Κι όμως χάνει!

Κι όμως χάνει!

Θάνος Σαρρής
Κι όμως χάνει!

bet365

O Mέσι και η παρέα του είναι... κοινοί θνητοί και κάποιες φορές χάνουν! Το gazzetta.gr θυμάται τα «στραβοπατήματά» της Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη από τότε που ανέλαβε ο Γκουαρδιόλα.

Είχε να χάσει σε ομίλους της κορυφαίες διασυλλογικής διοργάνωσης από τις 20 Οκτωβρίου του 2009, ενώ αποτελούσε την μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει την Σέλτικ στη Σκωτία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στα χρόνια του Γκουαρδιόλα, η Μπάρτσα του tiki-taka θεωρούταν το απόλυτο φαβορί, προκαλώντας τρόμο στους αντιπάλους της. Ο Βιλανόβα ανέλαβε τη μετάβαση χωρίς να χαθεί η λάμψη. Δεδομένα οι Καταλανοί, συνεχίζουν να θεωρούνται ως μία από τις ομάδες που μπορεί να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Υπάρχουν όμως και παιχνίδια που τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά. Παιχνίδια που η κατοχή κρίνεται εκ του αποτελέσματος ανούσια και οι ευκαιρίες περνούν στη λήθη, αφού όλοι θυμούνται μόνο το σκορ. Η Σέλτικ σε δύο παιχνίδια έβαλε δύο γκολ στους Μπλαουγκράνα, έχοντας μόλις 4 τελικές στην εστία, ο Φόρτσερ κατέβασε ρολά και κάπως έτσι ήρθε η «γκέλα». Μοτίβο, το οποίο θυμίζει και τις προηγούμενες ήττες της Μπάρτσα από το καλοκαίρι 2008, όταν και ανέλαβε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.
Την πληγώνουν οι Λονδρέζοι!
Αμέσως προηγούμενη ήττα των Καταλανών στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στον αξέχαστο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ. Το clasico στον τελικό θεωρούταν από πολλούς δεδομένο, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τους «Μπλε» και την Μπάγερν. 28-72 η κατοχή υπέρ της Μπάρτσα, 1-6 τα σουτ στο στόχο και 3-13 εκτός εστίας, αλλά η Τσέλσι είχε Ντρογκμπά! Το γκολ του Ιβοριανού στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό και οι Λονδρέζοι κράτησαν μέχρι το τέλος, με τον Σάντσες και Πέδρο να έχουν δύο δοκάρια. Η αμέσως προηγούμενη ήττα στην Ευρώπη, ήταν πάλι στο Λονδίνο, για τη φάση των «16». Οι Gunners κέρδισαν 2-1 στο Emirates, αλλά οι Καταλανοί κέρδισαν με 3-1 στη Βαρκελώνη, με την ομάδα του Βενγκέρ να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Φαν Πέρσι.
Ίντερ και Ρούμπιν!
Η ήττα από την Ίντερ του Μουρίνιο, που το 2010 έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου δεν θεωρείται έκπληξη. Οι Νερατζούρι κέρδισαν 3-1 στον πρώτο ημιτελικό στο Μιλάνο και ολοκλήρωσαν το επίτευγμά τους στο Καμπ Νόου, παρότι έπαιζαν με 10 από το 28΄ λόγω της αποβολής του Τιάγκο Μότα. Η Ίντερ έφτανε έτσι στον πρώτο της τελικό από το 1972! Κι αν με την Ίντερ δεν θεωρήθηκε και τόσο έκπληξη, το 1-2 από την Ρούμπιν, νωρίτερα την ίδια σεζόν, ήταν... «μπαμ» από τα καλά! Τρίτη αγωνιστική των ομίλων και η ρωσική ομάδα ταξίδευε στο Καμπ Νόου. Η Μπάρτσα δημιουργούσε 13 τελικές στην εστία και 9 εκτός, ενώ η Ρούμπιν τρεις και καμία αντίστοιχα. Ο Ριαζάντσεφ έβαλε την ομάδα του Καζάν σε θέση οδηγού στο 2' , η Μπάρτσα ισοφάρισε με τον Ζλάταν στο 48', αλλά ο Τούρκος Καραντενίζ στο 73΄ σημείωσε το τελικό 1-2, οδηγώντας την ομάδα του Γκουαρδιόλα στην ήττα!
Ουκρανοί και ολίγον από... Πολωνία!
Η Μπάρτσα είχε κερδίσει με 4-0 στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09, καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στους ομίλους. Παρόλα αυτά, μία ήττα στην Κρακοβία με τους Ινιέστα, Ετό, Ανρί, Τουρέ, Τσάβι, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Ντάνι Άλβες, Πικέ και Κεϊτά δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Οι Πολωνοί κέρδισαν 1-0 με ένα γκολ του Κλέμπερ στο 52΄ και έπεσαν με το κεφάλι ψηλά. Στους ομίλους, η Μπάρτσα τέθηκε αντιμέτωπη με την Σαχτάρ. Στη δεύτερη αγωνιστική, χτύπησε το... καμπανάκι, με τη Μπαρτσελόνα να κερδίζει στην Ουκρανία χάρη σε δύο γκολ του Μέσι στο 87' και στο 94΄, Στη αναμέτρηση του Καμπ Νόου, στο τελευταίο ματς του ομίλου, έπειτα από ένα χορταστικό ματς, η Σαχτάρ προηγήθηκε με 1-3 και κέρδισε τελικά 2-3. 11 τελικές στην εστία, 4 εκτός εστίας για τους Καταλανούς, έξι συνολικά (3+3) για τους Ουκρανούς!
Οι ισοπαλίες
Υπάρχουν και κάποιες ισοπαλίες που για το βεληνεκές της Μπάρτσα, θεωρούνται ως ήττες. Στις 04/11 του 2008, η Μπάρτσα αναδεικνυόταν ισόπαλη 1-1 με τη Βασιλεία στο Καμπ Νόου. Στις 04/11 του 2009 «κολλούσε» στο μηδέν στην παγωμένη Ρωσία με τη Ρούμπιν, ενώ στις 23/02 δεν κατάφερνε να περάσει από την έδρα της Στουτγκάρδης, η οποία μάλιστα προηγήθηκε με τον Κακάου, για να ισοφαρίσει ο Ιμπραΐμοβιτς. Στις 29/09 του 2010 η Ρούμπιν αποδεικνυόταν ξανά δύσκολος αντίπαλος, παίρνοντας 1-1 στη Ρωσία, ενώ στο μεθεπόμενο παιχνίδι της, ήρθε ισόπαλη με το ίδιο σκορ στο Πάρκεν με την Κοπεγχάγη.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα