Τεσσάρα, γιατί φτιάχνει... ομαδάρα!

Gazzetta team
Τεσσάρα, γιατί φτιάχνει... ομαδάρα!

bet365

Ο Πανιώνιος εντυπωσίασε, διέλυσε 4-0 τον Πλατανιά, πέτυχε 4 γκολ μετά από 3,5 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ, είναι σταθερά στην 4άδα και δείχνει ότι φτιάχνει... ομαδάρα!

Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι ανάμεσα σε Πανιώνιο και Πλατανιά, με τις δύο ομάδες να θέλουν να αποδείξουν πολλά στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι ήταν για 2 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, οι φιλοξενούμενοι μία από τα ίδια στα τελευταία 4, όμως ο αγώνας είχε μόνο έναν πρωταγωνιστή, τον Πανιώνιο. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου εντυπωσίασαν, διέλυσαν τον Πλατανιά 4-0, σκόραραν 4 γκολ για πρώτη φορά μετά το 2009 (4-1 τον Θρασύβουλο) και δείχνουν ότι όχι μόνο βρίσκονται στο σωστό δρόμο, αλλά κάτι εξαιρετικό δημιουργείται στη Νέα Σμύρνη.

Αλλαγές από Ελευθερόπουλο, πρόβλημα με Ουκάρ
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αποφάσισε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους διεθνείς Περιστερίδη και Κολοβό, κάνοντας την έκπληξη. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Γιαννακόπουλος, ενώ τη θέση του τραυματία Λαμπρόπουλου στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Ρόκας, που έπαιξε δίπλα στον Αυλωνίτη, με τον Κούρο να είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Σπυρόπουλο στο δεξί. Η τριπλέτα στον άξονα της μεσαίας γραμμής αποτελούνταν από τους Ρόβα, Σάμαρη και Γουνδουλάκη, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραβίδης, που είχε για στηρίγματά του τους Οκόγιε από αριστερά και Ντούνη από δεξιά.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου από την άλλη είδε λίγη ώρα πριν τη σέντρα τον Ουκάρ να νιώθει αδιαθεσία και να επιστρέφει στο ξενοδοχείο, ενώ αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Μαραγκουδάκη, κάτι που... μετάνιωσε γρήγορα. Στην εστία ήταν ο Κηπουρός, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Αργυρόπουλου, Ντόε, Τζανή και Κουρτεσιώτη από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή οι Αγκιλέρα και Κάλαϊτζιτς είχαν ρόλους αμυντικών μέσων και ο Γκονσάλες επιτελικού, πίσω από τον μοναδικό επιθετικό Αναστασάκο, που είχε δεξιά του τον Ουντότζι και αριστερά τον Κανακούδη.

Το... καθάρισε από νωρίς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ, πριν καν οι ομάδες βρουν ρυθμό, καθώς μόλις στο 6' ο Γιαννακόπουλος έβγαλε με τα χέρια στον Οκόγιε που έφυγε στην αντεπίθεση, προσπάθησε να δώσει την μπάλα στον Αραβίδη, όμως ο Αργυρόπουλος έβαλε το πόδι του, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του από το ύψος της περιοχής για το 1-0! Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν στο 12' με τον Γουνδουλάκη και δεν άργησαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, όταν στο 17' ο Σπυρόπουλος έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από δεξιά και ο Ρόκας με κεφαλιά νίκησε τον Κηπουρό, που έκανε λάθος έξοδο και φέρει ευθύνη για το γκολ, για το 2-0! Η αντίδραση των Κρητικών ήρθε λίγο μετά, όταν ο Κάλαϊτζιτς έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, όμως είδε την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννακόπουλου, που είχε μείνει... άγαλμα στο 18'.

Όσοι, όμως, πίστευαν ότι οι φιλοξενούμενοι θα μπορέσουν να αντιδράσουν διαψεύστηκαν, καθώς οι παίκτες του Ελευθερόπουλου στη συνέχεια έδωσαν χώρο, μπορεί να απειλήθηκαν, όμως όχι μόνο και κράτησαν το προβάδισμα, αλλά έφτασαν και σε τρίτο γκολ. Η πρώτη ήρθε στο 27', όταν ο Αναστασάκος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή, όμως ο Γιαννακόπουλος τον νίκησε από κοντά, ενώ έπρεπε ο Γιάννης Χατζηνικολάου να καταλάβει το λάθος του και να βάλει στο παιχνίδι τον Μαραγκουδάκη στο 33' στη θέση του Κουρτεσιώτη, για να γίνουν οι Κρητικοί πιο απειλητικοί. Ο μέσος της ομάδας των Χανίων είχε δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 37', όταν ο Ουντότζι έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Γιαννακόπουλο σε δύσκολη απόκρουση και στη συνέχεια από κοντά ο Μαραγκουδάκης έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και έπειτα στο 39', όταν το σουτ του από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

Αφού, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τον χώρο που τους έδωσαν οι αντίπαλοί τους βρέθηκαν με τρία γκολ στην... πλάτη στο ημίχρονο, καθώς στο 41' ο Ντούνης έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Αραβίδη και εκείνος με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Κηπουρό για το 3-0!

Το... κερασάκι ο Ντούνης
Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη με το σκορ ήδη στο 3-0. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει σωστά τους χώρους, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους ήταν η ψυχολογία. Μέχρι και ο Γιάννης Χατζηνικολάου έδειξε να τα παρατάει μετά το 60', με την ομάδα του να μην έχει δημιουργήσει ούτε φάση από τον ξεκίνημα της επανάληψης... Στο 59' είχαμε την πρώτη ευκαιρία άξια αναφορά στο δεύτερο μέρος, όταν ο Αραβίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ολομόναχος απέναντι στον Κηπουρό, ενώ στο 73' ήρθε και το τέταρτο γκολ για τον Πανιώνιο.

Ο Αργυρόπουλος προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, όμως έστειλε την μπάλα... συστημένη στον Ντούνη, ο οποίος έκανε πολύ ωραία ντρίμπλα στον Ντόε και νίκησε τον Κηπουρό για το 4-0 και το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ! Η συνέχεια και μέχρι το τέλος βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων να έχουν αποδεχθεί το αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να μη φορτσάρουν και τους Κρητικούς να απλά να μην... μπορούν. Τελευταία ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Γουνδουλάκη, με το 4-0 να παραμένει και τον Πανιώνιο να μένει στην 3η θέση, ανεβαίνοντας στους 21 βαθμούς και τον Πλατανιά να μένει στους 12.

MVP: Ο Ντούνης ήταν εξαιρετικός. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, αρκετά ρήγματα, ενώ με ασίστ και ένα γκολ - το πρώτο του στη Σούπερ Λιγκ - ήταν σίγουρα ο κορυφαίος του γηπέδου. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι από τη μέση και μπροστά κανένας παίκτης του Πανιωνίου δεν υστέρησε.

Στο ύψος του: Δε χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές και έμεινε στην... αφάνεια στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Όταν, όμως, χρειάστηκε να το κάνει, το έκανε και με το παραπάνω. Ο Γιαννακόπουλος πήρε τη θέση του διεθνή Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια και με τις αποκρούσεις του (στο 2-0) κράτησε εκτός παιχνιδιού τον Πλατανιά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αργυρόπουλος πέτυχε αυτογκόλ, με το οποίο δεδομένα άλλαξε η εικόνα της αναμέτρησης, φέρει την ευθύνη και για το 4ο και συνόψισε έτσι την εικόνα της αμυντικής γραμμής του Πλατανιά...

Η γκάφα: Στο 4ο του Πανιωνίου το μπέρδεμα στην άμυνα του Πλατανιά ήταν... απερίγραπτο. Έτσι, ο Αργυρόπουλος με κεφαλιά... έστρωσε την μπάλα στον Ντούνη, που είπε «ευχαριστώ» και έκανε το τελικό 4-0 στο 73'.

Το στραγάλι: Απαρατήρητος πέρασε ο Λαμπρόπουλος, που όμως θα μπορούσε να συγκρατήσει λίγο περισσότερο τους ποδοσφαιριστές και μην επιτρέψει το σκληρό παιχνίδι. Χωρίς τη δύσκολη φάση έτσι όπως κύλησε η αναμέτρηση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Σταθερά στην 4άδα, λοιπόν, ο Πανιώνιος, που σήμερα εντυπωσίασε. Για ακόμη μία φορά οι κυανέρυθροι έδειξαν πόσο κυνικοί είναι, αλλά πήγαν ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας γκολ και θέαμα. Η δουλειά που γίνεται στη Νέα Σμύρνη έχει φανεί από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως αυτές οι εμφανίσεις είναι που πραγματικά σε ανεβάζουν επίπεδο και σου δίνουν την ώθηση για ανάλογη συνέχεια.

Κάκιστος ο Πλατανιάς, δε θύμισε σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τα λάθη ξεκίνησαν από τον πάγκο, διογκώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και το αποτέλεσμα ήταν η βαριά ήττα, που αφήνει τους Κρητικούς χωρίς νίκη για 5ο σερί παιχνίδι. Το αν θα αποδειχθεί απλά μία κακή παρένθεση θα το δείξει μόνο η συνέχεια, όμως το... καμπανάκι χτύπησε.

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Κούρος, Ρόβας, Σάμαρης (77' Γιαννούλης), Γουνδουλάκης, Ντούνης (73' Κολοβός), Οκόγιε, Αραβίδης (70' Καμπάνταης)

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ντόε, Τζανής, Κουρτεσιώτης (33' Μαραγκουδάκης), Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Γκονσάλες (75' Μιρτσέτα), Κανακούδης, Ουντότζι, Αναστασάκος (57' Ναζλίδης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα