Ο Σαλπι και τα «μωρά»!

Ο Σαλπι και τα «μωρά»!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Ο Σαλπι και τα «μωρά»!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την ηγετική εμφάνιση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη απέναντι στον Πλατανιά, έπειτα από αρκετό καιρό και τις απουσίες που είχε ο «Δικέφαλος» του Βορρά.

Την τέχνη του «καπετάνιου» της ομάδας, θυμήθηκε μετά από πολύ καιρό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο ασφαλές λιμάνι της νίκης. Για να φθάσει ο Δικέφαλος στην επιτυχία επί του Πλατανιά Χανίων πέρασε από. σαράντα κύματα προκαλώντας καρδιοχτύπια στους περίπου 10.000 φιλάθλους του που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις κερκίδες της Τούμπας.

Με απόντες τους Λαζάρ, Γκαρσία, Λώρενς, Γεωργιάδη ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του ΠΑΟΚ δεν φανταζόταν ότι η ομάδα του θα είχε ένα ευχάριστο απόγευμα απέναντι σε μια καλοδουλεμένενο και φιλότιμο σύνολο όπως ο Πλατανιάς. Οι γηπεδούχοι χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες επέβαλαν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα του αγώνα αλλά δεν κατάφεραν να πιέσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία δημιουργώντας ευκαιρίες.

Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ που είχε προβλήματα στην ανάπτυξη. Είχε την υπεροχή - κυρίως λόγω έδρας- αλλά έλειπαν η φαντασία, η εμπειρία και άλλα στοιχεία που έδιναν το δικαίωμα στους Κρητικούς να διατηρούν με άνεση το «μηδέν» για την εστία τους και δειλέ-δειλά να ξεκινήσουν επισκέψεις στην εστία του Χακόμπο προς το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Αθανασιάδης είχε τη δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα στην εκπνοή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Λίγο η χαλαρότητα με την οποία ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που είχε κερδίσει νωρίτερα ο Κίτσιου και λίγο η πολύ καλή επέμβαση του Κηπουρού έστειλαν τις ομάδες στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα της Τούμπας να μην ξεκολλά από το 0-0.

Το χαμένο πέναλτι τόνωσε την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων που είχαν ψυχολογικό προβάδισμα με την επανέναρξη του αγώνα. Όσο περνούσε η ώρα τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ γίνονταν πιο βαριά. Οι φιλότιμες προσπάθειες του Κάτσε, του Σταφυλίδη, του Παναγιωτούδη, του Πέλκα και του Κίτσιου (στο α΄ ημίχρονο) δεν ήταν αρκετές για να νικηθεί η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά.

Ο Δώνης έριξε στο παιχνίδι τον Λίνο για να τονώσει με τις επελάσεις και την εμπειρία του την επίθεση της ομάδας αντιλαμβανόμενος ότι όσο κυλούσε ο χρόνος και το παιχνίδι πλησίαζε στη λήξη η μπάλα θα γινόταν. ασήκωτη για τους παίκτες του.

Στο σημείο που στο μυαλό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ άρχισε να ωριμάζει η ιδέα ότι θα χαθούν άδοξα δυο βαθμοί ανέλαβε δράση ο Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός ανέλαβε να εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του σ ένα καθοριστικό χρονικό σημείο.

Δε δεδομένο ότι το πρώτο πέναλτι είχε χαθεί ο Σαλπιγγίδης δεν είχε δικαίωμα να αστοχήσει. Αν δεν κατάφερε να σκοράρει οι παίκτες του Πλατανιά θα ένιωθαν -απόλυτα δικαιολογημένα- άτρωτοι! Ο Σάλπι στόχευσε σωστά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κηπουρό και στην Τούμπα επανήλθε η. τάξη.

Λίγο αργότερα και με την ψυχολογία του στα ύψη -το εύστοχο πέναλτι ήταν το πρώτο του φετινό γκολ- ο Σαλπι διέλυσε την άμυνα του Πλατανιά μπήκε στην περιοχή και με πάσα «πάρε-βάλε» έδωσε τη δυνατότητα στο Λίνο να πετύχει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ που επί της ουσίας «κλείδωσε» το τρίποντο για τον Δικέφαλο.

Τηρουμένων των αναλογιών, των πολλών απουσιών δηλαδή και τους γεγονότος ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με 6 παίκτες (στα «θαυματουργά μωρά» που προαναφέρω προσθέστε και τον Κωνσταντινίδη που μπήκε στο παιχνίδι αλλαγή) που πέρσι συμμετείχαν στους αγώνες της ομάδας Κ-20 η ομάδα τα κατάφερε μια χαρά.

Η απόδοση της δεν ξεπέρασε το μέτριο αλλά πέτυχε την 5η νίκη της στην Τούμπα σε πέντε αγώνες. Παρέμεινε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα διατηρώντας τη διαφορά που την χωρίζει από τον ολυμπιακό αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν.

Υ. Γ. 1 Θα αρχίσουν τα σχόλια οι γνωστοί γραφικοί. Τους προλαβαίνω λοιπόν. Και τα δυο πέναλτι που έδωσε ο Αρετόπουλος ήταν πέναλτι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ!

Υ. Γ. 2 Με τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια ο ΠΑΟΚ εμπνέει σιγουριά αμυντικά. Ο Ισπανός είναι ικανότατος και αρκετά τρελός για να κάνει μια εξαιρετική χρονιά με τον Δικέφαλο.

Υ. Γ. 3 Η ομάδα έχει ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης τον Ιανουάριο. Χρειάζεται παίκτες που θα έρθουν για να μείνουν και όχι περαστικούς από την Τούμπα με την προοπτική ότι το καλοκαίρι θα αποκτηθούν καλύτεροι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.