«Η βαθμολογία μας αδικεί»

Gazzetta team
«Η βαθμολογία μας αδικεί»

bet365

Ο Γιώργος Ζησόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για το φετινό ξεκίνημα του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα, την περυσινή σεζόν, αλλά και για τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

Περνώντας το κατώφλι της ομάδας τον Σεπτέμβρη του 2005, ούτε και ο ίδιος φανταζόταν πως θα παρέμενε κάτοικος Λιβαδειάς έβδομη σεζόν με την φετινή, όντας ο μακροβιότερος ποδοσφαιριστής στο σύλλογο και ένας εκ των αρχηγών.

Ο Γιώργος Ζησόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον ΠΑΟΚ το 2003. Κέρδισε μάλιστα, την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης χρονιάς, ενώ από το 2005 αγωνίζεται με τα χρώματα του Λεβαδειακού με εξαίρεση την σεζόν 2010-2011 όπου και αγωνίστηκε στον Πανθρακικό.

«Είναι ένα απλό παιδί που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για αρνητικά σχόλια», λένε κάτοικοι της περιοχής, ενώ οι συνεντεύξεις του και γενικά οι επαφές του με τα social media είναι όσες οι κίτρινες κάρτες που έχει δεχθεί στην καριέρα του. Μετρημένες...

-Αν και ξεκινήσατε την χρονιά με πολλά όνειρα μέχρι στιγμής δεν σας βγαίνει η τελική προσπάθεια, παρόλο που ήσαστε πρώτοι σε τελικές προσπάθειες στην κατηγορία. Που οφείλεται το κακό σας ξεκίνημα;

«Οφείλεται καθαρά στο ότι η ομάδα δεν σκοράρει ανάλογα με τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται σε κάθε αγώνα. Στα περισσότερα παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά τα αποτελέσματα δεν μας έχουν βγει μέχρι στιγμής. Είμαι σίγουρος όμως πως η σκληρή δουλεία που κάνουμε θα φανεί στην πορεία, να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα τερματίσουμε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας».

-Πέρυσι ο Λεβαδειακός μπήκε στο πρωτάθλημα με καθυστέρηση δυο μηνών περίπου, ωστόσο κατάφερε να αγγίξει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

«Πέρυσι ήταν μία δύσκολη χρονιά για εμάς, περίεργη θα έλεγα. Στο τέλος πήγαν όλα καλά και η ομάδα παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τα συνεχόμενα παιχνίδια, προσπάθησε και έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Αν είχαμε πάρει και 2-3 αποτελέσματα ακόμα, που λόγο κούρασης δεν τα καταφέραμε, ίσως ήμασταν εμείς στο τέλος στην εξάδα που οδηγεί στην Ευρώπη».

-Στις 10 πρώτες αγωνιστικές έχετε πετύχει 5 γκολ, όντας η δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, με εσένα να έχεις πετύχει τα 2 από αυτά. Σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση κάτι τέτοιο; Επίσης πιστεύεις ό,τι η αλλαγή της επιθετικής γραμμής σε σχέση με πέρυσι έχει παίξει ρόλο;

«Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Χρειάζεται σίγουρα η ψυχολογία για να σκοράρεις και να κάνεις γκολ τις ευκαιρίες που μας δίνονται, αλλά νομίζω πως από την στιγμή που δημιουργούμε τόσες πολλές στις αντίπαλες άμυνες θα καταφέρουν και άλλοι παίκτες να σκοράρουν και έτσι η ομάδα θα πάρει πιο εύκολα τα αποτελέσματα που θέλει».

-Αγωνίζεσαι στην ομάδα 7 χρόνια. Πλέον νιώθεις μέλος της πρωτεύουσας της Βοιωτίας και δεύτερο σπίτι σου τον Λεβαδειακό;

«Ναι το έχω αποδείξει κιόλας αυτό, με την ανανέωση του συμβολαίου μου το καλοκαίρι. Ήταν μια απόφαση που δεν την σκέφτηκα και πλέον νιώθω και μέρος της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα έχω κάνει αρκετούς φίλους και εκτός ποδοσφαίρου».

-Απέναντι στον Άρη πέτυχες ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Αν και σκοράρεις συχνά πιστεύεις πως αυτό είναι το ομορφότερο στην καριέρα σου μέχρι στιγμής;

«Ναι. Θεωρώ πως είναι το ομορφότερο μέχρι στιγμής, τόσο ως συνδυασμένη προσπάθεια όσο και ως εκτέλεση και εύχομαι να συνεχίζω να σκοράρω ώστε να δίνω βαθμούς στην ομάδα μου».

-Μετά το κακό σας ξεκίνημα, πολλοί ήταν αυτοί που έβαλαν στο στόχαστρο τον προπονητή σας, κ. Παράσχο, με τον ίδιο να δηλώνει απογοητευμένος και αηδιασμένος από αυτές τις συμπεριφορές.

«Ο κ. Παράσχος πρώτα απ' όλα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και στην συνέχεια ένας καταξιωμένος προπονητής. Το έχει αποδείξει με την καριέρα του μέχρι στιγμής το πόσο καλός προπονητής είναι και φυσικά με τον Λεβαδειακό που κατάφερε ένα θαύμα την περσινή χρονιά.
Σε όλους αυτούς τους επικριτές λοιπόν, που είναι οι ίδιοι οι οποίοι τον αποθέωναν πέρυσι, δεν έχει να αποδείξει τίποτα αφού και φέτος η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο. 'Όταν θα έρθουν τα αποτελέσματα πάλι αυτοί θα τον αποθεώνουν. Δυστυχώς αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Οι φίλαθλοί σας, αν και σας είχαν γυρίσει την πλάτη για αρκετό καιρό, βλέπουμε πως από πέρυσι δειλά δειλά κάνουν την επανεμφάνισή τους. Είναι για εσάς τους ποδοσφαιριστές ένα ακόμα όπλο; Τι μήνυμα τους στέλνεις;

«Γνωρίζουμε λίγο πολύ πως είναι δύσκολοι καιροί για όλους. Ο κόσμος δοκιμάζεται σε δύσκολες καταστάσεις αλλά νομίζω πως μια πόλη όπως η Λιβαδειά, είναι σημαντικό να αγωνίζεται η ομάδα της στην Super League και για αυτό θα θέλαμε τον κόσμο αρωγό στην προσπάθεια μας αυτή. Το μήνυμα που θέλω να περάσω στους φιλάθλους μας είναι να μας στηρίζουν στα δύσκολα, διότι εκεί τον χρειαζόμαστε περισσότερο. Ευχή ευχή όλων είναι να δούμε το γήπεδο όπως πριν λίγα χρόνια με 6.000 - 7.000 κόσμο, όχι μόνο από την Λιβαδειά, αλλά από όλη την Βοιωτία. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα εκπροσωπεί πρώτα τον νομό και μετά την πόλη».

-Επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί είναι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Πέρυσι καταφέρατε να αποδράσετε με τους 3 βαθμούς της νίκης. Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε φέτος ώστε να πάρετε ένα θετικό αποτέλεσμα;

«Ξέρουμε πως ο ΟΦΗ είναι δυνατός στην έδρα του, αν και πιστεύω πως πέρυσι είχε πιο ποιοτική ομάδα, αλλά έχει δείξει πως γνωρίζει να παίρνει αποτελέσματα. Εμείς θα πρέπει να προσέξουμε τα ατού του και και να δώσουμε μεγάλη προσοχή στις κόντρα επιθέσεις αν θέλουμε να επιστρέψουμε με θετικό αποτέλεσμα από το Γεντί Κουλέ».

-Τέλος θα θέλαμε να μας πεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες και τι να περιμένουμε από τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Ζησόπουλο...

«Καταρχάς θα ήθελα να έχω υγεία και μία ανάλογη συνέχεια, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω και να αγωνιστώ στην Ευρώπη, είτε με τον Λεβαδειακό (που θα το προτιμούσα), είτε με κάποια άλλη ομάδα, διαφορετικού πρωταθλήματος».

H συνέντευξη είναι στον Παναγιώτη Τσιάρα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα