Killer Τοτσέ, φύλακας «Ορέ»! (pics)

Gazzetta team
Killer Τοτσέ, φύλακας «Ορέ»! (pics)

bet365

Μετά από 4 αποτυχημένες απόπειρες, στην 5η ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει εντός έδρας νίκη (1-0) κόντρα στην ΑΕΚ σε ένα «ντέρμπι» που... πόνεσαν μάτια! Σωτήρας Καρνέζης στο 94'!

Τελικά Φουρλάνος!

Μια θέση παιζόταν στη ενδεκάδα που είχε στο μυαλό του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχοντας... off τον Χάρη Μαυρία, προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τόσο τον Κουίνσι όσο και τον Μπαρμπαρούση να μην προτιμήσει το... κλασσικό 4-2-3-1 και ξεκινήσει τον Σπύρο Φουρλάνο, προτιμώντας το 4-3-3.

Κάτω από το δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και οι Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Ζέκα και Φουρλάνο. Σισοκό δεξί «εξτρέμ», Λάζαρος αριστερό και στη κορυφή ο Τοτσέ.

4-5-1 και Φουρτάδο

Στην αντίπερα όχθη, ο Έβαλντ Λίνεν προτίμησε το «σφιχτό» 4-5-1 και εμπιστεύθηκε στην κορυφή της επίθεσης τον Φουρτάδο, αφήνοντας στον πάγκο τόσο τον Κατίδη όσο και τον Παυλή.

Ο Κωνσταντόπουλος υπερασπίστηκε την «κιτρινόμαυρη» εστία, αριστερά στην άμυνα ο Κοντοές, δεξιά ο Βλάχος και ο Γιάγκο με τον Κουτρουμπή το δίδυμο στα στόπερ. Κορδέρο και Φέτσης στα αμυντικά χαφ, με τον Γκερέιρο σε ελεύθερο ρόλο. Αριστερό στη μεσαία γραμμή ο Λαγός, δεξιά ο Φούντας και μοναδικός πρωοθημένος ο Φουρτάδο.

Μια στιγμή ποιότητας!

Το σκηνικό φάνηκε εξ'αρχής. Η ΑΕΚ περίμενε στο μισό γήπεδο τον Πα ναθηναϊκό, με διπλή ζώνη άμυνας και διάθεση να... χτυπήσει στη κόντρα επίθεση εάν και εφόσον έβρισκε χώρους στα μετόπισθεν των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι», είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν από τις πτέρυγες και κυρίως από δεξιά να απειλήσουν αλλά ούτε χώρους έβρισκαν, ούτε ιδιαίτερη φαντασία είχαν, με τον Ζέκα να είναι ο μοναδικός του άξονα που προσπαθούσε να «φτιάξει», καθώς ο Φουρλάνος ήταν φανερά ψαρωμένος και εκτός παιχνιδιού.

Μια στιγμή, όμως, έφτανε και περίσσευε στον Παναθηναϊκό για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μια στιγμή ποιότητας που... γεννήθηκε από έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Στο 24' ο Λάζαρος «έπαιξε» στη πλάτη της άμυνας του «δικεφάλου», ο Κουτρουμπής έχασε τον Τοτσέ και ο Ισπανός στράικερ ολοκλήρωσε ιδανική τη φάση με εναέρια προβολή!

Το... μαξιλαράκι του 1-0 έμοιαζε να είναι αρκετό για την ομάδα του Φερέιρα. Το «τριφύλλι» δεν πίεσε περισσότερο για να βάλει τέλος από νωρίς ενώ η «Ένωση» παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, συνέχιζε να περιμένει τον Παναθηναϊκό. Ένα σουτ του Κοντοέ, εξάλλου, στο φινάλε του πρώτου μέρους, ήταν και ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ΑΕΚ.

«Κέρβερος» ο Καρνέζης!

