«Δεν είναι ο Παναθηναϊκός που ξέραμε!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Δεν είναι ο Παναθηναϊκός που ξέραμε!»

bet365

Ο Ανέστης Αγρίτης σχολιάζει την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, έτσι όπως την έζησε στον πρόσφατο αγώνα με τους «πράσινους» (0-0), μιλάει στο gazzetta.gr για το αήττητο σερί των «Φαιάκων» πριν το ματς με τον Ολυμπιακό.

Μαζί με τον Γιώργο Μπάρκογλου, είναι οι δύο πιο παλιοί παίκτες της Κέρκυρας, η οποία μετράει 2 νίκες και 4 ισοπαλίες στα τελευταία έξι ματς και αν οι επιθετικοί της ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, ίσως και να είχε υποχρεώσει τον Παναθηναϊκό στην 2η εφετινή του ήττα στο πρωτάθλημα Ο λόγος για τον Ανέστη Αγρίτη, που έχει αγωνιστεί σε 9 από τα 10 παιχνίδια της ομάδας του Άκη Μάντζιου στην Superleague και μιλώντας στο gazzetta.gr, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν θα κινδυνεύσουν με υποβιβασμό, αλλά αντιθέτως θα βελτιωθούν γρήγορα και θα μπουν στα πλέϊ-οφ!

5' και web offer έκπτωση 5%.Anytime Online

-Ο βαθμός που πήρατε από τον Παναθηναϊκό, ήταν απ' αυτούς υπολογίζατε να μαζέψετε μέσα στην έδρα σας και το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί ή με βάση την μορφή του αγώνα, είστε δυσαρεστημένοι από την ισοπαλία;

«Παραδοσιακά, όλες οι ομάδες που μπαίνουν στην αφετηρία ενός πρωταθλήματος και έχουν ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, στοχεύουν να «χτυπήσουν» όλα τα εντός εντός έδρας ματς, εκτός απ' αυτά κόντρα στους δύο “αιώνιους αντιπάλους”, που θεωρούνται οι κατ' εξοχήν διεκδικητές του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή, που εμείς καταφέραμε και πήραμε έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτό λέγαμε μεταξύ μας πριν από την έναρξη του αγώνα στα αποδυτήρια! Άσχετα, αν έτσι όπως εξελίχθηκε η μορφή του αγώνα, το σκορ (0-0) μας αδικεί, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες και το τέρμα δεν απειλήθηκε σοβαρά, αν εξαιρέσουμε μία φάση στο 87ο λεπτό... Αν είμαστε λίγο πιο τυχεροί, θα είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς και δεν θα ήταν έκπληξη... Και ο ένας βαθμός, όμως, είναι πολύ σημαντικός...».

-Που οφείλεται η εντυπωσιακή σας μεταμόρφωση από την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μετά; Έχετε να χάσετε από τις 23 Σεπτεμβρίου...

«Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι παραμείναμε αήττητοι για 6ο σερί παιχνίδι! Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, η ψυχολογία στις τάξεις των παικτών βρίσκεται στα ύψη και σε συνδυασμό με την πολύ αποτελεσματική δουλειά που γίνεται από τον κ. Μάντζιο».

-Πως εξηγείς το πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει φέτος, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέϊρα;

«Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού, ούτε είμαι αρμόδιος να κρίνω για ποιο λόγο παρουσιάζει αυτή την πολύ αποκαρδιωτική εικόνα στο πρωτάθλημα και το Europa League... Αυτό που μπορώ να πω, είναι αυτό που είδα μέσα στο γήπεδο και αφορά στο μεγάλο και εμφανές άγχος που είχαν οι ποδοσφαιριστές του μέσα στο γήπεδο. Δείχνουν να παίζουν υπό τεράστια πίεση για το αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται στις κινήσεις τους!»

-Από πλευράς αγωνιστικής ποιότητας, πως τον είδες τον Παναθηναϊκό;

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει το υλικό που είχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και συγκριτικά με τα ρόστερ που υπάρχουν στην Superleague, ο Παναθηναϊκός έχει τους παίκτες εκείνους που χρειάζεται, αν όχι να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον να κάνει μία πολύ καλή πορεία και να τερματίσει μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις! Γιατί φέτος, υπάρχουν ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, ο Άρης κι εμείς, που δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν μετεγγραφές, βασίζονται σε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και μοιραία, είναι αποδυναμωμένες σε σχέση με πέρυσι...»

-Πιστεύεις ότι μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό, από τον οποίο αυτή τη στιγμή απέχει 15 βαθμούς; Οι “πράσινοι”, άλλωστε, είναι πιο κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού απ' ότι στην κορυφή...

«Όχι, αλλά επειδή είναι ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να μην το παραδεχθεί ποτέ! Εντάξει, μπορεί να απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από τις ισάριθμες ομάδες που βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν υποδηλώνει την δυναμικότητά του στην εφετινή σεζόν... Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κινδυνεύσει με τέτοιο υλικό...»

-Η συνέχεια για σας περιλαμβάνει το σαββατιάτικο (17/11, 19.30) με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», εκεί όπου πέρυσι νικήσατε και εξασφαλίσατε τη σωτηρία σας... Θα διατηρήσετε το αήττητό σας;

«Μακάρι να τα καταφέρουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο! Ο Ολυμπιακός είναι πολλές κλάσεις ανώτερη ομάδα από μας, οπότε δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες... Εμείς θα πάμε στο Φάληρο χωρίς άγχος, θα κάνουμε το παιχνίδι μας και ό,τι καλύτερο ας προκύψει...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα