Κλάους... λαμπρός τον οδηγεί! (pics&vid)

Κλάους... λαμπρός τον οδηγεί! (pics&vid)

bet365

Βρήκε δίχτυα δυο φορές και ο Αθανασιάδης έδωσε στον ΠΑΟΚ μια μεγάλη νίκη (2-1) επί του πολεμιστή Πανιωνίου! Φωνές στην Πλατεία για το πέναλτι, ανόητη κόκκινη ο Λαζάρ!

Παλικαρίσια νίκη στην Νέα Σμύρνη πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που -αν και έπαιζε με δέκα από το 44' εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Λαζάρ- επικράτησε 1-2 του Πανιωνίου, τον ξεπέρασε στην βαθμολογία και βρέθηκε ξανά στο -5 από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Δώνης, που πέτυχε τρίτη σερί νίκη σε αυτό το γήπεδο, είδε τον Στέφανο Αθανασιάδη να καθαρίζει στο πρώτο μέρος με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τον Δικέφαλο να αναγκάζεται στην επανάληψη να παίξει μόνο άμυνα, να τα βρίσκει σκουρα, αλλά στο τέλος να αντέχει και να κρατάει μια πολύτιμη νίκη.

Αν και ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο αρχικό κομμάτι του αγώνα, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έχασε τις πρώτες ευκαιρίες, με τον Λαμπρόπουλο (9') και τον Αραβίδη (18') να απειλούν την εστία του Χακόμπο, όμως να στέλνουν τη μπάλα άουτ. Στο 27' ο Δικέφαλος έκανε την πρώτη του φάση, η οποία ήταν μάλιστα διαρκείας, με το σουτ του Αθανασιάδη να κοντράρει στον Φωτάκη και την άμυνα των γηπεδούχων να βγάζει τη μπάλα με δυσκολία.

Οσο η ώρα περνούσε ο Πανιώνιος ήταν όλο και καλύτερος αφού ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα και να αναπτυχθεί και έκανε πολλά λάθη στο κέντρο. Στο 28' ο Γουνδουλάκης δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, όπως και ο Αραβίδης στο 30' με την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να είναι σε εκείνο το σημείο το αφεντικό του αγώνα.

Κι όμως, με μία φάση άλλαξε όλο το ματς. Στο 38' ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ και ο διαιτητής, Κομίνης υπέδειξε παράβαση στον Ρόκα για χέρι μέσα στην περιοχή. Εδειξε κίτρινη στον παίκτη του Πανιωνίου και τη βούλα του πέναλτι. Ενα λεπτό μετά, ο Κλάους έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και αφού εξεγέλασε τον Περιστερίδη έγραψε το 0-1.

Δεν πρόλαβε ο Πανιώνιος να ξεπεράσει το σοκ του γκολ που δέχθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα και βρέθηκε να χάνει 0-2 καθώς μετά από αδράνεια της άμυνας, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι για τον Κλάους ο οποίος ακόμα πιο εύκολα και από πέναλτι σκόραρε με κεφαλιά στην κενή εστία στο 42' φτάνοντας τα 11 γκολ στη φετινή Super League.

Ο αγώνας είχε να δώσει κι άλλα στα επόμενα λεπτά του πρώτου μέρους. Ο Λαζάρ βρέθηκε στο κέντρο του γηπέδου και δέχθηκε βροχή από αντικείμενα. Ο Ρουμάνος έχασε την ψυχραιμία του και επέστρεψε ένα από αυτά στους οπαδούς του Πανιωνίου με αποτέλεσμα να δει απευθείας κόκκινη και να αφήσει με ανότητο τρόπο την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ετσι, στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε πολύ δύσκολο έργο. Παρά το γεγονός αυτό, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έκανε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που έπρεπε και με καλή κυκλοφορία και τοποθετήσεις κρατούσε μπάλα και δεν επέτρεπε στον Πανιώνιο να δημιουργεί κινδύνους, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Τις προειδοποιητικές έριξαν Αραβίδης (51') και Λαμπρόπουλος (55') και στο 56' οι Νεοσμυρνιώτες μείωσαν, όταν ο Γουνδουλάκης έκανε ωραία σέντρα, ο Κολοβός νικήθηκε από τον Χακόμπο, όμως ο Αραβίδης βρέθηκε μόνος με τη μπάλα μπροστά στην κενή εστία και δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 1-2. Τα επόμενα λεπτά ήταν μονότερμα για τον Πανιώνιο, με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες φάσεις στις οποίες οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαιναν στα πλάγια να να κερδίσουν χρόνο και να δώσουν ανάσες στους συμπαίκτες τους.

Ο Γιώργος Δώνης μέσα στην εβδομάδα είχε δουλέψει πολύ στην άμυνα και στην λειτουργία του κέντρου και δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο ρεαλιστικό πρότζεκτ από μία κατάσταση στην οποία ήταν πίσω και αμυνόταν για 30 λεπτά. Οι Θεσσαλονικείς έβγαζαν τη μπάλα με νύχια και με δόντια από τα καρέ τους και κατάφεραν να μην δεχθούν μεγάλη φάση μέχρι το 70' όταν ο Κούρος από αριστερά γύρισε εξαιρετικά τη μπάλα στο Σάμαρη, ο οποίος μέσα από την περιοχή με πλασέ με τη μία έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πέντε λεπτά μετά, ο σταθερότατος, Χακόμπο, μπλόκαρε το σουτ του Κολοβού, στο 81' το σουτ του Ρόβα πέρασε άουτ και στο 87' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Ισπανό πορτιέρε να βγάζει δύσκολα το σουτ του Διαμαντάκου χωρίς να έχει σχεδόν καθόλου οπτικό πεδίο. Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Γιώργο Δώνη να πανηγυρίζει έξαλλα τους βαθμούς μία πολύ σημαντικής νίκης.

Man of the match: Αθανασιάδης. Ο Ελληνας επιθετικός καθάρισε μόνος του ένα πολύ δύσκολο ματς για τον ΠΑΟΚ σκοράροντας από τη βούλα του πέναλτι και με κεφαλιά σε ένα σημείο που ο Δικέφαλος δεχόταν μεγάλη πίεση από τον Πανιώνιο. Ο 24χρονος φορ έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα και έδειξε για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Αδύναμος κρίκος: Αν και έκαναν καλή εμφάνιση οι παίκτες του Πανιωνίου, έδειξαν μεγάλη απειρία όταν δέχθηκαν το γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα. Οι Κυανέρυθροι επηρεάστηκαν ψυχολογικά και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αδράνεια σε όλη τη λειτουργία της ομάδας και στην άμυνα που είχε σαν αποτέλσμα ένα πολύ εύκολο τέρμα, το οποίο τελικά έκρινε το ματς.

Στο ύψος του: Χακόμπο. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δέχθηκε το πρώτο του γκολ από τη μέρα που έκανε ντεμπούτο, όμως ήταν απίστετυτα σταθερός με καλές τοποθετήσεις και επεμβάσεις. Ακόμα και στο τέρμα του Πανιωνίου, κάνει επέμβαση στην κεφαλιά του Κολοβού που ήταν μόνος του και μετά δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι.

Η γκάφα: Λαζάρ. Ο Ρουμάνος έκανε μία τουλάχιστον ανόητη ενέργεια με το να επιστρέψει το αντικείμενο που δέχθηκε από την εξέδρα και δικαίως δέχθηκε απευθείας κόκκινη, η οποία λίγο έλλειψε να στερήσει από τον ΠΑΟΚ μία νίκη μεγάλη νίκη.

Το στραγάλι: Προκάλεσε διαμαρτυρτίες το πέναλτι που έδωσε ο Κομίνης υπέρ του ΠΑΟΚ προς το τέλος του πρώτου μέρους για χέρι του Ρόκα, σε μία φάση που χρειάζεται πολλά replay για να φανεί ακριβώς έχει γίνει. Πέρα από τη φάση αυτή δεν είχε προβλημα στον αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Αν το έκανε και αυτό ο Πανιώνιος θα μας είχε τρελάνει όλους. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου βρέθηκε κοντά σε 2-3 περιπτώσεις στο να φέρει τούμπα τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όμως δεν κατάφερε να πάρει την ισοπαλία που θα την κρατούσε στη δεύτερη θέση. Αντίθετα, ο Δικέφαλος άντεξε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, έδειξε ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σύνολο και η μόνη ομάδα που μπορεί να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Ρόκας (46' Σάμαρης), Αραβίδης, Κολοβός (76' Διαμαντάκος), Οκόγιε (65' Ντούνης).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμαλό, Ετο, Γκαρσία (66' Κίτσιου), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (88' Βιβιάν), Αθανασιάδης (77' Γιάννου).

Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Ποντίκης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα