Τα «ποιήματα» του Ζλάταν (vids)

Θάνος Σαρρής
Τα «ποιήματα» του Ζλάταν (vids)

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έκανε ξανά τον κόσμο να παραμιλά και το gazzetta.gr θυμάται 10 υπέροχα γκολ του «μαγικού» Σουηδού.

Η τεράστια καριέρα του Ζλάταν έχει πολλά highlights. Η ικανότητά του στο σκοράρισμα είναι μοναδική και το έχει αποδείξει πολλάκις και... ποικιλοτρόπως! Ψαλίδια, τακουνάκια, στημένα, σουτ που μοιάζουν... τηλεκατευθυνόμενα. To τρομερό του γκολ με την Σουηδία απέναντι στην Αγγλία ήρθε ως επιστέγασμα. Το gazzetta.gr ξεχώρισε 10 που προηγήθηκαν και σας τα παρουσιάζει!

Ο Ίμπρα έδειξε στα τρία χρόνια που πέρασε στον Άγιαξ, στον οποίο πήγε αμέσως μετά την πρώτη του ομάδα, Μάλμε, ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Το τέρμα του που έμεινε στην ιστορία ήταν απέναντι στη Μπρέντα. Δεν ήταν τόσο η θεαματική εκτέλεση, στην οποία μας έχει συνηθίσει, αλλά τα όσα έκανε με την μπάλα στα πόδια. Αφού πέρασε όλη την ομάδα της αντιπάλου, ο πιτσιρικάς τότε υψηλόσωμος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
Οι τρομερές κινήσεις του στο γκολ με την Μπρέντα επανήλθαν στη μνήμη των θαυμαστών του στο γκολ που πέτυχε με αντίπαλο την Μπρέσια, ως παίκτης της Μίλαν, αν και με λιγότερες ντρίμπλες. Πήρε την μπάλα στη γραμμή της περιοχής, ελίχθηκε με τους αμυντικούς να μην μπορούν να τον σταματήσουν και με μία σουτάρα έκανε το 2-0 για τους Ροσονέρι.
Ένα ακόμα γκολ του Ζλάταν με τη φανέλα του Άγιαξ που είχε κλέψει τις εντυπώσεις ήταν με αντίπαλο την Άλκμααρ. Στημένη φάση με πολύ κόσμο στην περιοχή της ΑΖ, το γκολ μπαίνει, αλλά με έναν σπάνιο τρόπο. Ο Σουηδός με ρίζες από την Βοσνία δεν πήγε για την κεφαλιά. Αντίθετα, οριζοντιώθηκε στον αέρα και έστειλε με ένα εκπληκτικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα.
Ίντερ-Μπολόνια στις 4 Οκτωβρίου του 2008, τη χρονιά που οι Νερατζούρι του Μουρίνιο μεσουρανούσαν. Ο Ζλάταν άνοιξε το σκορ στο 25' με ένα τακουνάκι τρομερή δυσκολίας. Ο αμυντικός πηγαίνει με το κεφάλι να απομακρύνει, αλλά ο Σουηδός έχει ήδη βάλει το σώμα του, έχει γυρίσει και το «τακούνι» έχει βρει την μπάλα. Ο Αντονιόλι δεν μπορεί να αντιδράσει. Τη σέντρα την κάνει ο Αντριάνο, με τον Βαγγέλη Μόρα να τον μαρκάρει.
Η Μίλαν τα έβρισκε σκούρα απέναντι στη Λέτσε τον Ιανουάριο του 2011 και πήρε το προβάδισμα με τον μεγάλο Σουηδό. Αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από πάσα του Νέστα και ενώ οι αμυντικοί είχαν καλύτερη θέση, έπιασε ένα τρομερό μακρινό σουτ το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Ροσάτι! Το ματς τελικά έληξε 1-1.
Το 2006, με τον Ζλάταν να φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους, η Γηραιά Κυρία έπαιζε με τη Μπενφίκα πριν ξεκινήσει η χρονιά. Ο Σουηδός έπαιζε τότε στην κορυφή με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ και σε εκείνο το ματς είχαν σκοράρει και οι δύο. Το εκπληκτικό σουτ του Ιμπραΐμοβιτς όμως, έκλεψε την παράσταση. Αξίζει να δείτε το video μέχρι τέλους, αφενός για τα φάλτσα που παίρνει η μπάλα και αφετέρου για το πως περνάει από τον τερματοφύλακα και το δοκάρι.
Το 2010, η Μίλαν κέρδιζε 1-0 την Φιορεντίνα με μοναδικό σκόρερ τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός πήρε τη μπάλα από τον Τιάγκο Σίλβα, την έφερε εκεί που ήθελε μέσα στην περιοχή των Βιόλα και με ένα ακόμα ψαλίδι την έστειλε στα δίχτυα του Μπόρουτς! Ήταν και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Το τρομερό ψαλίδι του ο Ίμπρα το σημείωσε με τη φανέλα της Σουηδίας, στην οποία τον λατρεύουν σαν Θεό! Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που κάνει τον κόσμο να τρίβει τα μάτια του με το εθνόσημο στο στήθος. Στο Euro 2004, το οποίο ήταν το πρώτο του με την Εθνική, με αντίπαλο την Ιταλία, οι αμυντικοί των Ατζούρι ολιγωρούν, ο Ζλάταν... απογειώνεται και με ένα τρομερό τακούνι πετυχαίνει γκολ!
Την έφεσή του στα τακουνάκια την έδειξε πρόσφατα και με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ, το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2, ο Σουηδός πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Το πρώτο, ήταν με ένα εκπληκτικό τακούνι έπειτα από κόρνερ.
Μπορεί από την Μπαρτσελόνα να μην έφυγε με τον καλύτερο τρόπο, λόγω των σχέσεών του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά στο διάστημα που έμεινε χάρισε στους Καταλανούς μερικά υπέροχα γκολ. Συν τοις άλλοις, είναι σπεσιαλίστας και στα στημένα. Στη συλλογή λοιπόν αξίζει να μπει μία εκτέλεσή του με τη φανέλα της Μπάρτσα, η οποία είχε τόσο δύναμη, που... ο τερματοφύλακας απέκρουσε, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ, αφού η μπάλα «έτρεχε» με 170 χιλιόμετρα!
 

Τελευταία Νέα