Ατρόμητος στην τετράδα (vid)

Νίκος Τσιώκος
Ατρόμητος στην τετράδα (vid)

bet365

Ο Ατρόμητος έδωσε συνέχεια στις νίκες του, καθώς επιβλήθηκε 1-0 του Πανιωνίου στο Περιστέρι, και έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στην τέταρτη θέση. Ο Καραγκούνης το γκολ, δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι.

Έτσι έπαιξαν

Με 4-4-1-1, το οποίο γινόταν και 4-2-3-1, παρέταξε την ομάδα του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον αγωνιστικό χώρο. Ιτάνζ, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας, Καραγκούνης, Δημούτσος, Γκαρσία, Καραμάνος, Κούτσι, ήταν αυτοί που ξεκίνησε ο Σέρβος τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προτίμησε πιο επιθετικό σχήμα, καθώς επέλεξε το 4-3-3. Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόβας, Κολοβός, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Οκόγιε, Αραβίδης, ήταν οι 11 του «Ελέ».

Καλός ρυθμός, δοκάρι και 1-0

Το ματς στο Περιστέρι ξεκίνησε, με τον Ατρόμητο να είναι πιο επιθετικός και να έχει μόλις στο 1' την πρώτη καλή στιγμή. Ο Πίτου Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Δημούτσο να κάνει το τακουνάκι και τον Περιστερίδη να αποκρούει. Στη συνέχεια, ο μέσος των γηπεδούχων έκανε νέο σουτ, το οποίο «έβγαλε» και πάλι ο γκολκίπερ του Πανιωνίου για να απομακρύνει ο Ρόβας.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και μετά το δεκάλεπτο άρχισε να ανεβαίνουν και οι φιλοξενούμενοι. Μάλιστα, στο 10' οι «κυανέρυθροι» συνδυάστηκαν άψογα, με τον Κούρο να βγάζει παράλληλη σέντρα και τον Ταυλαρίδη να παραχωρεί κόρνερ. Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες για την επίτευξη ενός τέρματος.

Ένα σουτ του Καραμάνου από πλάγια στο 24' μπλόκαρε ο Περιστερίδης, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι πέντε λεπτά αργότερα. Ο Δημούτσος έβγαλε ωραία πάσα για τον Καραγκούνη, το πλασέ του οποίου κόντραρε, τη στιγμή που είχε κάνει έξοδο και ο Περιστερίδης. Έτσι, ο Καραμάνος θέλησε να τον κρεμάσει και πλάσαρε, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Τελικά, το γκολ για τους ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς ήρθε στο 30', όταν ο Καραγκούνης έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου και πλάσαρε ιδανικά τον Περιστερίδη για να σκοράρει σε δεύτερο σερί ματς και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Αυτό έδωσε άλλον... αέρα στον Ατρόμητο, που έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουνδουλάκης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αυλωνίτης έπιασε την κεφαλιά και ο Ιτάνζ παραχώρησε νέο κόρνερ, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Λίγα πράγματα, έμεινε το 1-0

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη το παιχνίδι δεν είχε την ίδια εικόνα. Ο Ατρόμητος ήταν και πάλι καλύτερος έχοντες μερικές καλές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα, ενώ ο Πανιώνιος δεν απείλησε ούτε μια φορά την εστία του Ιτάνζ, με τον ρυθμό να πέφτει και τις φάσεις να είναι λίγες.

Στο 54' ο Καραγκούνης άφησε για τον Γκαρσία, όμως αυτός σούταρε ψηλά άουτ, ενώ αυτό του Λαζαρίδη τρία λεπτά αργότερα κατέληξε στα χέρια του Περιστερίδη. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο, παρά τις προσπάθειες του Πανιωνίου να ισοφαρίσει στο τέλος. Έτσι, ο Ατρόμητος έδωσε συνέχεια στις νίκες του και έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στην τέταρτη θέση, με τον Πανιώνιο να γνωρίζει τη δεύτερη σερί ήττα του.

Man of the match: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Πίτου Γκαρσία, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες, ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ χάνοντας μοναδική ευκαιρία στο 54'.

Αδύναμος κρίκος: Όλος ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» μπορεί να είχαν ρυθμό στο πρώτο μέρος και να έψαξαν την ισοφάριση στο τέλος, ωστόσο στο σημερινό παιχνίδι δε λειτούργησαν όπως έπρεπε. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκαναν ούτε μια φάση μπροστά από την εστία του Ιτάνζ.

Στο ύψος του: Ο Θανάσης Καραγκούνης σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και δείχνει να δίνει λύση στο επιθετικό πρόβλημα του Ατρομήτου. Επίσης, μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και ο Καραμάνος, που είχε και δοκάρι στο 24'.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Πανιωνίου στο γκολ του Ατρομήτου. Το τεχνητό οφσάιντ δε βγήκε κοντά στη σέντρα και ο Καραγκούνης έφυγε μόνος του απέναντι στον Περιστερίδη για να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Το στραγάλι: Εύκολο έργο είχε ο Μήτσιος, που έδειξε την κίτρινη κάρτα όπου χρειάστηκε. Αλάνθαστοι ήταν και οι βοηθοί του στις υποδείξεις τους.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και πήρε τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει στο γκολ που δέχτηκε, παρά το γεγονός ότι είχε ρυθμό στο πρώτο μέρος. Ο Ιστορικός δεν έκανε ούτε μια φάση στην επανάληψη, αν και πίεσε για την ισοφάριση στο τέλος, και μοιραία ηττήθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας, Καραγκούνης (77' Μπέλιτς), Δημούτσος, Γκαρσία (77' Μπρίτο), Καραμάνος (90'+1' Φυτανίδης), Κούτσι.

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος (24' Ανδράλας), Αυλωνίτης, Ρόβας (67' Ρόκας), Κολοβός (66' Διαμαντάκος), Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Οκόγιε, Αραβίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα