Κίνδυνος με «Καλατράβα»

Gazzetta team
Κίνδυνος με «Καλατράβα»

bet365

Το στέγαστρο «Καλατράβα» μπορεί να κόστισε το ποσό των 130 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο λόγω προβλημάτων στην κατασκευή και στην συντήρηση εγκυμονεί τον κίνδυνο ακόμα και της κατάρρευσης!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η συγκεκριμένη κατασκευή αποδεικνύεται ελαττωματική, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο κίνδυνος της κατάρρευσης, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό το ενδεχόμενο σε μια έδρα όπως είναι το ΟΑΚΑ, στην οποία αγωνίζονται Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ενώ παράλληλα φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις.

Ο κίνδυνος είχε επισημανθεί από το 2005 σε έκθεση του γερμανικού οργανισμού «Germanischer Lloyd», το οποίο έκανε λόγο για κατασκευαστικές ατέλειες στο έργο, όπως στις συγκολλήσεις και τις διασυνδέσεις στην αψίδα. Από το 2009 είχε εγκριθεί χορηγία 6 εκατ. ευρώ για έργα επιδιόρθωσης και συντήρησης, όμως η έλευση της τρόικας και οι περικοπές δαπανών κράτησαν στην αναμονή την υπόθεση.

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2012 ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης είχε αναφερθεί στην Βουλή για το κόστος κατασκευής και τη συντήρηση του στεγάστρου, ενώ ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης είχε παραδεχθεί ότι υπάρχουν φθορές και ατέλειες στο έργο.

Από τότε πάντως, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη γι αυτό το ζήτημα προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια του στεγάστρου. Τέλος, ανέφερε πως το έργο κόστισε 130 εκατ. ευρώ, αν και η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δημοσιοποιήσει πως το κόστος είχε φτάσει στα 399 εκατ. ευρώ με υπερκοστολόγηση 12.771% από το αρχικά εκτιμώμενο κόστος που ήταν μόλις 3,1 εκατ. ευρώ.

 

Τελευταία Νέα