Αν το πρώτο μέρος είχε τουλάχιστον το γκολ του Παναθηναϊκού, το δεύτερο ήταν ακόμη φτωχότερο, ακόμη χειρότερο ποιοτικά. Με την ΑΕΚ να θέλει να πιέσει και να μην μπορεί, τους «πράσινους» για ακόμη ένα παιχνίδι να οπισθοχωρούν και να παίζουν με την... φωτιά και το παιχνίδι να προσφέρεται για... χασμουρητά. Όλο αυτά, όμως, μέχρι το 90'! Ο Λίνεν πήρε το ρίσκο του με την είσοδο του Κατίδη αντί του Φέτση, στη συνέχεια έβαλε και τον Ρίκκα, αλλά η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να απειλήσει την εστία του Καρνέζη, με οργανωμένο τρόπο. Βέβαια, και παρά την δημιουργική της αδυναμία θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια, έχοντας την μεγάλη ευκαιρία του Λαγού στο 64' αλλά και δύο σημαντικές στιγμές στο φινάλε του παιχνιδιού. Kαι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός έδειχνε εικόνα ομάδας που... προκαλούσε την τύχη της!

Ο Ορέστης Καρνέζης, όμως, κράτησε όρθιο και νικητή τον Παναθηναϊκό. Είπε «όχι» αρχικά με την εκτίναξη στο φάουλ του Λαγού, απόκρουσε το πλασέ του Κοντοέ ενώ και στο δυνατό σουτ του Κουτρουμπή αρνήθηκε την ισοφάριση! Στη συνέχεια δικαίως τα έβαλε με τους συμπαίκτες του, οι οποίοι όσο περνούσαν τα λεπτά δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το υπέρ τους 1-0, έπαιξαν με την φωτιά αλλά τελικά δεν κάηκαν, επιστρέφοντας στις νίκες!

MAN OF THE MATCH: Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν απλά θεατής. Με εξαίρεση τρεις φάσεις, όπου χρειάστηκε να «μιλήσει» η κλάση του για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Στην μοναδική εξαιρετική στιγμή της ΑΕΚ μέχρι τις δύο φάσεις του 90', ο Ορέστης Καρνέζης... απογειώνεται στο αριστερό του «παραθυράκι» και διώχνει σε κόρνερ την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λαγού. Στο τέλος του ματς, όμως, χρειάστηκε να ξαναδείξει τα προσόντα του. Αποκρούει το πλασέ του Κοντοέ και στη τελευταία φάση του αγώνα κάνει εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Κουτρουμπή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χοσέ Τοτσέ και Γιάννης Κοντοές. Ένας για κάθε ομάδα. Ο Ισπανός επιθετικός έκανε και πάλι την δουλειά του, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, τελειώνοντας ιδανική την ασίστ του Λάζαρου. Παράλληλα, κρατούσε σωστά την μπάλα και προσέφερε το απαραίτητο στήριγμα στους συμπαίκτες του.

Από κει και πέρα, ο Κοντοές ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει δημιουργικά η ΑΕΚ. Θα μπορούσε μάλιστα στο φινάλε να «γράψει» το 1-1 ενώ είχε και ένα καλό και... πονηρό σουτ στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η εξαφάνιση του Παναθηναϊκού από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στο δεύτερο ημίχρονο. Το έκανε μία το... πλήρωσε, το έκανε δύο την... ξαναπλήρωσε. Μυαλό, όμως, δεν έβαλε. Το «ρευστό» 1-0 λειτούργησε αρνητικά για τους «πράσινους», οι οποίοι... άραξαν και παραλίγο να την πατήσουν ξανά στο φινάλε. Απαράδεκτη εικόνα.

Η ΓΚΑΦΑ:Ανήκει στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ στη φάση που επί της ουσίας κρίνει το παιχνίδι. Ο Γιάγκο έχει λάθος θέση, με την μπάλα να περνά από πάνω του έπειτα από την μπαλιά του Λάζαρου, ο Κουτρουμπής έχει χάσει τον Τοτσέ και ο Ισπανός... εκτελεί εξ' επαφής των Κωνσταντόπουλο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Άριστη διαιτησία από τον Τάσο Κάκο και τους βοηθούς του, οι οποίοι είχαν ένα σχετικά ήσυχο απόγευμα. Τους «πήγε» και το παιχνίδι, δεν είχαν προβλήματα στο ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη για το ελληνικό πρωτάθλημα! Η ΑΕΚ, βέβαια, και παρά το γεγονός ότι άργησε να πιέσει τον νωχελικό Παναθηναϊκό, είχε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες. Όπως είχε και την... ατυχία να πέσει πάνω στον πιο φορμαρισμένο Έλληνα πορτιέρο. Τον Ορέστη Καρνέζη που κράτησε τη νίκη μέχρι τέλους για το «τριφύλλι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα