«70% επιτυχία, 30% καταστροφή»!

«70% επιτυχία, 30% καταστροφή»!

Νίκος Αθανασίου
«70% επιτυχία, 30% καταστροφή»!

bet365

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει, δίνοντας ένα ποσοστό 70% εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠAE Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στην Γ.Σ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». 18/11 οι εκλογές.

Στις 16:20 ξεκίνησε η ιστορική πρώτη Γ.Σ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, όπου μετά την ψήφιση των θεμάτων, ακολούθησαν ερωτήσεις των μελών προς τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος απάντησε σε όλους ενώ το κλίμα καθ΄ όλη την διάρκεια ήταν ενωτικό. Γήπεδο, Ζεσουάλδο Φερέιρα, παράγκα, και οι ποδοσφαιριστές ήταν τα βασικά θέματα της συζήτησης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως το θέμα του γηπέδου είναι σε καλό δρόμο, αποκάλυψε πως έχει... κοιτάξει οικόπεδα σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση για την Παιανία, στήριξε για ακόμη μία φορά τον Πορτογάλο τεχνικό ενώ φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου.

Μετά τα... διαδικαστικά, ο Γιάννης Αλαφούζος διάβασε την έκθεση των πεπραγμένων των πρώτων μηνών της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και τα οικονομικά στοιχεία, που έδωσε από χθες στη δημοσιότητα, μέσω της ιστοσελίδας paomprosta.gr. Και στη συνέχεια το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και μέλος της «Συμμαχίας», Γιάννης Παναγιωτίδης ανέλυσε τα οικονομικά στοιχεία.

Οι ερωτήσεις των μελών

Ποια η προοπτική και ποια τα αισιόδοξα μηνύματα που μπορούμε να περάσουμε προς τα μέλη μας. Με αφορμή την απαίσια χρονιά που έχουμε και τις κόντρες που μπορεί να προκύψουν λόγω του προπονητή μας. Επίσης έχει γίνει μία μελέτη βιωσιμότητας;

Αλαφούζος: «Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν αντιμετωπίστηκε σαν μία ομάδα που έπρεπε να έχει δύνναμη, χρήματα και αυτονομία και έτσι, όταν μαζεύτηκαν άνθρωποι και συγκέντρωσαν χρήματα, δημιούργησαν μία ακριβή ομάδα. Όταν κατέρρευσε το ιδιοκτησιακό σύστημα, τα έσοδα ήταν λιγότερα από τα έξοδα με χρέος 28 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ήταν το άνοιγμα που παραλάβαμε. Η φετινή χρονιά είναι ισοσκελισμένη.

Η ΑΜΚ μαζί με τα έσοδα μας που είναι περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ, είναι όσα τα φετινά μας έξοδα. Να συμπληρώσω ότι στο ΟΑΚΑ, ακόμα και στο ματς με τη Μάλαγα, που είχαμε 35.000 οπαδούς, βγάλαμε μόνο 15.000 ευρώ. ΣΤΟ ΟΑΚΑ, τα περισσότερα μας είναι ζημιογόνο. Είναι ένας λόγος που θέλουμε να επιστρέψουμε στη Λεωφόρο, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι το δικό μας να αυξήσουμε τα έσοδα με συνδρομές, εισφορές και εισιτήρια. Τον Ιανουάριο θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα».

-Προ ημερών είχατε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου;

«Αυτό είναι ανακριβές…».

- Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα για καμία ομάδα και μπράβο που γυρνάμε στη Λεωφόρο. Ελπίζω ότι θα έχετε επιτυχία. Για τον Βοτανικό, θεωρώ ότι δεν είναι η κατάλληλη λύση και θα έπρεπε να ξαναδούμε ίσως το θέμα Γουδί. Μπορείτε να το βάλετε στην ατζέντα σας;

«Να το συζητήσουμε μετά, για να προχωρήσουμε τα θέματα προς έγκριση μέσω ψηφοφορίας».

-Θα θέλαμε περισσότερες πληροφορίες για τα έξοδα σύστασης του «Σωματείου». Ποια είναι η σύστασή του, ποιες συμβάσεις υπάρχουν για να αντιληφθούμε καλύτερα το εξοδολόγιο…

Παναγιωτίδης: «Αυτό ήταν ένα εγχείρημα που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ο στόχος ήταν να μαζευτούν περισσότερα χρήματα. Οι αρχικές συμβάσεις ήταν 5μηνες για να πάρουμε τον όγκο εργασιών μέχρι τον τρέχοντα μήνα. Η Συμμαχία θα μείνει με ένα άνθρωπο προσωπικό πλέον και τα λειτουργικά της πλέον θα είναι πάρα πολύ πιο χαμηλά. Το μεγαλύτερο κομμάτι εξόδων της σύστασης, ήταν για να οργανωθεί η μελέτη και ο ελεγκτής ο δικός μας.

Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν έρευνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ακολούθως business plan.Τα μόνα ποσά που πληρώθηκαν για τις διαφημίσεις είναι οι φόροι και τα αγγελιόσημα. Κανένα κανάλι δεν πήρε άλλα χρήματα, διότι έγιναν συμψηφισμοί…»

-Θα ήθελα να παρακαλέσω και να απαιτήσω μία λέξη μόνο: «οικονομία».

Αλαφούζος: «Εκτός από συγκεκριμένες εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες όπως είναι η Deloitte, υπάρχει και η ticker tower που είναι καινούργιος συνεργάτης μας. Εκεί έπρεπε να επιλέξουμε καλούς και λίγο πιο ακριβούς συνεργάτες. Την απόλυτη οικονομία έχουμε ως πρώτο μέλημα. Πολλά πράγματα πληρώθηκαν μία φορά και τέλος…».

-Το να μην συμμετέχουμε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σε μη ανταγωνιστική Ευρώπη, έχετε υπολογίσει ότι τα έσοδα θα είναι λιγότερα τώρα;

«Ολοι θα θέλαμε και το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και η ομάδα να ήταν πρώτη. Ο σχεδιασμός μας είναι να γίνει ξανά μεγάλη ομάδα στα επόμενα 2-3 λαμβάνοντας υπόψην τα λιγοστά έσοδα. Το μπάτζετ μας το κάνουμε με συντηρητικές παραδοχές.

-Το άνοιγμα των 28 εκατ. ευρώ, πως σκοπεύετε να το εξυπηρετήσετε;

«Αυτό πάλι δεν αφορά τη “Συμμαχία”, αλλά να σας πω ότι μας απασχολεί. Ελπίζχαμε ότι θα μαζεύαμε τουλάχιστον 10-15 εκατ. ευρώ, διότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1.700.000 Παναθηναϊκοί και κατά μέσον όροι οι 40.000 ήταν δεδομένο ότι θα έβαζαν έναν μέσο όροι 250 ευρώ. Δεν έγινε αυτό. Και σαν μέτοχοι πια και σαν ΠΑΕ πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Ελπίζω να τους έχουμε βρει και τους… εφευρίσκουμε. Ο πρώτος δρόμος είναι να ρυθμίσουμε τα χρέη μας προς τους παίκτες και την εφορία. Θα προσπαθήσουμε να ρυθμίσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους παίκτες κιαι να το σπρώχνουμε σιγά-σιγά προς τα πίσω.

Ο τρίτος τρόπος είναι πηγαίνοντας στη Λεωφόρο ότι θα αποκτήσουμε κάποια έσοδα που τώρα δεν έχουμε. Υπάρχει κίνδυνος απόλυτης καταστροφής. Οι πιθανότητες είναι 60-70% να πετύχουμε και 30-40% να αποτύχουμε. Και γι' αυτό βλέπω το ποτήρι περισσότερο μισογεμάτο και όχι μισοάδειο».

-Χωρίς να αμφισβητώ καθόλου την παναθηναϊκή ακεραιότητα κανενός από όσους είναι απέναντί μου. Λυπάμαι όμως που βλέπω στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο ασχολούμαι από το 1970, ότι οι απολογισμοί κινούνται σε μία λογική μνημονίου. Λέμε ότι μπορεί να είναι χάλια, αλλά αν δεν το είχαμε αυτό δεν θα είχαμε να… φάμε. Η έρευνα που είχε βγάλει αυτό το αποτέλεσμα για 40.000 Παναθηναϊκούς, για ποιο λόγο πιστεύετε ότι έπεσε τόσο έξω; Νομίζω εάν δεν δώσεις δεν θα πάρεις είναι η γνώμη μου. Όταν ήρθαν οι άνθρωποι που έβαλαν τα πολλά λεφτά και τους άκουσα να κατηγορούνται γι' αυτό, οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν. Εφεραν τον Σισέ, τον Λέτο, πολέμησαν το παρασκήνιο και είχαν 32.000 διαρκείας.

Αλαφούζος: «Όταν εμείς σκεφθήκαμε να συμμετάσχουμε στον ΠΑΟ, δεν είχαμε 30.000 διαρκείας, ούτε 50-60 εκατ. Είχαμε 30 εκατ. ευρώ χρέη και όχι άδεια να πάμε στην Ευρώπη. Ημασταν 50 μέρες χωρίς διοίκηση και για να πάρουμε άδεια φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές. Ξανά ευχαριστώ όσους έβαλαν τα λεφτά τους στην ομάδα.Ο λόγος που ανοίχθηκε ο ΠΑΟ ήταν πως όταν άλλαξαν οι συνθήκες και αποφάσισαν να τσακωθούν οι παλιοί μέτοχοι, έτρεχε η ομάδα με ένα μεγάλο κόστος που δεν μπορούσε να πληρωθεί. Εάν μπορείτε να βρείτε λύση.

Πολλές έρευνες πέφτουν έξω. Ισως η διαφήμιση όχι καλή, ίσως εμείς ως πρόσωπα να μην εμπνεύσαμε εμπιστοσύνη. Μην ξεχνάτε ότι ξεκινήσαμε την προσπάθεια της Συμμαχίας τον Ιούλιο, μετά από δύο συνεχείς εκλογές. Παρόλα αυτά μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να αισθάνομαι για όλους που είναι δίπλα μας και προσέφεραν ότι μπορούσαν για να μην έχουμε κλείσει…

-Ολοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε ανταποκριθεί με το θυμικό μας και όχι με το οικονομικό μας. Πρέπει να συγκινήσετε την καρδιά του Παναθηναϊκού φιλάθλου. Εκεί πρέπει να εστιάσετε. Εμείς προσπαθούμε από τη βάση.

«Εχετε απόλυτο δίκιο σ' αυτό και προσπαθούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Αλλά δυστυχώς έχουμε μεγάλα ζωτικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε να πάρουμε άδεια, να πληρώσουμε παίκτες, να δανειστούμε, να αντιμετωπίσουμε την παράγκα, να αντιμετωπίσουμε τα αγωνιστικά προβλήματα. Μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι, πάντα υπάρχει καλύτερο. Αυτή τη στιγμή πολεμάμε με τα μέσα που έχουμε…».

-Να ευχαριστήσουμε πρώτα απ' όλους τους παλαιμάχους μας που εσείς το '71 μας κάνατε Παναθηναϊκούς (τρομερό χειροκρότημα από τον κόσμο εκείνη τη στιγμή). Τον Οκτώβριο του 2011 που έρχονταν οι… πρίγκηπες, είχα πει να μαζευτούμε όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, να πάμε πόρτα-πόρτα. Δεν επιτρέπεται 3, 8, 10.000 μέλη μόνο στον Παναθηναϊκό.

«Βλέπετε ότι αν πηγαίναμε καλύτερα θα μπορούσε να πάει καλύτερα και το εγχείρημα. Επιμονή, υπομονή και μάχη».

-Να ρωτήσω για το οικονομικό πλάνο, είπατε πριν ότι θα γυρίσουμε στη Λεωφόρο. Αυτό είχε πέσει και πριν στο τραπέζι;

«Το ΟΑΚΑ πάρε πολύ ακριβό γήπεδο, αλλά επίσης στο ΟΑΚΑ τα εισιτήρια δεν έχουν αξία. Τα υπόλοιπα εισιτήρια θα είναι πιο ακριβά για να φέρουν έξτρα έξοδα. Σκοπεύουμε να φτιάξουμε μία κατηγορία που θα είναι πολύ πιο ακριβά…».

«Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 18.11 από ώρα 10 ως 7 το απόγευμα και 10 το πρωί έως 3 μ.μ. στην περιφέρεια και στο εξωτερικό. Τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για το ΔΣ είναι η 8η Νοεμβρίου. Για τη συμμετοχή στις εκλογές πρέπει να έχει ο καθένας επίσημο έγγραφο, ταυτότητα ή διαβατήριο. Μπορεί να εξουσιοδοτηθεί ο καθένας από άλλα δύο μέλη με γνήσιο της υπογραφής. Στο εξωτερικό μπορεί να εκπροσωπήσουν 30 άτομα ένα πρόσωπο, με θεωρημένη εξουσιοδότηση.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στον Τάφο του Ινδού σε 5 ως 7 κάλπες και θα γίνει σε 34 πόλεις στην επαρχία σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα και την ΠΑΛΕΦΙΠ, που μας έχουν παραχωρήσει τα γραφεία τους. Θα ανακοινωθεί σύντομα το που θα υπάρχουν κάλπες ανά την Ελλάδα. Εκτός Ελλάδος σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και στη Φρανκφούρτη.

Είναι ιστορική διαδικασία και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Να έχουμε μαζική συμμετοχή».

Είχε ειπωθεί πως για τα e-members ότι θα δοθεί η δυνατότητα, ανά κάποιον αριθμό μελών σε μέλη του Ενιαίου Φορέα να ψηφίζουν στις εκλογές.

Αλαφούζος: «Το κοιτάξαμε, δεν ήταν εφικτό αυτή τη φορά. Θα κοιτάξουμε να γίνει την επόμενη».

Καμάρας: «Δεν είναι δυνατόν τώρα για λόγους καθαρά νομικούς. Υπάρχει καταστατικό που δεν μπορούμε να παραβιάσουμε. Είχε συζητηθεί και υπήρξε φιλολογία, εάν θα μπορούσαν ορισμένα μέλη, ανά πέντε, έξι, επτά να συγκεντρώνουν αριθμό για να έχουν, μία ψήφο. Έχω ζητήσει μερική τροποποίηση του καταστατικού., Είναι επιθυμία όλων μας να γίνει με τροποποίηση του καταστατικού».

-Θα μπορούσαμε να έχουμε πιθανόν αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΠΣ τα σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων και την παλιότερη εμπλοκή τους με την ομάδα;

Μπαλωμένου: «Αυτός είναι ο στόχος και ο κάθε υποψήφιος, μπορεί να δίνει ένα βιογραφικό».

Καμάρας: Δύο διευκρινίσεις ακόμη. Θα γίνουν ψηφοφορίες κατά τόπους. Θα γίνουν με κάποιους εκλογικούς καταλόγους που θα είναι έτοιμοι την ημέρα της ψηφοφορίας. Εκείνος που είναι στη Λάρισα θα ψηφίσει στη Λάρισα.

-Ειδικά φέτος πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες στο γήπεδο, που η ομάδα μας χρειάζεται. Εχετε προετοιμάσει κάποια κίνητρα για τον κόσμο;

Αλαφούζος: «Οσον αφορά το ΟΑΚΑ συνεχώς προσπαθούμε να δίνουμε κίνητρα για να έρχονται περισσότεροι φίλοι μας. Για τη Λεωφόρο έχει γίνει μία μελέτη για το πώς θα τακτοποιηθούν τα διαρκείας. Εχει αντιμετωπιστεί αυτό».

-Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα για καμία ομάδα και μπράβο που γυρνάμε στη Λεωφόρο. Ελπίζω ότι θα έχετε επιτυχία. Για τον Βοτανικό, θεωρώ ότι δεν είναι η κατάλληλη λύση και θα έπρεπε να ξαναδούμε ίσως το θέμα Γουδί. Μπορείτε να το βάλετε στην ατζέντα σας;

Αλαφούζος: «Δεν μπορώ να κρίνω εάν είναι η όχι κατάλληλος ο Βοτανικός. Θα ήμουν ευτυχής να είμαστε πιο κοντά στη δική μας περιοχή. Θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο να ανοίξουμε ένα άλλο μέτωπο και να χάσουμε πάλι 5 χρόνια. Από τις μεγάλες πληγές μας είναι ότι δεν έχουμε γήπεδο. Χρειαζόμαστε το γήπεδό μας».

-Να λάβετε μέτρα ότι στο νέο γήπεδο θα υπάρχουν σωστές συνθήκες φίλαθλες.

«Το θέμα της βίας είναι αποτρεπτικό για πολλούς φιλάθλους και δημιουργεί θέματα, όπως πρόστιμα, τιμωρίες κλπ. Η δική μας πολιτική είναι πως πρέπει να είμαστε πιο κοντά στον σκληρό πυρήνα των οπαδών μας. Οι οργανωμένοι οπαδοί είναι η καρδιά του Παναθηναϊκού. Πρέπει να είμαστε σε μία συχνή επαφή και να βελτιωνόμαστε στο γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν να απαρνηθούμε το πιο ζωτικό μας κομμάτι. Θα ήταν αυτοκτονία για μένα…».

-Πως μιλάμε για γήπεδο μόλις 25.000 θέσεων ένα χιλιόμετρο μακριά από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και όχι για το Γουδί ή τη Λεωφόρο.

Αλαφούζος: «Δεν μιλάμε για γήπεδο 25.000 θέσεων. Αυτό ειπώθηκε σαν ιδέα για να κατεβάσουμε την τιμή. Στον Βοτανικό λόγω της Διπλής Ανάπλασης έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις να υπάρξουν χρηματοδοτικές ευκαιρίες. Παρά τις δύσκολες συνθήκες υπάρχει πραγματικά ευκαιρία να γίνει το γήπεδο. Δεν θα ήθελα να απεμπολήσουμε την ευκαιρία και σε 5 χρόνια να λέμε πάλι εδώ ότι δεν έχουμε γήπεδο. Χρειαζόμαστε ένα γήπεδο, σίγουρα όχι μικρότερο από του Ολυμπιακού και χρειαζόμαστε όλοι τη βοήθεια του κόσμου μας…».,

-Να ζητήσω από τον κ. Αλαφούζο να επανεξετάσει το θέμα του προπονητή μας, διότι όταν κάποιος χάσει την επαφή του και την επιρροή του, οδηγείται στα αποτελέσματα που έχουμε κάθε Κυριακή πλέον. Δεύτερο σε όλο το σχέδιο της Συμμαχίας για το μέλλον να λάβουμε υπόψιν πως θα πρέπει να αποκτήσουμε επιρροή στα κέντρα αποφάσεων. Αν μείνουμε όπως το διάστημα 1996 με 2008 και να πολεμάμε. Γιατί μπλέχθηκε η παλιά διοίκηση στο θέμα του γηπέδου χωρίς αρχή και τέλος;

«Την τρίτη ερώτηση δεν μπορώ να σας απαντήσω. Στο θέμα του προπονητή δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών. Θα σας παρουσιάσω κι ένα σχέδιο που θα δείτε γιατί έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας στον ΠΑΟ. Τι θα γινόταν εάν θα άρχιζα να λέω για τον προπονητή…».

Εκεί υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από τον κόσμο για τον Φερέιρα με χαρακτηριστικές ατάκες ότι «υπάρχει μεγάλη ασυλία για τον Φερέιρα».

Εν συνεχεία ο Αλαφούζος είπε: «Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια ποτέ δεν σας είπα ότι η ομάδα είναι έτοιμη και η καλύτερη. Η ομάδα είναι βαθύτατα τραυματισμένη. Εγώ κι εσείς δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο ένας τρόπος για να βελτιωθεί μία ομάδα είναι να αγοράσεις παίκτης. Και τώρα δεν έχουμε χρήματα. Δίνουμε καθημερινή μάχη και να μην διαλυθούμε. Αν είχαμε θα είχαμε κι άλλους παίκτες. Είναι η πρώτη φορά που έχασε ομάδα από τον Πανθρακικό; Θέλετε να παραιτηθώ κύριοι; Τι θέλετε να κάνω; Από τη στιγμή που δεν έχουμε χρήματα θα πρέπει να τους ψάξεις τους παίκτες. Θέλει χρόνο. Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κινήσεις που θα δείξουν το δρόμο αυτό που θα ακολουθήσουμε. Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, είναι κάτι νέο κι εκπονήθηκε μαζί του. Μου είπε ότι οι παίκτες είναι σαν μία πυραμίδα. Οσο πιο ψηλά τόσο καλοί. Οσο πιο χαμηλά θα σου βγει ένας στους πέντε. Η πολιτική των ελληνικών ομάδων που έκαναν εισαγωγές μεγάλης ηλικίας για να πάρουν χρήματα και να κλείσουν την καριέρα τους. Στην Πορτογαλία η πολιτική είναι να βρεις νέους παίκτες και να τους πουλήσεις μετά στο εξωτερικό. Αυτό θέλει κόπο και χρόνο…».

Τι γίνεται με την Παιανία; Κάποια στιγμή θα μας ζητηθούν χρήματα; Πιστεύετε ότι κάνει καλό να βγάζετε ανακοινώσεις για τους διαιτητές πριν τα παιχνίδια;

«Φέτος δεν πληρώνουμε ενοίκιο. Τις επόμενες μέρες θα τον ρωτήσω, θα συναντηθώ με τον Βαρδινογιάννη, ποιες είναι οι σκέψεις του σε σχέση με την Παιανία. Θα έπρεπε να πάρει την Παιανία με χαμηλό τίμημα. Αλλιώς θα φτιάξουμε δικές μας εγκαταστάσεις στο όνομα του Παναθηναϊκού». Εχουμε ήδη κοιτάξει οικόπεδα.

Στο θέμα της διαιτησίας, εμείς ξέρουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο σε εξέλιξη. Τα στημένα και εμπλέκονται πολλοί διαιτητές και παράγοντες και δεν έχει ξεκαθαρίσει από τη δικαιοσύνη. Όταν ξέρουμε ότι εμπλέκονται διαιιτηρές και σφυρίζουν σε αγώνες μας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιοποιούμε στοιχεία. Αν ο ΠΑΟ χτυπήσει αυτό το κατεστημένο θα έχει πρόβλημα. Υπάρχει ήδη ένα καθεστώς στην ΕΠΟ, η οποία έχει προβλήματα. Εχει πολλά θεσμικά ελαττώματα. Τα αποκαλύπτουμε, τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση μέχρι να σεβαστούν όλες τις ομάδες. Θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη για όλες τις ομάδες και όχι να φτιάξουμε μία νέα παράγκα».

-Πρέπει ο ΠΑΟ να κινηθεί προς την UEFA και την FIFA με στοιχεία για όλα τα σκάνδαλα και τα δικαστικά δεδομένα, να εκθέσουμε στους ανθρώπους εκεί την κατάσταση.

«Δυστυχώς η UEFA μας παραπέμπει πάντα στην ΕΠΟ. Παρόλα αυτά κάνουμε ενέργειες να προσεγγίσουμε επιθεωρητές της UEFA να δουν κάποια πράγματα…».

-Πως προβλέπετε να χρηματοδοτηθεί αυτό το γήπεδο; Πριν 2 χρόνια όταν βγήκε ο νόμος Μπιρμπίλη, μας διαβεβαίωναν ότι πρώτα θα ανεγερθεί γήπεδο στον Βοτανικό και μετά θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος; Πως έγινε αυτό;

«Ο προηγούμενος νόμος Σουφλιά ήταν σαφής. Δυστυχώς τη δύσκολη περίοδο που τσακώνονταν στην ομάδα όλοι πέρασε από την κ. Μπιρμπίλη ένας νόμος που ευνοεί τα σχέδια του κ. Βωβού και αποσυνδέει τη Λεωφόρο… Υπάρχουν πολλές συνθήκες που διευκολύνοτυν τη χρηματοδότηση και υπάρχει ένα πλάνο για αναπλάσεις πόλεων. Επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων, θέλει να πάση θυσία να χτιστεί το νέο γήπεδο και θα ήταν ένα καλό δώρο το γήπεδο, εν όψει των εκλογών του 2014…».

-Το να στηρίζουμε τον Φερέιρα απλά για να είναι εκεί περισσότερο κακό κάνει. Ισως πρέπει να του δώσουμε δίπλα του έναν τεχνικό διευθυντή. Μαζί σου, να μείνει, αλλά να στηριχθεί σωστά γιατί ο πόλεμος είναι μεγάλος.

«Δεν διαφωνούμε με αυτά που λέτε…».

-Μπορούμε να πούμε ότι του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα; Να γίνει ο ΠΑΟ πιο ποδοσφαιρικό σωματείο;

«Παρόλο που πρέπει να έχουμε όλοι μας την αυτογνωσία και να ξέρουμε ποιοι είμαστε, πάντοτε ο στόχος μας πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Και το χρόνου θα προσπαθήσουμε αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι ολοκληρωμένη η ομάδα… Πάμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό. Ρεαλιστικά θα χρειαστεί χρόνος ή χρήματα…».

Η Γ.Σ έκλεισε με παρέμβαση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου:

«Εγώ ασχολούμαι από το 1953 με την ομάδα. Θέλω να κάνω μία-δύο επισημάνσεις. Το τρίπτυχο του ΠΑΟ είναι οικονομική ευρωστία-οικονομία, γήπεδο ιδιόκτητο και ουσιαστική παρουσία στα θεσμικά όργανα. Ολους μας πληγώνει η αγωνιστική καταβύθιση της ομάδας. Αυτή τη στιγμή όμως όλοι πρέπει αν επικεντρωθούμςε στις εκλογές της 18ης Νοπεμβρίου. Να εκλεγούν οι καλύτεροι. Η «Συμμαχία», όντας κατά 58% μέτοχος θα έχει την ευθύνη της διοίκησης της ΠΑΕ. Με αυτούς θα πρέπει να προχωρήσουμε για την αναγέννηση του Παναθηναϊκού».

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα