Νερατζούρι reloaded! (vids)

Νερατζούρι reloaded! (vids)

Θάνος Σαρρής
Νερατζούρι reloaded! (vids)

bet365

Η Ίντερ έγραψε ρεκόρ με τις 10 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες της και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που έχουν συντελέσει στην βελτίωση της εικόνας της και στην αλλαγή της ψυχολογίας.

Ανανέωση!
«Χτίζουμε μία νέα ομάδα, με αξιοπιστία και δύναμη, κάτι που θα έχει διάρκεια. Το νέο μας πρότζεκτ βασίζεται σε νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές και ο Στραματσιόνι είναι ο δημιουργός όλου αυτού. Θέλουμε να κατακτήσουμε τρόπαια και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτή τη χρονιά είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν. Η αλήθεια είναι ότι κάθε νέα αρχή εμπεριέχει και ρίσκα, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Πρέπει να μας γοητεύει η όλη κατάσταση και αυτό ακριβώς συμβαίνει», δήλωνε το καλοκαίρι ο Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος έκανε στροφή. Λούσιο, Φορλάν, Σέζαρ, Μαϊκόν, Πατσίνι, Κασταΐνος και άλλοι αποτελούσαν οριστικά παρελθόν και προκρίνονταν ένα πλάνο με εξελίξιμους παίκτες, πλαισιωμένους από κάποιους «ενδεκαδάτους».

Η νίκη της Ίντερ επί της Αταλάντα προσφέρεται σε απόδοση 2.34 στην betfair

Την πλήγωνε το σπίτι της!
Το ξεκίνημα κακό. Το πρώτο καμπανάκι χτυπούσε στο δεύτερο ευρωπαϊκό ματς, όπου οι Νερατζούρι έχαναν 0-2 από την Χάιντουκ Σπλιτ στην έδρα τους, αλλά προκρίνονταν χάρη στο 0-3 της Κροατίας. Δύο νίκες με Βασλούι και Πεσκάρα εκτός έδρας, για να ξεκινήσουν πάλι τα εντός έδρας ματς και οι εντός έδρας γκέλες. 2-2 με τη Βασλούι, ήττα 1-3 από τη Ρόμα και γκρίνια από το ξεκίνημα. Διάλειμμα με το 0-2 στο Κομουνάλε επί της Τορίνο και 2-2 με την Ρούμπιν Καζάν στο Μιλάνο. Αποκορύφωμα, η ήττα 0-2 από τη Σιένα. Οι δύο ομάδες του Μιλάνο παρέπαιαν και η Νάπολι φερόταν ως η μοναδική που θα μπορούσε να κοντράρει τη Γιούβε στην πορεία για την κορυφή. Υπολόγιζαν όμως χωρίς την «ανάσταση» των Νερατζούρι, οι οποίοι κέρδισαν για πρώτη φορά στην έδρα τους στις 30 Σεπτεμβρίου τη Φιορεντίνα, αλλά πλέον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή!
Η αλλαγή συστήματος και το ρίσκο του «Στράμα»
Τον τελευταίο καιρό και μετά την νίκη επί της Γιουβέντους, έχουν αρχίσει οι παραλληλισμοί του Αντρά Στραματσιόνι με τον Ζοσέ Μουρίνιο! Υπερβολικές φυσικά οι συγκρίσεις, αλλά ο μόλις 36 ετών Ιταλός τεχνικός έχει δείξει στοιχεία και πτυχές του χαρακτήρα του που θυμίζουν... Special One! Στο derby d' Italia κατέβασε ένα άκρως επιθετικό σχήμα, με τρεις παίκτες στην επίθεση, δείχνοντας την πρόθεσή του να μπει και να καθαρίσει το παιχνίδι. Αν δεν του έβγαινε, η κριτική θα ήταν μεγάλη. Και με την αλλαγή-κλειδί με την είσοδο του Γκουαρίν, δικαιώθηκε. Δεν φοβάται να παίρνει ρίσκα και... γενικώς να βγαίνει μπροστά, είναι διατεθειμένος να κάνει αλλαγές, ενώ έχει κατηγορηθεί και για αλαζονεία που θυμίζει... Μουρίνιο.
Η καλή του πορεία στην Πριμαβέρα της Ίντερ πριν την απόλυση του Ρανιέρι και την προώθησή του σε θέση βασικού προπονητή δεν είχε περάσει απαρατήρητη. Επίσης γνωρίζει με ακρίβεια το υλικό, τους πιτσιρικάδες και το τι μπορούν να κάνουν. Κομβική ήταν και η καθιέρωση της αλλαγής συστήματος. Στο ματς με τη Φιορεντίνα η Ίντερ κατέβηκε με τριπλέτα στην άμυνα, ενισχυμένο κέντρο και τους Μιλίτο, Κασάνο στην επίθεση. Η επιστροφή του Παλάσιο από τραυματισμό έδωσε σάρκα και οστά σε μία τρομερή επιθετική τριπλέτα, η οποία δημιουργεί, μαρκάρει και σκοράρει. Η αλλαγή, πιστώνεται στον Στραματσιόνι.
«Ροντριγκόλ», «Πρίγκιπας», «Φανταντόνιο»!
Με τη Μίλαν πέρασε αλλαγή στο 71' αντί του Μιλίτο, παίζοντας ως παρτενέρ του Κασάνο σε ένα πιο ελαφρύ σχήμα. Στο επόμενο παιχνίδι με την Κατάνια, o Παλάσιο ξεκινούσε βασικός και η τριπλέτα άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Ο πρώην επιθετικός της Τζένοα με τον Κασάνο και τον Μιλίτο ξεκίνησαν να «γράφουν» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, «κουμπώνοντας» ιδανικά και συνδυάζοντας εξαιρετικά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Ο «Πρίγκιπας» μέσα στο 2012 μετράει 27 γκολ. Μόνο ο Ρονάλντο και ο Μέσι έχουν περισσότερα. Στα μεγάλα παιχνίδια, δεν κρύβεται ποτέ. Τέσσερις φορές μέσα στο 2012 έχει σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς και πέρυσι, στο δεύτερο μισό της σεζόν, είχε 20 γκολ. Στη νέα Ίντερ που οραματίζεται ο Στραματσιόνι όμως δεν υπάρχουν στατικοί φορ. Και ο Μιλίτο δείχνει τεράστια όρεξη να ηγηθεί του νέου πλάνου, έχοντας βάλει στο παιχνίδι του νέα χαρακτηριστικά.
Κινείται συνεχώς, τραβιέται πίσω και στο πλάι αλλάζοντας θέσεις με τους υπόλοιπους, μαρκάρει. Έχει γίνει ένας περισσότερο all-around επιθετικός. Η συνύπαρξή του με δύο περιφερειακούς, πιο «ελαφρείς» επιθετικούς, με τεχνική και κίνηση, όπως ο «Φανταντόνιο» και ο «Ροντριγκόλ», που διανύει περίοδο τρομερής φόρμας, έχει βγει. «Ο Παλάσιο, ο Μιλίτο και ο Κασάνο, έχουν τεράστια ποιότητα μπροστά στην εστία. Ξέρουν πότε να γυρίσουν, ξέρουν πως να παίξουν και δεν βλέπω καμία άλλη ομάδα να έχει τρία στοιχεία σαν αυτά», δήλωνε ο θρύλος της Ίντερ Σάντρο Ματσόλα. 15 γκολ και και 8 ασίστ οι τρεις τους φέτος και τρία γκολ σε καθένα από τα τέσσερα τελευταία ματς η ομάδα! Ένα ζήτημα που προκύπτει όμως, είναι το ότι δεν έχουν επαρκή κάλυψη.
Δέσιμο στην άμυνα
Ένα από τα σοβαρά μειονεκτήματα που έδειχνε η Ίντερ στην αρχή ήταν το ότι... έμπαζε πίσω. Αρκετά προβλήματα στην άμυνα και οι λύσεις δεν έδειχναν να υπάρχουν. Με την υιοθέτηση των τριών κεντρικών αμυντικών, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν και οι Ρανόκια, Σάμουελ δένουν παιχνίδι με παιχνίδι όλο και περισσότερο με τον ταλαντούχο Ζουάν, που εξελίσσεται σε... πουλέν! Στην καλύτερη αμυντική λειτουργία φυσικά συντελεί όλη η ομάδα, με το κέντρο να έχει σταθεροποιηθεί. Ακόμα ωστόσο επιτρέπει αρκετά σουτ προς τον Χαντάνοβιτς, ο οποίος αποτελεί τον επόμενο παράγοντα....
Βρήκε φύλακα-άγγελο!
Σταθερότητα στον «άσο». Ένας παράγοντας που αρκετές ομάδες παρακάμπτουν, αλλά είναι τρομερά σημαντικός. Ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του αυτά τα χρόνια με την Ουντινέζε, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει για τη σταθερότητα και τις αντιδράσεις του. Οι Νερατζούρι προχώρησαν σε δοκιμασμένη λύση και δικαιώνονται. Σε εξαιρετική ηλικία (28 ετών), μπορεί να αποτελέσει την κολόνα της Ίντερ για αρκετά χρόνια. Έντεκα εκατομμύρια συν ένας παίκτης (Φαραόνι) δεν είναι λίγα για τερματοφύλακα, κυρίως στην εποχή που ζούμε, αλλά αποτελεί μία επένδυση που πρέπει να γίνει στο πλαίσιο ενός υγιούς χτισίματος ομάδας.
Οι... αθόρυβοι
Παλάσιο, Γκουαρίν και Κασάνο τράβηξαν τα βλέμματα το καλοκαίρι. Η Ίντερ απέκτησε όμως ποδοσφαιριστές που αποδεικνύονται τρομερά χρήσιμοι. Ο Αλβάρο Περέιρα, ο Βάλτερ Γκαργκάνο και ο Γκάμπι Μουντιγκάι δείχνουν ότι αποτελούν παίκτες του προπονητή. Ειδικότερα ο Ουρουγουανός πρώην μέσος της Νάπολι έχει «κλειδώσει» στο κέντρο μαζί με τον Καμπιάσο. Ο Μουντιγκάι έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και δεν είναι τυχαίο ότι ο Στραματσιόνι έκανε ξεχωριστή αναφορά στον τραυματισμό του. Ο Περέιρα, από την άλλη, καλύπτει με τον Ναγκατόμο το αριστερό άκρο στο 3-4-3 (ή 3-4-1-2) με επάρκεια, προσφέροντας μία αξιόπιστη λύση. Με την επιστροφή και του Σνάιντερ πάντως αποτελεί ένα ερώτημα για το... που θα χωρέσουν όλοι! Και εδώ προκύπτει και η επόμενη πρόκληση για τον Στραματσιόνι. Η διαχείριση. Με παίκτες όπως ο Σιλβέστρε, ο Κουτίνιο και ο Άλβαρες να περιμένουν πως και πως να αγωνιστούν, ο 36χρονος τεχνικός καλείται να βρει ισορροπία και να αντέξει μέχρι τέλους σε Ιταλία και Ευρώπη.
 

SERIE A Τελευταία Νέα