Ο παλιός είναι αλλιώς! (pics)

Απόστολος Παγώνης
Ο παλιός είναι αλλιώς! (pics)

bet365

Ο Κλάους έπεσε «θύμα» του Κηπουρού και ο Σαλπιγγίδης το πήρε πάνω του! Με γκολ και ασίστ μέσα σε 5' ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Πλατανιά και... κυνηγάει τον Ολυμπιακό!

Και τώρα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Πλατανιά με γκολ τον Σαλπιγγίδη από το σημείο του πέναλτι στο 67ο λεπτό και Λίνο στο 73΄. Ο Αρετόπουλος έδωσε δύο πέναλτι στον ΠΑΟΚ τα όποια ορθός και υπέδειξε

Βασικός ο Κίτσιου
Ο Γιώργος Δώνης μετά τις ενοχλήσεις που είχε στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να τον αφήσει όχι μόνο εκτός 11αδας, αλλά εκτός αποστολής. Την θέση του πήρε ο νεαρός Κίτσιου που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος βασικός σε παιχνίδι Πρωταθλήματος. Κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο, δεξιά ο Έττο και αριστερά ο Σταφυλίδης. Στην άμυνα οι Κατσικάς και Κουμάλο. Στην μεσαία γραμμή οι Φωτάκης, Κάτσε, Κίτσιου και Πέλκας, στην επίθεση οι Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.
Πως παρατάχθηκε ο Πλατανιάς
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αργυρόπουλος και αριστερά ο Κουρτετσιώτης. Αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ποτουρίδης και Τζάνης.
Στο κέντρο οι Αγκιλέρα και Κάλαιτζιτς θα είναι οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τους τον Ουκάρ. Αριστερά ο Ουντότζι, δεξιά ο Μαραγκουδάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλίας Αναστασάκος.

Κεφαλιά του Κατσικά άουτ
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του Πλατανιά να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους δίνοντας το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να παίζουν στο μισό γήπεδο. Μάλιστα στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Κατσικά, με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να την στέλνει άουτ.

Ανέβηκε ο Πλατανιάς
Μετά το κρύο ξεκίνημα για τους Χανιώτες στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους κλείνοντας τους διαδρόμους, με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί σωστά. Αφού κατάφεραν να μαζέψουν το κέντρο τους βγήκαν και μπροστά. Μάλιστα σε δύο κόντρα αντεπιθέσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο παιχνίδι. Στο 11ο λεπτό ο Μαραγκουδάκη από καλή θέση έπιασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ. Και στο 17’ ύστερα από ωραία προσπάθεια του Κάλαϊτζιτς υποχρέωσε τον Χακόμπο να πέσει στην γωνία του και να μπλοκάρει.

Η σειρά του ΠΑΟΚ να κάνει ευκαιρίες
Οι δύο ομάδες για την συνέχεια είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους με τον ΠΑΟΚ να κλείνει τον Πλατανιά στα καρέ και δημιουργεί δύο νέες ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Κηπουρού. Στο 23'ο Σαλπιγγίδης γύρισε στον Αθανασιάδη, αυτός με την σειρά του πάσαρε στον Κίτριου που ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Σαλπιγγίδης έκανε τη σέντρα με τον Αθανασιάδη από πλεονεκτική θέση έστειλε άουτ την μπάλα.

Πρόβλημα στο κέντρο για τον Δικέφαλο
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε τον έλεγχο του αγώνα όμως από τον άξονα είχε πολλά προβλήματα με την μεσαία γραμμή να μην μπορεί να περιορίσει τους Μαραγκουδάκη, Αναστασάκο, που έβγαινε να ζητήσει διαρκώς μπάλες αλλά και ο Κάλαιτζής. Οι τρεις παίκτες διαρκώς έκαναν μπούκες από τον άξονα προς την περιοχή του ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα αυτό το εντόπισε ο Δώνης που ζήτησε να παίζουν πιο κοντά οι γραμμές.

Ο Πλατανιάς δημιούργησε άλλη μια ευκαιρία με τον Μαραγκουδάκη στο 40', όμως το πόδι του Κατσικά έκοψε το σουτ του είχε κατεύθυνση στην εστία του Χακόμπο.

Τον… ψώνισε ο Κηπουρός
Ο ΠΑΟΚ λίγο πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 44’ ο Πέλκας ανατράπηκε από τον Αγκιλέρα με τον Αρετόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Αθανασιάδης, όμως δεν είχε την ρέστα της Νέας Σμύρνης καθώς ήταν προβλέψιμος με τον Κηπουρό να πέφτει στη γωνία του και να αποκρούει κρατώντας το 0-0.

Μέσα ο Λίνο
Ο Δώνης στην επανάληψη έβγαλε τον Κίτσιου που είχε προβλήματα ανασταλτικά και πέρασε στο παιχνίδι τον Λίνο να παίζει στα χαφ με σχηματισμό 4-4-2. Αυτομάτως ο Πέλκας πήγε δεξιά και στο κέντρο ως εξάρι έπαιξε ο Κάτσε. Ο τεχνικός του Δικεφάλου πολύ γρήγορα, 61ο λεπτό προχώρησε και σε δεύτερη αλλαγή αυτή την φορά αναγκαστική με τον Παναγιωτούδη να παίρνει την θέση του Πέλκα.

Ταχύτητα ζητούσε ο Δώνης
Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να είχαν τον έλεγχο του αγώνα και έναν ενθουσιασμού, όμως από φάσεις μηδέν. Ο Δώνης ζητούσε διαρκώς ταχύτητα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να μην μπορέσουν με τόση ευκολία να κόβουν κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Σαλπιγγίδης και 1-0
Ο ΠΑΟΚ στο 67ο λεπτό κέρδισε δεύτερο πέναλτι με τον Ποτουρίδη να κάνει καθαρό χέρι με τον Αρετούπουλο σωστά να υποδεικνύει την άσπρη βούλα παρότι δέχθηκε την άρνηση των παικτών του Πλατανιά. Το πέναλτι ανέλαβε ο Σαλπιγγίδης που δεν νικήθηκε από τον Κηπουρό και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ασίστ σε Λίνο και... τέλος

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στον αγώνα ξεδίπλωσε τις επιθετικές αρετές στο 73ο λεπτό πετυχαίνοντας μάλιστα δεύτερο γκολ. Ο Σαλπιγγίδης από τα αριστερά περασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Λίνο που από κοντά έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ που ήταν και το τελικό σκορ.

Αποδοκίμασαν ΠΑΟ και ΟΣΦΠ

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του αγώνα ασχολήθηκαν με τους δύο μεγάλους της Αθήνας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ζητώντας από τους παίκτες να πάρουν το διπλό αρχικά στο ΟΑΚΑ και μετά στην Τούμπα μια ακόμα νίκη.

MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ και δικάιως γνώρισε την αποθέωση στην αλλαγή του. Έκανε τα πάντα μοίραζε πάσες, σκόραρε γιορτάζοντας τις 300 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία και 113 γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ποτουρίδης κατάφερε να κάνει πέναλτι σε μια φάση που δεν πιεζόταν και θα μπορούσε να διώξει με το κεφάλι με τα πόδια. Αυτός έδιωξε με το χέρι δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Όταν αγωνίστηκε στο κέντρο ο Κάτσε ανέβηκε συμπαρασύροντας και τους συμπαίκτες στην κατακόρυφη άνοδο της ομάδας το ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Στέφανος Αθανασιάδης αυτή την φορά δεν ήταν παραγωγικός. Ανέλαβε να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι. Το χτύπημα ήταν άσχημο με αποτέλεσμα ο Κηπουρός εύκολα να αποκρούσει. Ενώ σε δύο φάσεις που ήταν πρωταγωνιστής ήταν άστοχος

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αρετόπουλος ήταν άριστος. Πάντα κοντά στις φάσεις και οι υποδείξεις στα πέναλτι τον δικαιώνουν!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μια ακόμα νίκη για τον ΠΑΟΚ που πηγαίνει στα ντέρμπι με άλλο αέρα. Το γεγονός ότι ο Σαλπιγγίδης βρίσκει ρυθμό και βοηθάει και στο σκοράρισμα είναι ότικαλύτερο για τον τωρινό ΠΑΟΚ που δεν έχει πολλά και υγιή εργαλεία στη μηχανή του.


ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσικά, Κουμαλό, Σταφυλίδη, Έτο, Κάτσε, Φωτάκη, Κίτσιου(46’ Λίνο), Πέλκα(61’ Παναγιωούδης), Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη(87’ Κωνσταντινίδης).

Πλατανιάς Χανιών: Κηπουρό, Αργυρόπουλο, Κουρτσετσιώτη, Ποτουρίδη, Τζανή, Ουκάρ, Μαραγκουδάκη, Καλαϊτζίτς(75’ Γιακουμάκης), Ουντόζι(79’ Μαρατσάκης), Αγκιλέρα Αναστασάκο(83’ Ναζλίδης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα