ΈσΠΑΣε την... κατάρα!

Gazzetta team
ΈσΠΑΣε την... κατάρα!

bet365

Με γκολ του Ντε Βινσέντι από το 11' ο ΠΑΣ επιβλήθηκε της Ξάνθης 1-0 και την κέρδισε για πρώτη φορά στα Γιάννινα! Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Πέντε παιχνίδια είχαν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στα Γιάννινα ανάμεσα στον ΠΑΣ και στην Ξάνθη και κανένα από αυτά δεν είχε βρει νικητές τους γηπεδούχους... Είπαμε, όλα αυτά μέχρι σήμερα, καθώς οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκαν στην επανάληψη και με το γκολ του κορυφαίου της αναμέτρησης Ντε Βινσέντι από το 11' έφτασαν δίκαια στη νίκη 1-0. Άλλωστε, για να έχεις ελπίδα να μείνεις στη Σούπερ Λιγκ, πρέπει να παίρνεις αυτά τα παιχνίδια στην έδρα σου, με τον ΠΑΣ να φτάνει στη 2η του νίκη στους «Ζωσιμάδες» και να παίρνει πολύτιμους βαθμούς.

Μέτρησαν οι ελλείψεις
Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φεγκρούς, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Πάντο, Τζημόπουλο, Κολοβέτσιο και Μιχαήλ από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Λίλα και Τσουκαλάς και μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς, που είχε για στηρίγματά του τους Κοροβέση από αριστερά και Γεωργίου από δεξιά, με τον Ντε Βινσέντι να έχει ρόλο κρυφού φορ.

Οι πολλές απουσίες ανάγκασαν τον Νίκο Κωστένογλου να ψάξει να βρει τις κατάλληλες λύσεις, όμως ήταν εμφανές ότι η ομάδα του δεν είχε την απαιτούμενη συνοχή. Οι Ακρίτες παρατάχθηκαν επίσης με σύστημα 4-2-3-1. Ο Λόντιγκιν ήταν στην εστία, Φλίσκας και Βάλλας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Κομεσίδη να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Καζούμπα στο αριστερό. Βασιλακάκης και Γκατσολάρι ήταν οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τους τον Μάνταλο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην κορυφή της επίθεση ήταν μόνος του ο Μαρκόβσκι, που είχε για στηρίγματα τους Ονουάτσι και Τριάδη από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Κυρίαρχος ο ΠΑΣ
Το πρώτος μέρος βρήκε τους φιλοξενούμενους να απειλούν μόλις στο 1', όταν το σουτ του Ονουάτσι, που κέρδισε την μπάλα μετά από κόντρες, κατέληξε άουτ και τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στη συνέχεια. Φυσικά, το γρήγορο γκολ αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας για την άνοδο της απόδοσης των παικτών του Χριστόπουλου, που έφτασαν στο 1-0 στην πρώτη τους ευκαιρία. Στο 11' ο Γεωργίου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ντε Βινσέντι με πολύ ωραία κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης νίκησε τον Λόντιγκιν.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Γιαννιώτες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Θρακιώτες είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους σε σουτ του Μάνταλου στο 30', που δεν απείλησε τον Φεγρκούς... Αντίθετα, οι γηπεδούχοι με τον Ντε Βινσέντι σε μεγάλη μέρα έψαχναν συνεχώς το δεύτερο γκολ, με τον Αργεντίνο να απειλεί στο 20' με μακρινό σουτ και να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 35'. Ο Γεωργίου έκλεψε την μπάλα από τον Καζούμπα, που ήταν... εκτός τόπου και χρόνου, άφησε στον Ντε Βινσέντι, εκείνος έσκαψε πανέμορφα, όμως ο Φλίσκας κατάφερε να διώξει πάνω στη γραμμή, με το 1-0 να είναι το σκορ στο ημίχρονο.

Φλύαρη υπεροχή η Ξάνθη, ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες
Τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους ήταν πολλά και ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε να αναλάβει δράση με το ξεκίνημα της επανάληψης. Νάκας και Γούτας πέρασαν στις θέσεις των Καζούμπα και Γκατσολάρι αντίστοιχα, με τον Φλίσκα να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Νάκα πίσω από τον Μαρκόβσκι, τον Μάνταλο δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Γούτα στο κέντρο της άμυνας. Η βελτίωση της εικόνας της Ξάνθης ήταν άμεση και κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα, να έχουν την κατοχή και καλύτερη κυκλοφορία. Παρόλα αυτά, ο Μαρκόβσκι παρέμενε εκτός αγώνα και η πρώτη σημαντική ευκαιρία χάθηκε και πάλι για τους γηπεδούχους. Στο 51' μετά από κόρνερ ο Λίλα έκανε το πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο πανικός στην άμυνα, πάντως, δεν έλειψε σε αρκετές περιπτώσεις, με τους Ντε Βινσέντι και Γεωργίου να απειλούν και τον Λόντιγκιν να κρατάει την Ξάνθη στο παιχνίδι. Έπρεπε να φτάσουμε στο 74', για να χαθεί η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Φεγκρούς έβγαλε δύσκολα και στη συνέχεια ο Μαρκόβσκι ήταν σε θέση οφσάιντ. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο επιθετικός της Ξάνθης δεν κατάφερε να σκοράρει από τα... δύο μέτρα, με τον Πάντο να απομακρύνει πάνω στη γραμμή σε μία φάση που θεωρείται ως με γενόμενη... Στο 75' οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, όταν ο Μιχαήλ βρέθηκε απέναντι από τον Λόντιγκιν, όμως ο τελευταίος έβγαλε με τα πόδια και κάπου εκεί οι παίκτες του Κωστένογλου έδειξαν να παρατούν... Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς φάσεις, με το 1-0 να μένει και τον ΠΑΣ να φτάνει δίκαια στη νίκη.

MVP: Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε, που τελικά έκρινε και την αναμέτρηση, αλλά ήταν δίχως αμφιβολία ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο Ντε Βινσέντι ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις του ΠΑΣ, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και έκανε τη διαφορά.

Στο ύψος του: Έδωσε την ασίστ, έχασε ευκαιρίες, πίεσε ψηλά και δημιούργησε πολλά ρήγματα από δεξιά. Ο λόγος για τον Γεωργίου, που μαζί με τον Ντε Βινσέντι, δεν ήταν μόνο οι καλύτεροι του ΠΑΣ, αλλά και της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος: Ο Καζούμπα ήταν εκτός τόπου και χρόνου... Έχανε συνεχώς τη θέση του, ήταν ο... στόχος των παικτών του ΠΑΣ, που όποτε ξεκινούσαν την επίθεση από δεξιά (στα αριστερά της Ξάνθης), έφταναν και σε ευκαιρία. Τα... άκουσε πολλές φορές από τον Κωστένογλου, ο οποίος αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή από το ημίχρονο.

Η γκάφα: -

Το στραγάλι: Ο Λιαχούδης έκανε κάποια... λαθάκια, που σε τέτοια παιχνίδια χωρίς ρυθμό και χωρίς τη δύσκολη φάση δεν δικαιολογούνται. Φυσικά, οι αποφάσεις του σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα και στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν... αόρατος.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Είπαμε, για να έχεις ελπίδες να μείνεις στην κατηγορία θα πρέπει να κερδίζεις τα παιχνίδια στην έδρα σου. Αυτό πρέπει να κάνει και ο ΠΑΣ, που έφτασε με καλή εμφάνιση στη δεύτερη νίκη του στη σεζόν στους «Ζωσιμάδες» απέναντι, μάλιστα, σε μία ομάδα που δεν είχε κερδίσει ποτέ εντός! Στα τελευταία λεπτά βέβαια άγχωσε και τον κόσμο και τον Χριστόπουλο, καθώς οι παίκτες του θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι, όμως αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί.

Οι πολλές και σημαντικές απουσίες σαφώς και επηρέασαν την εικόνα της Ξάνθης, που στο πρώτο μέρος ήταν... ανεπίτρεπτη. Ο Κωστένογλου έψαξε τις καλύτερες λύσεις, όμως ήταν φανερό ότι το σχήμα του πρώτου μέρους δεν... τραβούσε και οι Ακρίτες έχασαν 45' ψάχνοντας τον... εαυτό τους. Στην επανάληψη οι αλλαγές βοήθησαν, όμως το επιθετικό πρόβλημα ήταν τεράστιο και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει βελτίωση στη συνέχεια, αν η Ξάνθη θέλει να εξασφαλίσει τη σωτηρία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς όπως είναι τα πράγματα για αυτή μάχεται.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (70' Κεϊτά), Λίλα, Γεωργίου, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (82' Βίλα), Ίλιτς (90+2' Γιάκος)

Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λόντιγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Καζούμπα (46' Νάκας), Βασιλακάκης, Γκατσολάρι (46' Γούτας), Μάνταλος, Τριάδης, Ονουάτσι (72' Κούτσεβ), Μαρκόβσκι

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα