Αυτή η ΑΕΚ δεν... Φουντα-ρει! (pics)

Αυτή η ΑΕΚ δεν... Φουντα-ρει! (pics)

Gazzetta team
Αυτή η ΑΕΚ δεν... Φουντα-ρει! (pics)

bet365

Με σκόρερ τους Κατίδη, Φούντα, Γκερέιρο και Σταματή η ψυχωμένη και με πλάνο ΑΕΚ πέρασε... σαν σίφουνας από την Βέροια (0-4) και δείχνει να βρίσκει τον δρόμο για την σωτηρία!

Ο Εβαλντ Λίνεν παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 αλλά είχε, αυτή τη φορά, τον Φουρτάδο αριστερά και τον Κατίδη στην κορυφή! Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά καθώς ήθελαν μόνο νίκη και μετά το πρώτο 15λεπτο που δεν είχε πολλά πράγματα να δείξει, η Ένωση έβαλε βάσεις για νίκη μέσα σε ένα 5λεπτο! Στο 19' ο Κατίδης με εκτέλεση φάουλ -και με τον Φουρτάδο να μην καταφέρνει να βρει την μπάλα, έκανε το 0-1 και στο 24' ο Φούντας έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, βγήκε στην αντεπίθεση και με ωραίο μακρινό πλασέ κρέμασε τον Λόπεζ που ήταν έξω από την εστία του, για το 0-2!

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν, για πρώτη φορά φέτος, προβάδισμα δύο γκολ και αυτό βοηθούσε πάρα πολύ την ψυχολογία τους, οι 1.500 οπαδοί τους στο πέταλο μετέτρεψαν τον αγώνα σε... εντός έδρας και αν στο 32' η μπάλα δεν κατέληγε στο δοκάρι από το σουτ του Κορδέρο το ματς θα είχε ήδη τελειώσει. Για να υπάρχει αυτή η εικόνα... βοηθούσε και η Βέροια, η οποία έδειχνε να τα έχει χαμένα από τα δύο απανωτά γκολ της ΑΕΚ και δεν κατάφερε σε όλο το πρώτο ημίχρονο να απειλήσει στο ελάχιστο τον Κωνσταντόπουλο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε δύο αλλαγές, με τους Καλογέρη και Κόστλεϊ να παίρνουν τις θέσεις των Ιωάννου και Ζε Βιτόρ. Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να μειώσουν νωρίς με την κοντινή κεφαλιά του Καφέ, δεν το έκαναν και λίγα λεπτά μετά, το ματς κρίθηκε οριστικά. Ο Καφές είδε κόκκινη κάρτα για το πέναλτι στον Φουρτάδο, που είχε καταφέρει πάντως να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Γκερέιρο από τα 11 βήματα να κάνει το 0-3 για την ΑΕΚ, που είχε και παίκτη περισσότερο πλέον!

Το υπόλοιπο του αγώνα, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ήταν τυπική υπόθεση, με τη Βέροια να προσπαθεί να αντιδράσει αλλά να μην μπορεί και την Ένωση, από την άλλη πλευρά, να είναι απολύτως σοβαρή για πρώτη φορά φέτος και να έχει τις προϋποθέσεις για να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Το έκανε στο 89', όταν ο Σταματής βγήκε τετ α τετ από την υπέροχη κάθετη μπαλιά του Κορδέρο και πλάσαρε σωστά, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ για το 0-4!

Man of the match: Εβαλε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ και έκανε πολύ ωραία ενέργεια στο τρίτο, αφήνοντας την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για να σουτάρει ο Γκερέιρο και να κερδίσει ο Φουρτάδο το πέναλτι αμέσως μετά. Ο λόγος για τον Κατίδη, που τα πήγε πάρα πολύ καλά αν και αγωνίστηκε σε θέση... σέντερ φορ! Δεν είναι τέτοιος αλλά στη Βέροια έκανε μια χαρά τη δουλειά του για την ομάδα.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η Βέροια... Οι γηπεδούχοι έκαναν μια φάση στο 5' και αυτό ήταν όλο...

Στο ύψος του: Πολλοί ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για την ΑΕΚ και ειδικά οι Γκερέιρο και Λαγός. Ανάμεσα στους δύο θα... προτιμήσουμε τον πρώτο καθώς βοηθούσε στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ηρεμούσε το παιχνίδι, έχει συμμετοχή στο πέναλτι που κερδίζει ο Φουρτάδο και μετά έστειλε και την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα.

Η γκάφα: Δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη φάση που να βγάζει μάτια.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα ο διαιτητής Βοσκάκης και οι βοηθοί του. Σωστή η απόφαση του ρέφερι για πέναλτι και αποβολή καθώς δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Επιτέλους... διάπλατα χαμόγελα για την ΑΕΚ! Με την καλύτερη της φετινή εμφάνιση η Ένωση πήρε εύκολα το τρίποντο, πλησιάζει αρκετά τις ομάδες που είναι πιο πάνω στη βαθμολογία και -κυρίως- τονώνει την αυτοπεποίθηση της για τη συνέχεια. Οπως ζεσταίνει και τον κόσμο της, φυσικά, που είχε εκπληκτική παρουσία και... απόδοση στη Βέροια!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα