Ζεσουάλδο, πετάει...

Ζεσουάλδο, πετάει...

Gazzetta team
Ζεσουάλδο, πετάει...

bet365

Ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα δεν βλέπεται ούτε με κολλύρια και συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις στην Κέρκυρα (0-0). Τελευταία αναγγελία των πορτογαλικών αερογραμμών για Λισσαβώνα...

Ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα συνέχισε να απογοητεύει και ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πλέον σε δύσκολη θέση, καθώς αυτό το... πράγμα που παρουσιάζει, πολύ απλά δεν βλέπεται με τίποτα! Είναι τραγικός, δεν έχει τίποτα που να θυμίζει ποδοσφαιρική ομάδα και απλά παραπαίει μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

Λάγος και Μαρίνος

Τα προβλήματα είναι... καθημερινότητα για τον Παναθηναϊκό, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να παρατάσσει ενδεκάδα ανάγκης. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος και στο κέντρο της άμυνας ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Βύντρα. Ο Βιτόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Λαγό, αριστερό «φτερό» ο Κουίνσι, δεξί ο Ζέκα, σε ελεύθερο ρόλο ο Λάζαρος και στην κορυφή ο Φορναρόλι.

Η πεντάμορφη και το... τέρας!

Στο πρώτο ημίχρονο επιβεβαιώθηκε η εικόνα τόσο της Κέρκυρας όσο και του Παναθηναϊκού σε αυτές τις πρώτες 10 αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι είχαν κίνηση χωρίς την μπάλα, καλή κυκλοφορία, δημιούργησαν φάσεις και έδειξαν πως ήξεραν πολύ καλά τι ζητούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι τρεις «καθαρές» ευκαιρίες πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με πρωταγωνιστές τον Μπάρκογλου και τον Λεόν.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός... ψαχνόταν, δεν είχε «αντίδοτο» στο εξαιρετικό αμυντικό στήσιμο του Μάντζιου ενώ είχε να αντιμετωπίσει και τεράστια κενά στα αριστερά της άμυνάς του, τα οποία δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα οι «Φαίακες», που θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ. Με τους Κουίνσι, Ζέκα εκτός παιχνιδιού, τους Λαγό και Βιτόλο να μην μπορούν να «φτιάξουν» και τον Φορναρόλι σαν την... καλαμιά στον κάμπο στη κορυφή της επίθεσης, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι «πράσινοι» σούταραν από μακρινές αποστάσεις. Σουτ χωρίς καμία τύχη, ενδεικτικά της δημιουργικής απελπισίας του «τριφυλλιού», το οποίο είχε όλη και όλη μια καλή εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου που «έβγαλε» εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος.

Αδικεί την Κέρκυρα!

Ο Φερέιρα άλλαξε τον Ζέκα με τον Μαυρία, έριξε τον Πετρόπουλο αντί του Φορναρόλι αλλά και πάλι... τζίφος. Ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε παρά μόνο μία στιγμή της προκοπής στο 87' με τον Κουίνσι και η Κέρκυρα που αν και οπισθοχώρησε ήταν εκείνη που απείλησε 2-3 φορές την εστία του Καρνέζη, δείχνοντας ότι ζητούσε το κάτι παραπάνω. Ήταν η ομάδα που ήξερε τι ζητούσε, απέναντι σε ένα «τριφύλλι» χαμένο μέσα στο γήπεδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μοναχά, γύρισαν εντελώς πίσω οι γηπεδούχοι αλλά και πάλι είχαν πάρει τα «μέτρα» του Παναθηναϊκού και κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν στην εστία τους. Ενός Παναθηναϊκού που πέταξε και άλλους βαθμούς και συνέχισε να προκαλεί οίκτο με την εικόνα του!

MAN OF THE MATCH: Στέλιος Ηλιάδης. Ο μέσος της Κέρκυρας θύμισε τον Ηλιάδη πριν τους σοβαρούς τραυματισμούς του. «Κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή, έκοψε, ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας του και είχε πολλά κλεψίματα. Εξαιρετικός και καθοριστικός, ώστε η Κέρκυρα να εξουδετερώσει τον Παναθηναϊκό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λεόν. Ο Ισπανός έβγαλε μέρος της ποιότητας του σε ακόμη ένα παιχνίδι και ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού, θα μπορούσε να βρει δίχτυα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός. Για μια ομάδα όπως η Κέρκυρα είναι... ευλογία και έχει ανεβάσει επίπεδο τους «Φαίακες» η παρουσία του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Κέρκυρα τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο. Όλα όσα έπρεπε να κάνει απέναντι στον Παναθηναϊκό. Συνοχή στις γραμμές της, σωστή κυκλοφορία, δημιουργία φάσεων. Αν κάτι έλειψε και εντέλει κόστισε στους «Φαίακες», που θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και την νίκη, ήταν η σωστή τελική προσπάθεια. Να βρουν στόχο, να νικήσουν τον Ορέστη Καρνέζη. Αν το έκαναν, σίγουρα η εικόνα του παιχνιδιού θα ήταν πολύ διαφορετική.

Η ΓΚΑΦΑ: Κανονικά η κατηγορία θα έπρεπε να μετονομαστεί σε «ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ», ώστε να μπορέσει να... χωρέσει τα χάλια του Παναθηναϊκού και απόψε. Τραγική εικόνα, εικόνα για να λυπάσαι, μιας ομάδας που δεν κάνει ούτε τα βασικά μέσα στο γήπεδο. Όταν σε ενενήντα λεπτά, η Κέρκυρα έχει περίπου δέκα τελικές φάσεις στην εστία και το «τριφύλλι» όλες και όλες δύο, αυτό τα λέει όλα. Μία στο 28' και μία στο 87' στον Κουίνσι. Πέραν τούτου ουδέν, λάθη, λάθη, λάθη και ολίγον τι από... ατομιστίες, σαν και αυτές που κάναμε μικροί στην αλάνα της γειτονιάς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στη μοναδική φάση που φαίνεται να έχει κάνει λάθος ο Δασκαλόπουλος και για την οποία «φωνάζει» ο Παναθηναϊκός είναι στο 42'. Ο Ζέκα κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα βρίσκει στο χέρι του πεσμένου Κοντοδήμου, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να μην υποδεικνύει την παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: 0-0, ένα σκορ που ξεκάθαρα βάσει της εικόνας της αναμέτρησης αδικεί τους γηπεδούχους. Η Κέρκυρα ήταν καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, ήταν εκείνη που είχε τις φάσεις και φυσικά εκτός από τις εντυπώσεις, θα μπορούσε να κερδίσει και το «τρίποντο» απέναντι στον συνηθισμένο Παναθηναϊκό. Τραγικός, ασύνδετος, χωρίς πλάνο. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα