«Διαμάντι» με δρόμο μπροστά του!

«Διαμάντι» με δρόμο μπροστά του!

Νίκος Αθανασίου
«Διαμάντι» με δρόμο μπροστά του!

bet365

Μέσα στο σκοτάδι της αγωνιστικής τραγωδίας του Παναθηναϊκού... έλαμψε ο Διαμαντής Χουχούμης! Η απαραίτητη βελτίωση στο τακτικό κομμάτι, η δουλειά στην Αυστρία, το προσωνύμιο και τα προσόντα.

Μπορεί ο φετινός Παναθηναϊκός να μοιάζει με έναν αγωνιστικό «βούρκο» που... καταπίνει βαθμούς με απανωτές γκέλες, ωστόσο, ακόμη και μέσα σε αυτή την κατάσταση υπάρχουν διαμάντια που φωτίζουν έστω και ελάχιστα όλη αυτή την μαυρίλα, με την λάμψη τους. Ο λόγος για τον Διαμαντή Χουχούμη, ο οποίος στα 18 του χρόνια, πήρε το βάπτισμα του πυρός στη βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού». Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον έριξε στα βαθιά. Ο μικρός, όχι μόνο επέπλευσε αλλά κατάφερε να κολυμπήσει και να αποτελεί το μοναδικό κέρδος από το νέο ναυάγιο των «πρασίνων» στο Ηράκλειο.

Σε απόδοση 1.50 στην sportingbet βρίσκουμε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ

Η ασίστ και η τακτική
Γέννημα θρέμμα της Παιανίας, πρωταθλητής το 2012 με τους Νέους του Παναθηναϊκού. Ένα παιδί που έδειξε πως για αριστερό μπακ ξέρει τουλάχιστον τα βασικά. Ανέβαινε συχνά στη πτέρυγα για να παίξει το overlap και απέδειξε πως «έχει» την σέντρα. Από δικό του «ανέβασμα» και σέντρα με το αριστερό προέρχεται το γκολ του Χοσέ Τοτσέ. Ασίστ με το... καλημέρα, στο ντεμπούτο του, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.
Ταχύτατος, καλός με την μπάλα στα πόδια. Αυτά αποτελούν τη φωτεινή πλευρά της εμφάνισης του Χουχούμη. Γιατί, όταν μιλάμε για ένα παιδί 18 χρονών, είναι δεδομένο πως υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και δουλειάς. Όπως φάνηκαν τα χαρίσματα του μικρού, έτσι εμφανίστηκαν και οι απόλυτα λογικές αδυναμίες του. Ειδικά στο τακτικό κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας. Έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ, «χάνοντας» τον Κουτσιανικούλη στη πλάτη του, κάτι που έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο.
«Διαμάντι» και... επιμορφωτικά γκάζια!
Τα προσόντα του Χουχούμη άρχισαν να φαίνονται από την προετοιμασία του Σάλτσμπουργκ το καλοκαίρι που μας πέρασει. Ο πιτσιρικάς ξεχώρισε-μαζί με τον Λαγό- από τους νεαρούς και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον διατήρησε στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, κρατώντας τον ουσιαστικά ως back up του Νίκου Σπυρόπουλου.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Πορτογάλος σταματούσε τις προπονήσεις για να... διδάξει τα βασικά στον «Διαμάντι», όπως τον αποκαλεί. Σε μία λάθος πάσα κατά την διάρκεια μίας εκ των προπονήσεων και ενώ δεν είχε παίξει τον Σπυρόπουλο που έβγαινε στην πλάτη του, είπε:
«Δεν θέλω να παίρνεις την μπάλα και να κλείνεις προς τα μέσα. Κάνεις το ίδιο πράγμα, κρατάς την μπάλα 10 δευτερόλεπτα και στο τέλος κάνεις και λάθος πάσα. Φέρτε την μπάλα στο σημείο που ήταν. Παίξε δίπλα σου(και έδωσε την πάσα στον Σπυρόπουλο που έκανε την κίνηση για τα αριστερά)». Ακριβώς ίδια φάση, με τον Χουχούμη σε θέση... Σπυρόπουλο βγήκε απέναντι στον ΟΦΗ. Μία από τις ελάχιστες δουλεμένες φάσεις που έχουν «βγει» φέτος στον Παναθηναϊκό.
«Πάρε-βάλε» με το δεξί!
Πάντως, η ασίστ στο «Γεντί Κουλέ» δεν ήταν η πρώτη για τον Χουχούμη που δείχνει να έχει «έφεση» σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για κάθε ακραίο μπακ. Τις τελικές πάσες. Ο πιτσιρικάς παίζοντας ως χαφ στο φιλικό με την Κράσνονταρ, είχε βγάλει εξαιρετική σέντρα με το «κακό» του πόδι, το δεξί. Η μπάλα πήγε συστημένη στον Αντώνη Πετρόπουλο που την έστειλε στο πλεκτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα