Ξύπνησε η Ζενίτ! (vid)

Ξύπνησε η Ζενίτ! (vid)

Ξύπνησε η Ζενίτ! (vid)

bet365

Αν και δυσκολεύτηκε, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι επικράτησε 1-0 της Αντερλεχτ στην Αγία Πετρούπολη και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον 3ο όμιλο του Champions League.

Οι μεταγραφές των 100 εκατ. ευρώ δεν δικαιολογούσαν τις δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές από Μάλαγα (3-0) και Μίλαν (2-3) και η τρίτη ήταν και η... καλύτερη για τους Ρώσους. Το κλαμπ της Αγίας Πετρούπολης αν και δεν έκανε πειστική εμφάνιση επικράτησε 1-0 της Αντερλεχτ στο «Πετρόβσκι» χάρη σε πέναλτι του Κερζάκοφ στο 72' και έβαλε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο σακούλι του Champions League.

Σε ένα ματς που έγινε σε βαρύ τερέν οι φάσεις ήταν λίγες. Πρώτη απείλησε η Ζενίτ, με τον Κερζάκοφ να στέλνει στο 8' τη μπάλα άουτ με σουτ στην κίνηση, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με καλύτερη φάση και τον Γιοβάνοβιτς να αστοχεί σε τετ α τετ μετά από ωραία ατομική ενέργεια και «1-2» με τον Πρατ στο 12'. Στο 27' ο Χουλκ με φάουλ από πλάγια έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και στο 27' ο Ζιλέ είχε την ευκαιρία στα πόδια του μετά από πάσα του Γιοβάνοβιτς, όμως αν και έκανε ωραία ντρίμπλα στην αρχή δίστασε να σουτάρει και επιχειρώντας πάσα κατέστρεψε τη φάση, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με 0-0.

Η εικόνα του αγώνα ήταν ακόμα χειρότερη στην επανάληψη, με τον Γιοβάνοβιτς να μετατρέπεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή για την Αντερλεχτ. Στο 71' ο Σέρβος τράβηξε τον Ανιουκόφ μέσα στην περιοχή μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ της Ζενίτ και ο ρέφερι έδειξε σωστά τη βούλα. Ενα λεπτό μετά ο Κερζάκοφ έστησε τη μπάλα στη βούλα και ξεγέλασε τον Προτό με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του αγώνα παρά τις φάσεις της Αντερλεχτ με τον Ντε Σούτερ (80, 93') αλλά και το τετ α τετ του Χουλκ στο 94'.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ, Λόμπαερτς, Κρισίτο, Χουμποκάν, Σέμακ (67' Ζιριάνοφ), Σιρόκοφ (76' Μπρούνο Αλβες), Φαϊζούλιν (58' Μπιστρόφ), Βίτσελ, Κερζάκοφ, Χουλκ.

Αντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Ντεσάχτ, Βασιλέφσκι (83' Μόλινς), Κουγιατέ, Νουιτίνκ, Μπίγλια, Ζιλέ, Πρατ (74' Ιακοβένκο), Ντε Σουτέρ, Γιοβάνοβιτς, Κανού.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα