Οι συμβουλές προς τον Σαρρή

Οι συμβουλές προς τον Σαρρή

Βασίλης Σαμπράκος
Οι συμβουλές προς τον Σαρρή

bet365

Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης του Σοφοκλή Πιλάβιου στο gazzetta.gr και τον Βασίλη Σαμπράκο μίλησε για τον διάδοχο του στην ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και τις συμβουλές που του έδωσε.

- Αν σας ζητούσε ο επόμενος έναν δεκάλογο για να κόψει δρόμο εκμεταλλευόμενος την εμπειρία σας και να βελτιώσει άμεσα το ποδόσφαιρο ασχολούμενος πρωτίστως με τα βασικότερα προβλήματα, τι θα του λέγατε;

Πρώτον συγχωνεύσεις και μείωση των κατηγοριών. Δεύτερον αναδιάρθρωση της ομοσπονδίας, τα έχω έτοιμα όλα αυτά, κωδικοποίηση νομοθεσίας, αλλαγές καταστατικού επιτροπών και λειτουργίας της ΕΠΟ. Τρίτον, μια παράλειψη, όχι ενέργεια, να μην ακουμπήσει τις εθνικές ομάδες να τις αφήσει να λειτουργούν όπως λειτουργούν. Τέταρτον, να βγει στην κοινωνία πιο πολύ, κι εγώ βγήκα αρκετά, αλλά πιστεύω ότι πρέπει ακόμη περισσότερο, με προωθητικές ενέργειες και συνέργειες. Πέμπτον, να τελειώσει το σχέδιο αδειοδότησης των ακαδημιών και των μικρών ηλικιών του ποδοσφαίρου. Χρειάζεται και διαφορετικός τρόπος διεξαγωγής του ενωσιακού πρωταθλήματος με όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια για μικρά παιδιά, πράγμα όμως που τώρα λόγω οικονομικής συγκυρίας είναι περίπου αδύνατον. Οπωσδήποτε συνεχής παρακολούθηση του τι γίνεται στο εξωτερικό. Φωνή και παρουσία έξω για να φέρνουμε πίσω στην ομοσπονδία τα καλά. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένα σώμα Ελλήνων παρατηρητών για τα παιχνίδια. Ο Θόδωρος, ο Πατρίκ και εγώ φτάσαμε σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και βγήκαμε, σαν ελληνικό ποδόσφαιρο, και κάναμε επαφές. Άλλη μια συμβουλή θα ήταν να έχει η ομοσπονδία καλύτερη επικοινωνία, πιο επιθετική.

- Για τον νέο πρόεδρο, που είχε εμπειρία ως πρόεδρος της ΚΕΔ, αυτή η ιστορία με τα "στημένα" μπορεί να είναι εφόδιο για να φτιάξει καλύτερη μπάλα;

Νομίζω ναι.

- Τώρα που βγήκε ο νέος πρόεδρος, λετε ότι είναι η καταλληλότερη λύση; Είστε πιο ήσυχος ως ποδοσφαιρόφιλος;

Είδα αρκετά και τους δύο υποψήφιους και τους άκουσα. Δεν πήρα θέση, γιατί δεν ήταν σωστό από την πλευρά μου να το κάνω. Δεν είμαι ούτε πιο αισιόδοξος, ούτε λιγότερο. Του εύχομαι το καλύτερο και θα είμαι πάντα δίπλα στον εκάστοτε πρόεδρο της ΕΠΟ για βοήθεια που θα χρειαστεί, αν τη θελήσει βέβαια.


 

Τελευταία Νέα