Δοκάρια εσείς; Γκολ εμείς!

Νίκος Τσιώκος
Δοκάρια εσείς; Γκολ εμείς!

bet365

Ο ΟΦΗ είχε τρία δοκάρια, αλλά ο Λεβαδειακός δύο γκολ! Στο ποδόσφαιρο το σημαντικό είναι το δεύτερο και οι Βοιωτοί έφυγαν από το Ηράκλειο (0-2) με μια πολύ μεγάλη νίκη!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι Νίκος Αναστόπουλος και Γιώργος Παράσχος. Γουναρίδης, Ιωαννίδης, Κουρδάκης, Σόουζα, Ζαχαράκης, Βάντο, Βερόν, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Σίσιτς, Παπάζογλου, ήταν οι 11 που ξεκίνησε ο τεχνικός του ΟΦΗ. Κυριακίδης, Μεντί, Χοσέμι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Ροζέριο, Μίλιεβιτς, Πόι, Βασιλείου επέλεξε για το αρχικό σχήμα ο προπονητής των Βοιωτών.

Δοκάρια ο ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός το γκολ

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ, όμως τον σταμάτησαν τα δυο δοκάρια και ο Κυριακίδης σε μια φάση. Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Σίσιτς στο 8', με τον Σλοβένο να κάνει το πλασέ, τον Μουλόπουλο να βάζει την κόντρα και την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Λεβαδειακού, που την μπλόκαρε στη συνέχεια.

Ένα σουτ του Λαμπρόπουλου στο 10' ήταν κακό και πέρασε άουτ, ενώ ο Κουτσιανικούλης στο 21' δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λανθασμένη έξοδο του Κυριακίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι δοκάρι, με τον Κουτσιανικούλη να κάνει το σουτ, τον Κυριακίδη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και την μπάλα να βρίσκει ξανά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λεβαδειακός πέτυχε το γκολ στη μοναδική φάση των φιλοξενούμενων και πήγε στην ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα. Στο 45' ο Πόι πήρε την μπάλα και έβγαλε ωραία μόνο του τον Ροζέριο, που με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Κυριακίδη.

Πιο δυνατά ο Λεβαδειακός και 0-2

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά και στο 52' είχε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ροζέριο να γυρίζει το σώμα του έχοντας στην κατοχή του την μπάλα και να κάνει το σουτ και τον Κυριακίδη να αποκρούει. Το δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους, όμως, ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Πόι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κουρδάκης έκανε την προβολή στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, που πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Γουναρίδη.

Ρεσιτάλ στα δοκάρια!

Οι παίκτες του Αναστόπουλου, που έκανε δυο αλλαγές στο 60', προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια και να πετύχουν το γκολ, το οποίο θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Το σουτ του Σίσιτς στο 62' κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ αυτό του Παπάζογλου στο επόμενο λεπτό έφυγε άουτ. Πάντως, το αξιοσημείωτο είναι ότι το... ρεσιτάλ με τα δοκάρια συνεχίστηκε στο 69'.

Ο Βερόν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης αυτό του Βιτώρου απέκρουσε ο Κυριακίδης. Άλλο ένα του ίδιου παίκτη στο 73' πέρασε άουτ, ενώ ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού απέκρουσε αυτό του Ζορμπά έξι λεπτά αργότερα. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και οι Βοιωτοί έφυγαν με ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» από το Ηράκλειο παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Man of the match: Ο Ροζέριο έβαλε τη... σφραγίδα του και χάρισε μια σημαντική νίκη στον Λεβαδειακό, που μέχρι το γκολ δεν είχε κάνει κάποια ουσιαστική φάση στο παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του ΟΦΗ... κοιμήθηκε στο πρώτο γκολ, ο Πόι έβγαλε ωραία πάσα στον Ροζέριο και αυτός μόνος του απέναντι στον Γουναρίδη σημείωσε ένα όμορφο τέρμα.

Στο ύψος του: Ο Μάουρο Πόι έκανε καλό παιχνίδι, από πλευράς Λεβαδειακού. Επίσης, ο Κυριακίδης, που ήταν μεν τυχερός, αλλά έκανε και κάποιες καλές αποκρούσεις. Για τον ΟΦΗ ο Γιάννης Βιτώρος αγωνίστηκε μόλις 34 λεπτά, αλλά είχε 3 τελικές προσπάθειες, καθώς δε δίσταζε να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κουρδάκης στο 53'. Στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Γουναρίδη και έκανε πιο δύσκολο το έργο του ΟΦΗ.

Το στραγάλι: Εύκολο έργο είχε ο Ηλίας Σπάθας, του οποίου η διαιτησία πέρασε απαρατήρητη, με τον Πειραιώτη ρέφερι να δείχνει μόλις μια κίτρινη κάρτα στο ματς!

Το ταμείο του Gazzetta: Στο ποδόσφαιρο τα γκολ είναι αυτά που δίνουν τη νίκη. Ο ΟΦΗ είχε τρία δοκάρια και ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του αντιπάλου. Οι Βοιωτοί πέτυχαν δυο τέρματα, έστω και με... βοήθεια στο δεύτερο, και απέδρασαν από το Ηράκλειο με τους τρεις βαθμούς, που τους έδωσαν μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Συνθέσεις ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ιωαννίδης, Κουρδάκης, Σόουζα, Ζαχαράκης, Βάντο (60' Βιτώρος), Βερόν (81' Περογαμβράκης), Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης (60' Ζορμπάς), Σίσιτς, Παπάζογλου.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Χοσέμι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Ροζέριο, Μίλιεβιτς (46' Ακόστα), Πόι (87' Ναπολεόνι), Βασιλείου (75' Λισγάρας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα