Κάθε... 100 χρόνια τέτοια γκολ! (vids)

Gazzetta team
Κάθε... 100 χρόνια τέτοια γκολ! (vids)

bet365

Η Σουηδία νίκησε 4-2 την Αγγλία με τον ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να κάνει... καρέ! Ευτυχώς που στις μέρες μας υπάρχουν video γιατί πραγματικά τα λόγια είναι περιττά. Ολα γκολάρες!

Ολα είναι αλλιώς όταν παίζει ο Ιμπρα. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν μαζί με... δέκα συμπαίκτες του έκανε πάρτι απέναντι στην Αγγλία, η οποία ήταν καταδικασμένη να παίξει ρόλο κομπάρσου σε ένα show στο οποίο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Σουηδός υπερπαίκτης.

Ο Ιμπρα άνοιξε το σκορ στο 20' με τελείωμα στο παραθυράκι το οποίο έκανε να μοιάζει το πιο απλό πράγμα στον κόσμο και κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Ειδικά όταν οι Αγγλοι αντέδρασαν και με γκολ των Γουέλμπεκ και Κόλκερ μέσα σε τρία λεπτά γύρισαν τον αγώνα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι το 78' όταν και άρχισε το show του 31χρονου.

Ο Σβένσον με ψηλοκρεμαστή πάσα πέρασε τη μπάλα στον Ιμπρα, ο οποίος έχοντας κολλημένο πάνω του αντίπαλο έκανε μαγικό κοντρόλ και πριν προλάβει η μπάλα να πέσει κεραυνοβόλησε τον Χαρτ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για το 2-2.

Ασφάλιση αυτοκινήτου σε 5' και web offer έκπτωση 5%.Anytime Online

Ο Ζλάταν είχε ζεσταθεί και παρότι απέμενε σχεδόν ένα τέταρτο, το πάρτι μόλις είχε ξεκινήσει. Εξι λεπτά μετά, έστησε τη μπάλα για εκτέλεση φάουλ σε απόσταση μεγαλύτερη των 25 μέτρων. Και λοιπόν; Κανένα πρόβλημα! Και με αυτόν το τρόπο μπορούσε να το βάλει. Η μπάλα έφυγε με απίστευτη δύναμε συρτά και κατέληξε δίπλα στην ρίζα του δοκαριού του Χαρτ που το είχε δει ήδη δύο φορές το έργο. Και θα το έβλεπε και μία τέταρτη.

Είναι το καλύτερο γκολ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Ο Αγγλος γκολκίπερ έκανε έξοδο εκτός περιοχής και έδιωξε τη μπάλα με κεφαλιά. Για κακή του τύχη ήταν εκεί ο Ιμπρα. Ο υπερπαίκτης δεν το σκέφτηκε πολύ. Με ανάποδο ψαλίδι-λόμπα από 30 μέτρα αφού είχε στην ευθεία του τέρματος δύο παίκτες έδωσε ύψος στη μπάλα και εκείνη κατέληξε στα δίχτα για το τελικό 4-2. Απλά ποίημα...

«Σούπα» στο Άμστερνταμ
Η Γερμανία δεν είχε κερδίσει τα τελευταία 5 της φιλικά εκτός έδρας και απέναντι στην Ολλανδία το σερί αυξήθηκε στα 6 (5 ισοπαλίες, 1 ήττα). Οι δύο τεχνικοί έδωσαν την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες να δείξουν ότι μπορούν να τους υπολογίζουν για τη συνέχεια, με τον Λεβ να δοκιμάζει σύστημα χωρίς επιθετικό και τους Ρόις, Γκέτσε και Μίλερ να εναλλάσσουν θέσεις στην επίθεση. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Ολλανδοί τίμησαν του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, Πάτρικ Κλάιφερτ, Έντγκαρ Ντάβιντς και Μίχαελ Ραϊζίγκερ, που με την εικόνα του παιχνιδιού αργότερα, ήταν αναμφίβολα το χάιλαϊτ της βραδιάς στο Άμστερνταμ.

Οι πολλές απουσίες είχαν μεγάλη επιρροή στους γηπεδούχους, που απείλησαν ελάχιστα σε όλο το παιχνίδι και δεν έβαλαν δύσκολα στην άμυνα των Γερμανών. Πάλι καλά, μάλιστα, που δίπλα στον Φέρμεερ, που έκανε το ντεμπούτο του, βρέθηκε ο Χάιτινγκα, ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και βοήθησε τα μέγιστα τους Οράνιε να κρατήσουν το μηδέν. Στην επανάληψη είχαμε μόλις δύο ευκαιρίες με τους Χέβεντες και Τζάνμαατ και το 0-0 να μένει φυσιολογικά μέχρι το τέλος.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Φέρμεερ, Χάιτινγκα (46' Ντε Βράι), Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Φαν Ράιν (46' Τζάνμαατ), Ρόμπεν (46' Ελία), Φαν Ντερ Φάαρτ (72' Εμάνουελσον), Ντε Γιονγκ, Άφελαϊ (59' Φαν Γκίνκελ), Κάουτ, Σκάκεν

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Χέβεντες, Χούμελς, Λ. Μπέντερ (82' Σ. Μπέντερ), Χόλτμπι (87' Νοϊστέντερ), Γκουντογκάν, Γκέτσε (72' Ποντόλσκι), Μίλερ (84' Σίρλε), Ρόις (90+2' Ντράξλερ)

Ανατροπή η Γαλλία, γκολ ο Ελ Σαραουί
Το παρθενικό γκολ του Ελ Σαραουί με το Εθνόσημο δεν ήταν αρκετό στην Εθνική Ιταλίας για να επικρατήσει της Γαλλίας. ΟΙ Τρικολόρ έκαναν την ανατροπή με Βαλμπουενά και Γκομίς (1-2) και πήραν τη νίκη αφού η Σκουάντρα Ατζούρα είχε δοκάρια. Πέμπτη ήττα στα πέντε τελευταία φιλικά για την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος επέλεξε 4-3-3 στο φιλικό που έγινε στο «Ενιο Ταρντίνι» της Πάρμα.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Σιρίγκου, Μπαρτσάλι (46' Μπονούτσι), Κιελίνι, Μπαλτσαρέτι, Μοντολίβο (50' Φλορέντσι), Μάτζιο, Μαρκίζιο (50' Τζακερίνι), Καντρέβα (70' Τζιοβίνκο), Βεράτι (51' Πίρλο), Μπαλοτέλι, Ελ Σαραουί (73' Ντιαμάντι).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Ντεμπισί (46' Ρεβεγιέρ), Εβρά, Σακό, Κοσιελνί, Ριμπερί (63' Μενέζ), Ματουιντί, Βαλμπουενά (72' Γκουρκίφ), Μούσα Σισοκό (91' Τρεμουλινάς), Ζιρού (63' Γκομίς).

«Φωτιά» η Ουρουγουάη
Η Ουρουγουάη ήταν η μοναδική Παγκόσμια Πρωταθλήτρια από την οποία δεν είχε χάσει ποτέ η Πολωνία. Αυτά μέχρι σήμερα, καθώς η παρέα των Σουάρες και Καβάνι έφυγε με νίκη 3-1 από το Γκντασκ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν το προβάδισμα στο 22' με αυτογκόλ του Γκλικ. Στο 34' ο Καβάνι έκανε το 0-2 μετά από ασίστ του Σουάρες και όλα έδειχναν να τελειώνουν. Οι Πολωνοί, όμως, εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές αλλαγές και των δύο ομάδων, για να μειώσουν με τον Ομπριανάκ στο 64', με τον Σουάρες να κάνει το τελικό 3-1 στο 66'.

Πολωνία (Βάλντεμαρ Φορνάλικ): Τιτόν (46' Κούστσακ), Βασιλέφσκι, Κομορόφσκι, Πίστσεκ, Γκλικ (46' Περκίς), Πολάνσκι (72' Τράλκα), Ομπρανιάκ, Γκροσίτσκι (73' Μπλαστσικόφσκι), Μιερτζεγιέφσκι, Κριτσόβιακ (83' Μίλικ), Λεβαντόφσκι

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Κάσερες, Γκοδίν, Αγκιρεγαράι (59' Γκαργκάνο), Κ. Ροδρίγκες (74' Κάστρο), Α. Γκονσάλες, Αρέβαλο (70' Εγκουρέν), Λοδέιρο (79' Α. Περέιρα), Σουάρες (85' Στουάνι), Καβάνι (46' Γκ. Ραμίρες)

Στο τέλος οι Αμερικάνοι
Οι Ρώσοι επέλεξαν μία πόλη του Νότου για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ, καθώς ο χειμώνας έφτασε και οι συνθήκες στη Μόσχα δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Καπέλο και Κλίνσμαν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αρκετά πράγματα, με τον Ιταλό να κάνει εκπλήξεις στην επίθεση, δίνοντας φανέλα βασικού στον Σμόλοβ (δανεικός στην Ανζί από την Ντιναμό Μόσχας). Οι Ρώσοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 9', με τον νεαρό επιθετικό που δικαίωσε τον προπονητή του.

Τα άσχημα νέα ήρθαν στη συνέχεια, καθώς Σμόλοβ και Μποκανέγκρα τραυματίστηκαν και αποχώρησαν από το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται βελτιωμένοι στην επανάληψη και να φτάσουν στο 1-1 στο 76' με εκπληκτικό γκολ του Μπράντλεϊ. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Ρωσία από τις 15 Αυγούστου, καθώς διένυε ένα σερί 5 αγώνων με παθητικό μηδέν. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σιρόκοβ στο 84', με τον μέσο της Ζενίτ να φτάνει τα 10 γκολ με την εθνική, πριν ο Ντίσκερουντ, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 87', κάνει το τελικό 2-2 στο 3' των καθυστερήσεων.

Ρωσία (Φάμπιο Καπέλο): Γκαμπούλοβ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ανιουκόβ (59' Γιανμπάεβ), Γιέσινκο, Ντ. Κομπάροβ (46' Τζαγκόεβ), Σιρόκοβ, Ντενίσοβ, Κερζακόβ (46' Γκλουσακόβ), Σμόλοβ (11' Γκριγκόριεβ - 80' Τσερίτσεβ), Κοκόριν (67' Τζιούμπα)

ΗΠΑ (Γίργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα (18' Γκούντσον), Τζόνσον, Κάμερον (87' Ντίσκερουντ), Τσάντλερ, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Γουίλιαμς (73' Έντου), Γκόμες (65' Κλίεσταν), Άλτιντορ (87' Μπόιντ), Γκατ (Αγουδέλο)


Χάλια και «τριάρα» η Κύπρος
Τα κακά της τα χάλια είχε η Κύπρος υποδεχόμενη τη Φινλανδία. Κόντρα στους όχι και τόσο ισχυρούς Σκανδιναβούς διασύρθηκε με 3-0, εμφανίζοντας κάκιστη εικόνα. Το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια δέχτηκε στο 15' το πρώτο γκολ από τον Πούκι, μετά από λάθος στο κέντρο της άμυνας των Κυπρίων. Στο 24' ο Χετεμάι έκανε το 2-0 με εύστοχο πέναλτι και στο 86' ο Κολεμάινεν με σουτ εκτός περιοχής και λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Γιωργαλλίδη, ολοκλήρωσε το άσχημο βράδυ των γηπεδούχων.

Κύπρος: Γιωργαλλίδης, Σολωμού, Τζούνιορ, Σιέλης, Χαραλάμπους, Ντοπρασίνοβιτς, Νικολάου (46' Βασιλείου), Λαμπάν, Αλωνεύτης (46' Τζέισον), Χριστοφή, Εφραίμ (69' Αρτυματάς).

Αγγαρεία για Μέσι
Πολύ κακή εμφάνιση της Αργεντινής και ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Ριάντ. Το 0-0 με τη Σαουδική Αραβία ήταν απόρροια ενός πολύ κακού ματς, κυρίως από πλευράς Αλμπισελέστε που ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτες της έκαναν αγγαρεία. Χαμένος κατά κάποιο τρόπο ήταν ο Μέσι, ο οποίος ήθελε να σκοράρει για ακόμα μία φορά. Εάν έβαζε γκολ, θα ήταν το Νο13 στο 2012 με την Εθνική και θα ξεπερνούσε τα 12 σε μία ημερολογιακή χρονιά, στα οποία συγκατοικεί με τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φεδ. Φερνάντες, Κολοτσίνι, Ρόχο, Α. Φερνάντες (68' Τίνο Κόστα), Μασεράνο, Ντι Μαρία, Ντι Σάντο (73' Σάλβιο), Μέσι, Αγουέρο.

 

Τελευταία Νέα