«Αστέρι» και στην βροχή! (vid)

Νίκος Τσιώκος
«Αστέρι» και στην βροχή! (vid)

bet365

Με ηγέτη τον Ράγιος και σκόρερ τον Ναβάρο, ο Αστέρας... διέλυσε με 3-0 τον ανύπαρκτο Ατρόμητο στην Τρίπολη και «στρογγυλοκάθισε» στην 4άδα!

Με Γκάμπριελ βασικό

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Σάκης Τσιώλης, με τον Γκάμπριελ να είναι για πρώτη φορά βασικός, αφού ο Περόνε ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Φραγκουλάκης, Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Γκάμπριελ, ήταν οι 11 που ξεκίνησε ο τεχνικός του Αστέρα.

Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έκανε κάποια αλλαγή σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1. Ιτάνζ, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Καραγκούνης, Γκαρσία, Καραμάνος, Κούτσι, ήταν αυτοί που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα.

Ξεκίνημα με δοκάρι για Ατρόμητο

Με τη βροχή να πέφτει ανελλιπώς για ώρες στην Τρίπολη, το έργο των παικτών των δυο ομάδων ήταν δύσκολο. Ωστόσο, υπήρχε διάθεση για ποδόσφαιρο από συλλόγους που παλεύουν για την τέταρτη θέση. Το πρώτο σουτ έγινε για τον Ατρόμητο από τον Πίτου Γκαρσία στο 11', με τον Φούλοπ να μπλοκάρει την μπάλα.

Μάλιστα, ο γκολκίπερ του Αστέρα επέτρεψε στους Περιστεριώτες δυο λεπτά να έχουν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς. Ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το φάουλ, με την μπάλα να σκάει και τον Φούλοπ να μην υπολογίζει σωστά την πορεία της, με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία να φύγει άουτ.

Πρώτη φάση και 1-0

Όμως, ο Αστέρας ευτύχησε στην πρώτη φάση του να ανοίξει και το σκορ. Ο Μπαρτολίνι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από κοντά και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ, μετά στο οριζόντιο και εν τέλει στα δίχτυα. Το τέρμα αυτό έδωσε άλλον... αέρα στους Αρκάδες, που πήραν τα ηνία και είχαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο. Ο Ντε Μπλάσις έβγαλε τη σέντρα στο 21' και ο Ιτάνζ μπλόκαρε το σουτ του Ναβάρο στην κίνηση, ενώ αυτό του Γκάμπριελ στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασε άουτ.

Ασίστ Ράγιος και 2-0!

Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 στο 25', με τον Ράγιος να δείχνει ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Σούπερ Λιγκ. Ο Ισπανός έβγαλε άψογη ασίστ στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου και ο Ναβάρο δε δυσκολεύτηκε με κοντινό πλασέ να νικήσει τον Ιτάνζ για να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Δυο δοκάρια ο Αστέρας

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Τσιώλη είχαν ευκαιρίες για να πάνε στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο σκορ, όμως είχαν με τη σειρά τους δυο δοκάρια. Το πρώτο ήταν στο 33', όταν ο Ντε Μπλάσις έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή και το πλασέ, με την μπάλα να... γλείφει το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ και να φεύγει άουτ.

Σειρά πήρε στο 39' ο Ράγιος, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ατρομήτου και να περνάει επίσης άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα σουτ, αυτή τη φορά από τον Τσαμπούρη, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ιτάνζ.

Ράγιος, Ναβάρο και... πάρτι!

Στην επανάληψη ο Αστέρας ήταν και πάλι καλύτερος και στο 57' έφτασε σε ένα ακόμη τέρμα στήνοντας το δικό του... πάρτι στην Τρίπολη. Ο Ράγιος έβγαλε άλλη μια εξαιρετική ασίστ και ο Ναβάρο με άψογο ψηλοκρεμαστό σουτ κρέμασε τον Ιτάνζ και τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος είχε δυο καλές φάσεις στο 67'. Η εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία βρήκε στον Μπαρτολίνι και η μπάλα άλλαξε πορεία, όμως ο Φούλοπ δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ το σουτ του Σκόνδρα πέρασε άουτ.

Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια άλλη ευκαιρία για τις δυο ομάδες, ο Αστέρας έλεγχε το παιχνίδι, κυκλοφορούσε την μπάλα όσο μπορούσε και πανηγύρισε τη νίκη μένοντας μόνος του στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Man of the match: Ένα δοκάρι και δημιουργός στα δυο από τα τρία γκολ του Αστέρα. Ο Ρούμπεν Ράγιος έκανε όλη τη δουλειά για τον Αστέρα και δίχως αμφιβολία είναι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά κενά είχε η άμυνα του Ατρομήτου, που έδειξε να έχει πρόβλημα τόσο στις κάθετες πάσες όσο και στο ψηλό παιχνίδι.

Στο ύψος του: Τόσο ο Χίμο Ναβάρο, που πέτυχε τα δυο από τα τρία γκολ του Αστέρα, όσο και ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες. Από πλευράς Ατρομήτου, περισσότερες προσπάθειες είχε ο Πίτου Γκαρσία, που είχε και το δοκάρι στο ξεκίνημα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Φούλοπ στο 11', όταν δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, που ευτυχώς για την ομάδα του και τον ίδιο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία από τον Αρετόπουλο, που είχε εύκολο έργο και έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, αλλά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Με πίεση ψηλά, καλή μπάλα, ηγέτη τον Ράγιος και γκολ από τους Μπαρτολίνι, Ναβάρο, ο Αστέρας δεν μπορούσε να χάσει από τον Ατρόμητο στην Τρίπολη. 3-0 οι Αρκάδες και τέταρτη θέση τρεις βαθμούς μπροστά από τους Περιστεριώτες και έναν πίσω από τον Πανιώνιο.

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Φραγκουλάκης (64' Κουρμπέλης), Ουσέρο (82' Έγκον), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Γκάμπριελ (76' Καλαντζής).

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (57' Μπρίτο), Δημούτσος, Καραγκούνης (77' Μπέλιτς), Γκαρσία (68' Σουμπίνιο), Καραμάνος, Κούτσι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα