Είναι ακόμα... ζωντανός!

Δημήτρης Τομαράς
Είναι ακόμα... ζωντανός!

bet365

Ο Λεβαδειακός πέτυχε τη νίκη επί του Άρη με 2-1, παίρνοντας μία μεγάλη... ανάσα ζωής. Γκολάρα από τον Ζησόπουλο με τακουνάκι. Φωνάζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης για την αποβολή του Γκέσιου.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο γηπεδούχος Λεβαδειακός είχε κάτω από τα δοκάρια του τον Κυριακίδη. Τα δύο στόπερ του ήταν οι Γεωργίου και Χοσέμι και στα άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Μεντί και Μουλόπουλος.

Στον άξονα ήταν οι Ζησόπουλος και Κόρμπος και πιο μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Μάρτινς. Στα δύο άκρα ήταν οι Πόι και Μίλιεβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Βασιλείου.

Στον αντίποδα ο Άρης είχε τον Βελλίδη βασικό γκολκίπερ. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Παντίδος και Παπαζαχαρίας και τα δύο μπακ ήταν οι Ψυχογιός και Μαργαρίτης.

Στο κέντρο έπαιζαν οι Οικονομόπουλος και Νταμαρλής με τον Καπετάνο να βρίσκεται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κανούλα. Οι Γκέσιος και Γιαννιώτας ήταν στις πτέρυγες.

Γκολάρα από Ζησόπουλο και 1-0

Ο Λεβαδειακός με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του αγώνα που ο Άρης είχε ορισμένα σουτ στο ενεργητικό του ήταν και πιεστικός, πιο κινητικός αλλά και πιο επικίνδυνος στο πρώτο ημίωρο του αγώνα της Λιβαδειάς. Αυτό είχε σαν συνέπεια και να κάνει φάσεις και να βάλει πρώτος γκολ.

Στο 22' ο Ζησόπουλος έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ με εξαιρετικό τακουνάκι στο ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από σέντρα του Πόι από τα πλάγια. Ο σκόρερ των Βοιωτών έσπευσε να το αφιερώσει στον Νικολακάκη, συμπαίκτη του, που ήταν στον πάγκο εκείνη την στιγμή.

Απάντηση με Κανούλα!

Ο Άρης δεν είχε σκοπό να το βάλει κάτω. Με γκολ του Κανούλα στο 40ό λεπτό έκανε το 1-1. Μετά από κεφαλιά του Νταμαρλή -απ' όπου είχε προηγηθεί η εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου- ο Κανούλας πήρε την 2η κεφαλιά με τον Κυριακίδη να αποκρούει προσωρινά με τα πόδια. Ο σκόρερ του Άρη όμως κατάφερε να γίνει ξανά κάτοχος της μπάλας.

Από κοντά μπόρεσε να σκοράρει για πρώτη φορά στην Σούπερ Λίγκα. Επρόκειτο για το παρθενικό του γκολ με την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και σίγουρα κάτι το ξεχωριστό για τον ίδιο. Ήταν τέτοια η χαρά του που έσπευσε να αφιερώσει το τέρμα του στον κόσμο του Άρη.

Αμυντική αδράνεια και 2-1

Στο 43' ο Άρης πλήρωσε -όπως και στην φάση του 1ου γκολ- την κακή του αμυντική αντίδραση σε επιθέσεις του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί έκαναν το 2-1 σε μία φάση όπου έπαιρναν κεφαλιές μόνο οι παίκτες των γηπεδούχων στην περιοχή των φιλοξενούμενων!

Η 1η πρώτη κεφαλιά έγινε από τον Κόρμπο, η 2η από τον Γεωργίου και στην συνέχεια η μπάλα πήγε στον Βασιλείου που από πολύ κοντά και με δυσκολία σκόραρε για την ομάδα του. Έτσι έκλεισε και το πρώτο μέρος παρά την προσπάθεια του Άρη να βγει ξανά μπροστά και να ισοφαρίσει.

Αποβολή με φωνές...

Στο 49ο λεπτό ο αγώνας σημαδεύτηκε από μία φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση κυρίως ως προς την κόκκινη που βλέπει ο Γκέσιος. Ο παίκτης του Άρη μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού και ύστερα από μία μονομαχία του με τον Βασιλείου βρέθηκε στο έδαφος.

Βάσει των όσων έδειξε το ριπλέι δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση του παίκτη των Βοιωτών, όμως από την άλλη μάλλον ήταν κάπως τραβηγμένη η αποβολή του Γκέσιου για θέατρο, αν και στην αρχή έδειξε πως αποπειράθηκε να εκβιάσει την εσχάτη των ποινών. Από τον Άρη υπήρξαν πολλές φωνές και διαμαρτυρίες για την φάση, όμως η ουσία δεν άλλαξε καθώς στο 49' έμειναν με 10 παίκτες.

Φοβερός Βελλίδης!

Στην συνέχεια του αγώνα ο Λεβαδειακός ανέβασε και άλλο στροφές και είχε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, αν και ο Άρης δεν σταμάτησε να παλεύει μέχρι το τέλος. Ο Βελλίδης όμως δεν επέτρεπε στους Βοιωτούς να σκοράρουν και πάλι.

Στο 55' έκανε μία φανταστική η επέμβαση μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Κόρμπου. Στο 67' υπήρξε ακόμα μία φοβερή απόκρουση του Βελλίδη σε δυνατό σουτ του Πόι μετά από πάσα του Κόρμπου.

Στην συνέχεια της αναμέτρησης παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες και τις αλλαγές που έγιναν το 2-1 έμεινε ως είχε μέχρι το τέλος. Στο 93' ο Μάρτινς έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό ενώ ο Άρης ένα λεπτό πιο νωρίς είχε πολύ καλή φάση με τον Παπαζαχαρία.

Ο παίκτης των Βοιωτών σούταρε σε άδεια εστία καθώς ο Βελλίδης είχε ανέβει για να πάρει κεφαλιά στην επίθεση με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι! Αν μη τι άλλο ήταν ένα αποτέλεσμα που έδωσε μεγάλη ανάσα στην ομάδα του Λεβαδειακού και που αναμφίβολα δεν ικανοποίησε την ομάδα και γενικά τους ανθρώπους του Άρη, που έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία του Μάνταλου.

Man of the match: Ο Ζησόπουλος. Δεν ήταν μόνο το υπέροχο γκολ που σημείωσε αλλά και η εν γένει προσπάθειά του στο παιχνίδι με τον Άρη. Έκανε αρκετά χιλιόμετρα, πάλεψε σκληρά και είχε συμμετοχή και σε άλλες φάσεις του Λεβαδειακού.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γκέσιος. Ο παίκτης του Άρη αν και μέχρι εκείνη την στιγμή είχε μία θετική παρουσία με τρεξίματα, καλές ενέργειες και επιθετικές προσπάθειες τα... γκρέμισε όλα με την αποβολή του. Δέχθηκε 2η κίτρινη στο 49' αφήνοντας την ομάδα του σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία με 10 παίκτες.

Στο ύψος του: Οι Βασιλείου, Πόι, Κόρμπος και Μάρτινς έκαναν ένα καλό ματς για τον Λεβαδειακό. Ειδικά ο Βασιλείου που έβαλε και γκολ και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα ξεχώρισε για τα καλά. Σημαντική όμως ήταν η συνεισφορά και των άλλων ποδοσφαιριστών.

Από μεριάς Άρη δέσποσε η παρουσία τεσσάρων παικτών. Των Βελλίδη (που παρά τα γκολ που δέχθηκε έκανε αρκετές καλές επεμβάσεις), Κανούλα, Γιαννώτα και Καπετάνου που έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο επιθετικό και το δημιουργικό κομμάτι με τον πρώτο βέβαια να σκοράρει κιόλας.

Η γκάφα: Ανήκει στην άμυνα του Άρη κυρίως στο 2ο γκολ του Λεβαδειακού. Η αδράνειά της σε όλη την φάση επέτρεψε σε δύο παίκτες των αντιπάλων να πάρουν κεφαλιές και τον Βασιλείου να βρεθεί... φάτσα με το τέρμα για να σκοράρει.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Μάνταλος υπέπεσε σε λάθη, όπως και οι βοηθοί του. Ελέγχεται κυρίως για την φάση της αποβολής του Γκέσιου. Όπως έδειξε το ριπλέι δεν φαίνεται να υπάρχει πέναλτι του Βασιλείου στον παίκτη του Άρη, όμως είναι μάλλον τραβηγμένη η κόκκινη κάρτα στον νεαρό ποδοσφαιριστή. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία φάση που θα συζητηθεί πολύ και που σημαδεύει τον Μάνταλο σε έναν τέτοιο αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Εαν δει κανείς συνολικά τον αγώνα ο Λεβαδειακός κέρδισε αρκετά δίκαια (σ.σ. βάσει του προσώπου των δύο ομάδων). Έδειξε πως ήθελε πάρα πολύ το παιχνίδι με τον Άρη, ήταν καλύτερος του αντιπάλου του σε ένα σημαντικό μέρος του αγώνα και σίγουρα ήταν επιθετικά ανώτερος και πιο ουσιαστικός.

Ο Άρης... λαβώθηκε ιδιαίτερα από την αποβολή του Γκέσιου, όμως παρόλα αυτά έκανε και αυτός όσο πιο μεγάλη προσπάθεια γινόταν και ενώ είχε σημαντικές απουσίες. Έτρεξε, έβγαλε φάσεις, ισοφάρισε τον αγώνα, έφτασε κοντά στο να πάρει αποτέλεσμα και εν τέλει τον έχασε στα... σημεία.

Το τρίποντο αυτό είναι μία μεγάλη ανάσα για τον Λεβαδειακό που ήταν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας. Με άλλα λόγια ήταν μία νίκη, την οποία είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Στην αντίπερα όχθη ο Άρης φωνάζει για την διαιτησία του Μάνταλου.

Το θετικό για τον Άρη ποιο είναι; Το γεγονός ότι έδειξε ξανά ότι έχει ουκ ολίγους ταλαντούχους, παθιασμένους και φιλόδοξους πιτσιρικάδες που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Παίκτες όπως οι Νταμαρλής, Κανούλας, Οικονομόπουλος και άλλοι.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μεντί, Γεωργίου, Μίλιεβιτς (74' Ρομέου), Ζησόπουλος, Βασιλείου (88' Μαχαίρας), Πόι, Μάρτινς, Κόρμπος, Χοσέμι και Μουλόπουλος (84' Νικολακάκης).

Άρης: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Οικονομόπουλος (65' Αντωνιάδης), Καπετάνος (86' Τριανταφυλλάκος), Γκέσιος, Γιαννώτας, Μαργαρίτης, Κάνουλας (80' Τσουκάνης), Νταμαρλής και Ψυχογιός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα