Ορια επιβίωσης, ντέρμπι πίεσης!

Ορια επιβίωσης, ντέρμπι πίεσης!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ορια επιβίωσης, ντέρμπι πίεσης!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης μέσω του blog του στέκεται στο πλευρό των παικτών της ΑΕΚ και γράφει για την μαγκιά του Γερμανού κόουτς και για το ντέρμπι που έρχεται…

Οποιος είναι έξω απ’ τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει, αναφέρει ένα ρητό του θυμόσοφου λαού μας και νομίζω ότι στην περίπτωση της ΑΕΚ και όσων έχουν συμβεί με την αντίδραση των παικτών της Ενωσης στον Ανδρέα Δημητρέλο το συγκεκριμένο ταιριάζει απόλυτα.

Βλέπεις νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με σκορ 1-0; Σε απόδοση 12.50 στη unibet

Διότι με μία πρώτη ανάγνωση της ενέργειας – αντίδρασης των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να ισχυριστούν ότι: «είναι λάθος το timing μια και έρχονται δυο ντέρμπι και θα χάσουν το δίκιο τους», ή επίσης πως: «όλοι είμαστε σε μία προσπάθεια επιβίωσης και είναι λογικό το ίδιο πρόβλημα να αντιμετωπίζουν και οι παίκτες μας»… Πολλά ακόμη μπορούν να ακουστούν. Όπως οι οπαδοί να πουν: «κι εμείς είμαστε στα όριά μας αλλά βγάζουμε από το υστέρημά μας και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην ομάδα».

Όλα τα παραπάνω τα σέβομαι και τα αναγνωρίζω. Αλλά επαναλαμβάνω όποιος είναι έξω απ’ τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Επειδή αγαπάμε την ΑΕΚ και δεν μπορούμε να παίζουμε με το όνομά της πολλά απ’ όσα γνωρίζουμε για τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης αρκετών «κιτρινόμαυρων» ποδοσφαιριστών δεν τα γράφουμε…

Όμως είναι η πραγματικότητα. Θαρρώ πολλοί από μας έχουμε φτάσει (προσωπικά το βιώνω τη συγκεκριμένη περίοδο) να φτάνουμε στις τελευταίες μέρες του μήνα και να μετράμε τα ευρώ μας και να βρίσκουμε ότι έχουμε μόλις ένα εικοσάευρω για να την βγάλουμε.

ας πληροφορώ λοιπόν πως υπάρχουν παιδιά στην ΑΕΚ, στην πρώτη ομάδα και κάποια εξ αυτών που αγωνίζονται στην 11άδα, τα οποία αναγκάζονται να περνάνε μία ολόκληρη εβδομάδα έχοντας στην τσέπη τους μόλις 20 ευρώ για να την… βγάλουν!
Είναι σοκαριστικό αλλά πρόκειται για το πιο light παράδειγμα που μπορώ να αναφέρω μια και επαναλαμβάνω δεν μπορώ να εκθέσω εγώ τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τον ίδιο το σύλλογο.
Πρόβλημα με βενζίνη, πρόβλημα με διόδια, πρόβλημα ακόμη και με φαγητό είναι η ωμή πραγματικότητα για κάποια παιδιά όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε κάποιους. Κι ευτυχώς που έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τους αγαπάνε και είναι ΑΕΚτσήδες και τους βοηθάνε σε καθημερινή βάση. Φτάνουν αυτά… Φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται να γίνω πιο συγκεκριμένος διότι δεν αξίζει στην αξιοπρέπεια αυτών των παιδιών που επί μήνες δεν μιλάνε καταδεικνύοντας μοναδική στήριξη στο σύλλογο που οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στο διάβα του τον κάνουν να μοιάζει μικρός, αν και το μεγαλείο του δεν συγκρίνεται με καμίας άλλης ελληνικής ομάδας (για μας έστω τους ΑΕΚτσήδες).

Θα είναι λοιπόν τουλάχιστον αλητεία (για όποιον το κάνει) να μπει στη διαδικασία να τα… χώσει σ’ αυτά τα παιδιά για την αντίδρασή τους επειδή ακολουθούν ντέρμπι. Εχουν αποδείξει με το παραπάνω (και παρά το μικρό της ηλικίας ορισμένων) πόσο επαγγελματίες είναι και πόσο τιμούν και σέβονται τη φανέλα που φοράνε και το σύλλογο που υπηρετούν.
Οσο για την ατάκα: Δεν είναι το κατάλληλο timing, απλά να υπενθυμίσω πως από πέρυσι τα Χριστούγεννα ποτέ δεν έχει υπάρξει το σωστό timing για οποιαδήποτε αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ… Οπότε καλή η κασέτα αλλά μασημένη!

Εγώ αναγνωρίζω την αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» και εννοείται πως συντάσσομαι. Αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν τις τύχες της ΠΑΕ ΑΕΚ μέχρι τώρα στα χέρια τους, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι γνωρίζοντας πως αρκετά από τα παιδιά αυτά στα Σπάτα δεν έχουν τα βασικά για να ζήσουν; Τα εντελώς απαραίτητα και βασικά…

Επιπρόσθετα χαρακτηρίζω ως πρόστυχο και μόνο το να συνδέεται από κάποιους η αντίδραση των παικτών της Ενωσης (που ζουν με δανεικά μεταξύ τους και πλέον τέλειωσαν κι αυτά) με την πιθανή εμπλοκή του Δημήτρη Βιντιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Από τον περασμένο Απρίλιο παίζει το στόρι του συγκεκριμένου υποψήφιου επενδυτή, συνεχίστηκε και αναβαθμίστηκε το καλοκαίρι και έχουμε φτάσει Νοέμβριο (καλό μήνα επί της ευκαιρίας σε όλους σας). Και θα περιμένουμε έως τα μέσα του μήνα όπως γνωρίζουμε όπως μας είχαν πει από τα Σπάτα και για τον Αύγουστο, και για τον Σεπτέμβριο, και για τον Οκτώβριο…

Εχει λοιπόν και η υπομονή (πλην της επιβίωσης) τα όριά της. Και γι’ αυτό αντιλαμβάνομαι απόλυτα την αντίδραση των παικτών. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τον Ανδρέα Δημητρέλο που εκτός των άλλων πήγε στα αποδυτήρια για να κάνει… παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές ότι μιλάνε με τους δημοσιογράφους και είχαν φροντίσει να… δώσουν την είδηση της αντίδρασής τους πριν καν τον ενημερώσουν. Το γεγονός ότι υπήρχε γενική απεργία στα ΜΜΕ και δεν γράφτηκε τίποτα τον εκθέτει αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ένας άνθρωπος που μιλάει καθημερινά (πολλές ώρες όμως) και ενημερώνει εκείνος τους δημοσιογράφους για ΟΛΑ τα θέματα είναι τουλάχιστον αστείο να μπαίνει στη διαδικασία να κάνει και υποδείξεις σε άλλους…

Χάρηκα με την ψυχή μου την αντίδραση του Εβαλντ Λίνεν ο οποίος είναι… μανούλα στο πώς να κερδίζει τα αποδυτήρια και τους δύσκολους χαρακτήρες ποδοσφαιριστών. Με τη στήριξή του στους «κιτρινόμαυρους» έχει εξασφαλίσει ότι στα ντέρμπι που έρχονται οι ποδοσφαιριστές του θα παίξουν για έναν ακόμη λόγο παραπάνω, για τον προπονητή τους!

Και επειδή αναφέρθηκα στα ντέρμπι που έρχονται επιτρέψτε μου να σημειώσω δυο σκέψεις μου για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Το μεγάλο ατού της ΑΕΚ είναι η πίεση που έχει φορτωθεί ο αντίπαλός της. Οι «πράσινοι» παίζουν εντός, έχουν απογοητεύσει μέχρι στιγμής σε απόλυτο βαθμό τους οπαδούς τους και δικαιολογημένα και έχουν ανάγκη (τεράστια όμως) τη νίκη για να ανασάνουν.

Η ΑΕΚ λοιπόν πρέπει να ποντάρει σ’ αυτό… Να υποχρεώσει τον Παναθηναϊκό σε μεγαλύτερη πίεση, να επιχειρήσει να καταστρέψει απόλυτα το ματς, να το πάει στη… σήψη, να κάνει την εξέδρα να βγάλει γκρίνια και να τη μεταφέρει στον αγωνιστικό χώρο και έπειτα να επιχειρήσει να το πάρει το ντέρμπι. Ξεκάθαρο φαβορί για μένα δεν υπάρχει βάσει της αγωνιστικής εικόνας των δυο ομάδων. Απλά οι γηπεδούχοι είναι ένα κλικ μπροστά αν οι ακραίοι τους μεσοεπιθετικοί καταφέρουν να πάρουν πρωτοβουλίες και κάνουν καλό ματς, τότε προφανώς θα πετύχουν αυτό που θέλουν μια και έχουν πιο έμπειρο και έτοιμο ρόστερ…

Υγ: Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα για τους φίλους του Αρη που αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό που τους προκάλεσε το blog μου το προηγούμενο όταν και σημείωνα πως για μένα η ομάδα τους είναι ανύπαρκτη και πουθενά. Προφανώς και δεν το έθεσα σωστά. Σε αγωνιστικό επίπεδο και μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό -αφού πριν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έγραψα το άρθρο και όχι μετά για να το παίζω… μάγκας και να γλύφω- για μένα (άποψή μου είναι όπως για κάποιους φίλους του Αρη ισχύει το αντίθετο και δεν είναι κακό, αντίθετα σεβαστό) ο Αρης ήταν η χειρότερη ομάδα μαζί με την Κέρκυρα. Αποψη που σχημάτισα από το μεταξύ μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που απλά δεν υπήρχε αντίπαλος, από την αναμέτρηση του Αρη με τον Πλατανιά εντός, από το γεγονός ότι δέχτηκε 3 γκολ σε ένα ημίχρονο από έναν ΠΑΟΚ που δεν το ‘χει το εύκολο γκολ όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής και στα παιχνίδια του με αντίπαλους τον ΟΦΗ και τον Πανιώνιο… Ηταν κάκιστος.

Αγωνιστικά αναφερόμουν, δεν σας άρεσαν οι λέξεις που χρησιμοποίησα αν και εσείς τις ίδιες χρησιμοποιείται για την ΑΕΚ και το σέβομαι αφού είναι άποψή σας, αλλά οφείλω να αναγνωρίσω πως με τον Ολυμπιακό ο Αρης άξιζε τη νίκη, ήταν καλύτερος και έπιασε την καλύτερη απόδοση από όσα ματς τον έχω παρακολουθήσει. Βέβαια έπαιξε ρόλο ότι οι ερυθρόλευκοι ήταν χάλια… Αν κάποιοι ενοχλήθηκαν και στράβωσαν με τον τρόπο που έθεσα το γεγονός ότι ο Αρης για μένα (πριν το ματς με Ολυμπιακό) αποτελεί μία από τις χειρότερες ομάδες σε αγωνιστικό επίπεδο στο πρωτάθλημα, λυπάμαι πραγματικά… Αφιερωμένο στον φίλο Σταμάτη Πανούη (αν το γράφω σωστά) οπαδό του Αρη που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και μιλήσαμε πρόσφατα στο facebook. Χαίρομαι που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα εκείνος και τα αγαπημένα του πρόσωπα από τον… Σάντι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...