Βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία! (pics)

Βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία! (pics)

Νίκος Αθανασίου
Βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία! (pics)

bet365

Ντρίμπλες, κάθετες, ευκαιρίες, γκολ και... μπαλάρα! Όσα δεν έκανε ο Παναθηναϊκός σε 18 επίσημα ματς, τα έκανε με τον Ρότσα ισοπεδώνοντας τον ΠΑΟΚ που γλίτωσε με 2-0. Αποβλήθηκε και... τρελάθηκε ο Χακόμπο!

4-3-3 με Σισοκό στον άξονα!

Ο Χουάν Ρότσα επέστρεψε στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά από 13 χρόνια και όπως ήταν λογικό δεν θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στις λίγες μέρες που βρίσκεται στην Παιανία. Έτσι, λοιπόν, διατήρησε το 4-3-3, χρησιμοποιώντας παράλληλα τον Σισοκό στον άξονα. Μια ενδεκάδα χωρίς εκπλήξεις, μιας και ο Αργεντινός είχε ανοίξει τα χαρτιά του στην Παιανία.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Σεϊταρίδης και ο Βελάσκες με τον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Ζέκα και Σισοκό. Ο Κουίνσι στο αριστερό «φτερό», ο Μαυρίας στο δεξί και στη κορυφή ο Τοτσέ.

Επιθετικά απ' την αρχή!

Στην επιστροφή τους στον«πράσινου» πάγκο, ο Ρότσα βρήκε απέναντι του ένα δικό του «παιδί», τον Γιώργο Δώνη. Κάποτε μαζί στον μεγάλο Παναθηναϊκό του 1996, απόψε αντίπαλοι προπονητές. Ο Έλληνας τεχνικός ήξερε πόσο σημαντικό ήταν για τον ΠΑΟΚ να φύγει νικητής και για αυτό δεν άλλαξε κάτι στη φιλοσοφία της ομάδας του και μπήκε από την αρχή επιθετικά.

Ο Χακόμπο κάτω από την εστία, δεξιά στην άμυνα ο Έτο, αριστερά ο Σταφυλίδης και ο Κατσικάς με τον Κουμαλό στα στόπερ. Κάτσε και Λάζαρ κεντρικοί χαφ, αριστερά στη μεσαία γραμμή ο Ρόμπερ και δεξιά ο Φωτάκης. Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης στην κορυφή του 4-4-2.

Άλλος Παναθηναϊκός!

Κάτι η αλλαγή στη ψυχολογία που φέρνει πάντα μια αντικατάσταση προπονητή όταν το πράγμα... στραβώνει, κάτι η διάθεση όλων των ποδοσφαιριστών και πολύ περισσότερο ο κεφάτος Σισοκό στη μεσαία γραμμή, συνέβαλλαν στο να παρουσιαστεί ένας διαφορετικός Παναθηναϊκός που θα μπορούσε ακόμη και να «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο, αν ο Τοτσέ ήταν πιο εύστοχος στα δύο τετ-α-τετ που είχε απέναντι στον Χακόμπο.

Οι «πράσινοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση χωρίς αυτή και με τον Ιβοριανό μέσο να παίζει συνεχώς κάθετα την μπάλα στην άμυνα του «δικεφάλου» δημιούργησαν αρκετά ρήγματα, τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, προσπάθησε να βγει σωστά από τις πτέρυγες, είχε κάποιες καλές στιγμές τις οποίες «ακύρωσε» ο Καρνέζης(28' Σαλπιγγίδης, 29' Ρομπέρ) αλλά το πρόβλημα στον άξονα και η αντιμετώπιση του Σισοκό ήταν μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους φιλοξενούμενους.

Το ήθελε και το... καθάρισε!

Είπαμε, στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, παρουσιάστηκε ένας άλλος Παναθηναϊκός. Με σαφώς καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Στοιχείο που φώναζε από μακριά! Οι παίκτες του Ρότσα έδειξαν πως δεν τους φτάνει το 1-0 και κυνήγησαν σαν... τρελοί να καθαρίσουν το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ που έκανε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή στην ανάπαυλα με τον Κωνσταντίνιδη αντί του Έτο, ήταν απών από το γήπεδο! Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του «τριφυλλιού», η είσοδος του Λίνο σε ρόλο έξτρεμ και του Γιαννού δεν έδωσαν κάτι δημιουργικά και αυτός που είχε τις ευκαιρίες ήταν ο Παναθηναϊκός.

Τη μία ο Ζέκα, την άλλη ο Κουίνσι, το... κακό για τον «δικέφαλο» τρίτωσε στο 84'. Ο Κουίνσι πήρε το πέναλτι από τον Γιάννου, ο Βιτόλο έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και το «τριφύλλι» που ήταν ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έφτασε στο 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ, με ττον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες και τον ΠΑΟΚ να μένει αρκετά πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

MAN OF THE MATCH: Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Ζέκα. Ο Πορτογάλος μέσος έκανε μία από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη εμφάνιση του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Η φάση του γκολ ξεκινά από τα δικά του πόδια, συνεχίζεται από την δική του εξαιρετική κίνηση και τελειώνει με το διαγώνιο σουτ που καταλήγει στα δίχτυα. Αμέτρητα χιλόμετρα στη μεσαία γραμμή, έχει μια καλή ευκαιρία στο 60'ενώ στο 72' βγάζει φανταστική μπαλιά στον Κουίνσι, ο οποίος χάνει το... άχαστο. Τα έκανε όλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ιμπραίμ Σισοκό που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε... άνω-κάτω τον ΠΑΟΚ, σχεδόν αλάνθαστος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Δημιουργικά πέρασε κάθετες πάσες, κρατούσε μπάλα και έδειξε πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που είχε. Είναι μεγάλη... ιστορία για τον φετινό Παναθηναϊκό το να είναι καλά ο Ιβοριανός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χακόμπο! Μέχρι το σημείο που... τρελάθηκε ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Με αρκετές καθοριστικές επεμβάσεις κρατούσε όσο μπορούσε όρθια την ομάδα του. Ολά αυτά μέχρι το 2-0 από τον Βιτόλο. Εκεί, ο πορτιέρο του «δικεφάλου» όχι μόνο δέχθηκε την κόκκινη για την χειρονομία που έκανε αλλά πήγε να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι! Κλωτσόντας ότι έβρισκε μπροστά του, απωθόντας τους υπευθύνους του ΠΑΟΚ, όντας σαν ταύρος σε υαλοπωλείο!

Η ΓΚΑΦΑ: Η εικόνα του ΠΑΟΚ, ειδικά στην επανάληψη. Ο «δικέφαλος» δεν έδειξε σε καμία περίπτωση την εικόνα της ομάδας που... καιγόταν για το αποτέλεσμα. Υποτονικός, χωρίς λύσεις και ακίνδυνος στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Έχασε με κάτω τα χέρια και προβλημάτισε με την εικόνα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία τόσο του Τριτσώνη όσο και των βοηθών του. Σωστή και η υπόδειξη του πέναλτι πάνω στον Κουίνσι αλλά και η κόκκινη στον Χακόμπο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός με αλλαγμένη προς το καλύτερο ψυχολογία και έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Ζέκα και τον Σισοκό, το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Πέρα για πέρα δίκαια, οι «πράσινοι» πήραν το ντέρμπι της αγωνιστικής, ήταν καλύτεροι και ξαναθύμισαν στους ίδιους τους εαυτούς, τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα