Πότε πλήρης ο Παναθηναϊκός!

Πότε πλήρης ο Παναθηναϊκός!

Γιώργος Βροντάκης
Πότε πλήρης ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Παναθηναϊκός «πονοκεφαλιάζει» με την θλάση του Πίντο και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, στα 15 φετινά τους παιχνίδια οι πράσινοι έχουν τουλάχιστον έναν τραυματία.

Ο Αντρέ Πίντο σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση α’ βαθμού στον δεξί δικέφαλο και θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού για περίπου δύο εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα στόπερ για το τριφύλλι, αφού παραμένει εκτός και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ενώ ατομικά προπονείται και ο Τριανταφυλλόπουλος.

Το gazzetta.gr θυμάται τις απουσίες, λόγω τραυματισμών ή τιμωριών, του Παναθηναϊκού από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας για τη φετινή σεζόν. κόντρα στη Μάδεργουελ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εν αρχή με Πίντο...

Οι πράσινοι ταξίδεψαν στη Σκωτία χωρίς τον μονίμως τραυματία Πάπε Σο, αλλά και τον Αντρέ Πίντο. Οσον αφορά τον επαναληπτικό που έγινε μια εβδομάδα αργότερα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν υπολόγιζε πάλι στον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, αλλά και τον Στέφανο Καπίνο καθώς ήταν άρρωστος τις προηγούμενες ημέρες.

Μετά τη Μάδεργουελ, ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με τη Μάλαγα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στο πρώτο ματς στην Ισπανία στις 22 Αυγούστου, ο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής τον Πάπε Σο, παρότι φερόταν έτοιμος να επιστρέψει, αλλά και τον Κουίνσι Οβούσου που κρίθηκε ανέτοιμος, σε αντίθεση με τον Χριστοδουλόπουλο που μπήκε στην αποστολή, παρά το διάστρεμμα που υπέστη λίγες ημέρες πριν το ματς.

Πρεμιέρα χωρίς Μπουμσόνγκ

Μετά τη Μάλαγα ακολούθησε η πρεμιέρα στη Super League με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία. Ο Μπουμσόνγκ είχε ζητήσει αλλαγή με τους Ισπανούς και μετά από την διενέργεια ελέγχου μαγνητική τομογραφία που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι ενοχλήσεις του στο δεξί γαστροκνήμιο δεν ενέχουν σοβαρό πρόβλημα αλλά οφείλονται σε ήπια μυϊκή κάκωση και αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων σε 2 με 3 μέρες. Κάτι που δεν έγινε ποτέ!

Στο παιχνίδι της 25η Αυγούστου στη Λιβαδειά, ο Παναθηναϊκός είχε ουκ ολίγες απουσίες αφού από το ματς «κόπηκαν» οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Κώστας Κατσουράνης, Βίκτορ Βιτόλο, Πάπε Σο και Κουίνσι Οβούσου.

Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και για τον επαναληπτικό με τη Μάλαγα αφού είχε πάθει γαστρεντερίτιδα, όπως και ο Μπουμσόνγκ που συνέχιζε την θεραπεία του, αλλά και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Οι συνήθεις ύποπτοι Σο, Κουίνσι και Μπουμσόνγκ

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ και έριξε περισσότερο βάρος εκείνη την περίοδο στο πρωτάθλημα. Επόμενος αντίπαλος για το τριφύλλι, ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα στις 31 Αυγούστου, οι πράσινοι παρατάχθηκαν για άλλο ένα ματς χωρίς του Κουίνσι, Μπουμσόνγκ και και τον συνήθη ύποπτο Πάπε Σο.

Μετά το παιχνίδι με τα Γιάννινα υπήρχε η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Τότε, ο Φερέιρα είχε χρόνο για να επιστρέψουν οι τραυματίες, αλλά και πάλι απέναντι στον Πανθρακικό (15 Σεπτεμβρίου) στην Κομοτηνή απουσίασαν ο τιμωρημένος Κώστας Κατσουράνης, ο τραυματίας Μπουμσονγκ και ο Μπαρμπαρούσης που είχε αγωνιστεί στη Νέα Ζηλανδία.

Λίγα προβλήματα με Μάριμπορ

Σε ένα παιχνίδι που μπορεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να επέλεξε την αποστολή του ήταν με τη Μάριμπορ στη Σλοβενία. Απών ήταν ο ανέτοιμος Πάπε Σο και εκτός αποστολής ο Αντώνης Πετρόπουλος και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Ο 66χρονος τεχνικός τους έκοψε επειδή θα έπαιζε με φορ τον Χριστοδουλόπουλο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί με 3-0 στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League. Σε σχέση με την Κομοτηνή, επανήλθαν οι Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης.

Το παιχνίδι στη Σλοβενία διεξήχθη στις 20 Σεπτεμβρίου και τέσσερις μέρες αργότερα, το τριφύλλι «φιλοξένησε» στη Λιβαδειά τον Ατρόμητο χωρίς τον γνωστό Σο και τον τιμωρημένο Κατσουράνη, ενώ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (30 Σεπτεμβρίου) τα προβλήματα αυξήθηκαν.

Νέο πρόβλημα με Βελάσκες

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και αποχώρησε με πρόβλημα στην αριστερή του γάμπα και διαπιστώθηκε πως θα μείνει εκτός για δέκα μέρες. Επίσης, πρόβλημα προέκυψε και με τον Σέμα Βελάσκες, ο οποίος υπέστη διάταση στον τετρακέφαλο και απουσίασε! Στους κεντρικούς αμυντικούς προστέθηκε ο Μπαρμπαρούσης και ο τιμωρημένος Κατσουράνης. Το ντεμπούτο του έκανε τότε ο νεαρός κεντρικός αμυντικός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Το επόμενο ματς του Παναθηναϊκού ήταν ευρωπαϊκό, απέναντι στην Τότεναμ στο ΟΑΚΑ. Για άλλη μια αναμέτρηση, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είχε στην διάθεση του, τους στόπερ Μπουμσόνγκ και Βελάσκες, τον... απομακρυσμένο Κώστα Κατσουράνη, αλλά και τον τιμωρημένο Νίκο Σπυρόπουλο.

Στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός έψαχνε για τη νίκη – γιατρικό και τα κατάφερε παρότι στα Πηγάδια δεν είχε στην διάθεση του, τους Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Κουίνσι Οβούσου. Ο Γκανέζος αποκλείστηκε από την αποστολή καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και έτσι δεν ακολούθησε την ομάδα στην ακριτική πόλη.

Τραυματίες Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος

Μετά την Ξάνθη, υπήρχαν πάλι αγώνες των εθνικών ομάδων και τραυματίστηκε με τη «γαλανόλευκη», ο Λουκάς Βύντρα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τον πρώτο να είναι πιο σοβαρά. Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού είχε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και αποκλείστηκε από το παιχνίδι με τον Αρη. Ο Φερέιρα αποφάσισε να προφυλάξει τον Μπουμσόνγκ ενόψει της αναμέτρησης με τη Λάτσιο, ενώ παρότι είχε στα πλάνα του ως βασικό τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, ο 19χρονος στόπερ είχε πόνους στο λαγονοψοΐτη και έμεινε εκτός.

Πάντως, ο Μπουμσόνγκ παρότι προφυλάχθηκε με τον Άρη, υπέστη στις 23 Οκτωβρίου στην προπόνηση τράβηγμα στον προσαγωγό και γνωστοποιήθηκε πως θα μείνει εκτός αγώνων για ακόμα δυο εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει πως έχασε τόσο το ματς με τους Ιταλούς, όσο και αυτό με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Από το ματς της 3ης αγωνιστικής του Europa League και σε αυτό στο «Γεντί Κουλέ» έλειψαν ο Βύντρα και πάλι ο Τριανταφυλλόπουλος!

Δεν σταματούν οι «πονοκέφαλοι»

Ο Παναθηναϊκός την Κυριακή αντιμετωπίζει την ΑΕΚ για την αγωνιστική και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μπορεί να υπολογίζει σίγουρα στους τραυματίες Αντρέ Πίντο, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, στον πάντα εκτός Πάπε Σο, ενώ αμφίβολοι είναι ο Χάρης Μαυρίας και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΠΟΝΤΕΣ

31/07/12

Μάδεργουελ – Παναθηναϊκός

Πίντο, Σο.

08/08/12

Παναθηναϊκός - Μάδεργουελ

Πίντο, Σο, Καπίνο

22/08/12

Μάλαγα – Παναθηναϊκός

Σο, Κουίνσι, Μπαρμπαρούσης

25/08/12

Λεβαδειακός- Παναθηναϊκός

Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Βιτόλο, Σο, Κουίνσι

28/08/12

Παναθηναϊκός – Μάλαγα

Σο, Μπουμσόνγκ, Μπαρμπαρούσης, Κουίνσι

31/08/12

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

Μπουμσόνγκ, Σο, Κουίνσι

15/09/12

Πανθρακικός – Παναθηναϊκός

Μπουμσόνγκ, Σο, Μπαρμπαρούσης, Κατσουράνης.

20/09/12

Μάριμπορ – Παναθηναϊκός

Σο, Πετρόπουλος, Μπαρμπαρούσης

24/09/12

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Σο, Κατσουράνης.

30/09/12

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ.

Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σο, Μπαρμπαρούσης, Κατσουράνης.

04/10/12

Παναθηναϊκός – Τότεναμ

Μπουμσόνγκ, Σο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος

07/10/12

Ξάνθη - Παναθηναϊκός

Μπουμσόνγκ, Κουίνσι, Σο, Μπαρμπαρούσης

21/10/12

Παναθηναϊκός – Αρης

Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σο, Μπαρμπαρούσης

25/10/12

Παναθηναϊκός – Λάτσιο

Μπουμσόνγκ, Σο, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος

29/10/12

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σο

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα