Ελα μωρέ, ποια Μάλαγα (vids)

Ελα μωρέ, ποια Μάλαγα (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Ελα μωρέ, ποια Μάλαγα (vids)

bet365

Η Μάλαγα, η κορυφαία πρωτάρα στην ιστορία των ομίλων, είναι η ίδια ομάδα που ελληνικός Τύπος και οπαδοί ψήφιζαν τον Αύγουστο ως ιδανική αντίπαλο για τον Παναθηναϊκό...

Ανήμερα της 10ης Αυγούστου και οι αναλύσεις επί των αναλύσεων παρουσίαζαν τον εκλεκτό αντίπαλο για τον Παναθηναϊκό. Ηταν η μέρα που η κληρωτίδα θα έβγαζε τα ζευγάρια των Play Off του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιθανοί αντίπαλοι του Τριφυλλιού οι Λιλ, Μάλαγα, Φενερμπαχτσέ, Ουντινέζε, Γκλάντμπαχ, με την ετυμηγορία σχεδόν σύσσωμου του ελληνικού Τύπου (έντυπου και διαδικτυακού) να έχει αποφανθεί για το ποια θα ήταν αυτή που θα επέτρεπε στους Πράσινους να ελπίζουν: η Μάλαγα.

Στην ελκυστική απόδοση 2.47 βρίσκουμε στην betdaq τη νίκη της Μάλαγα επί της Εσπανιόλ

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, οι πωλήσεις των αστεριών της και η γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στο σύλλογο, την καθιστούσε είναι αλήθεια ως την πλέον βατή, συν του ότι ήταν και πρωτάρα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ελα όμως που στο γήπεδο οι Ανδαλουσιανοί αποδείχτηκαν όχι απλώς ικανοί αντίπαλοι, αλλά αξεπέραστο εμπόδιο για όποιον και αν συνάντησαν μέχρι στιγμής στο διάβα τους μετά τον Παναθηναϊκό.

«Την έχουμε», Εντάξει μπορούμε», «Το βλέπω 50-50», ήταν οι πιο χαρακτηριστικές ατάκες των οπαδών του ΠΑΟ. Οταν όμως μετά τις δύο αναμετρήσεις το Τριφύλλι αποκλείστηκε (2-0 εκτός, 0-0 εντός), άρχισε το δούλεμα από τους αντιπάλους τους. «Ελα μωρέ, ποια Μάλαγα», «Σιγά το καφενείο», «Μα καλά από αυτούς αποκλειστήκατε; Αμα παίζατε και με κανένα καλό, πόσα θα τρώγατε;», είπαν Ολυμπιακοί, Αεκτζήδες και λοιποί που καταπιάστηκαν με την αναμενόμενη καζούρα.

Η Μάλαγα μπήκε λοιπόν στους ομίλους για παρθενική φορά στην ιστορία της και εκεί που οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί και οι αντίπαλοι τους οπαδοί την είχαν για 3η ή 4η στο 3ο Γκρουπ, όπου λογικά θα δέσποζε η βαριά φανέλα της Μίλαν, η πλούσια και με τρελές μεταγραφές, Ζενίτ και η μπαρουτοκαπνισμένη Αντερλεχτ, αναγκάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης να καταπιούν τη γλώσσα τους. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι με το τόσο ταλέντο νίκησε πολύ εύκολα και τη Μίλαν (σ.σ.: το 1-0 είναι άκρως κολακευτικό για τους Ροσονέρι), έκαναν το 3X3 (3-0 εντός την Ζενίτ, 3-0 εκτός την Αντερλεχτ), απολαμβάνουν από το ξεκίνημα την μοναξιά της κορυφής και μπορούν να σκέφτονται τη φάση των «16».

Οι Ανδαλουσιανοί παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και από βδομάδα σε βδομάδα εμφανίζονται ολοένα και καλύτεροι. Μάλιστα καταφέρνουν να καταρρίψουν και σημαντικά ρεκόρ στον θεσμό, αλλά και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών γενικότερα. Μέχρι στιγμής έχουν κατορθώσει να γίνουν η μοναδική πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στη φάση των ομίλων που ξεκινάει με τρεις σερί επιτυχίες και τώρα βρίσκονται μπροστά σε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα. Εάν μπορέσουν να μην δεχτούν γκολ την επόμενη αγωνιστική στο Μιλάνο, θα ισοφαρίσουν αυτό που είχε κάνει η Λιντς της σεζόν 1969-'70: να μην παραβιαστεί η εστία της σε έξι διαδοχικούς αγώνες (σ.σ.: πάντα μιλάμε από το ξεκίνημα ενός πρωτάρη) μαζί με τα ματς των Play Offs.

Οπότε με βάσει τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε κάλλιστα να υπερηφανεύεται πως αποκλείστηκε από μία εξαιρετική ομάδα και ότι στάθηκε πολύ καλύτερα από τις επόμενες αντιπάλους της Μάλαγα. Αλλωστε τόσες χαμένες ευκαιρίες όσες είχε στο πρώτο ματς ο ΠΑΟ δεν έβγαλε κανένας άλλος στους Ανδαλουσιανούς. Οσο για τις αναλύσεις του Αυγούστου, από τους υπόλοιπους εκείνους πιθανούς αντιπάλους, τελικά η Μάλαγα αποδείχτηκε το άκρως αντίθετο: πως ήταν η χειρότερη πιθανή...

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 2-0



Μάλαγα-Ζενίτ 3-0



Αντερλεχτ-Μάλαγα 0-3



Μάλαγα-Μίλαν 1-0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα