Ανατροπή στην κορυφή

Gazzetta team
Ανατροπή στην κορυφή

bet365

Στην κορυφή της βαθμολογίας πέρασαν ΑΕΛ και Αναγέννηση Γιανιτσών, αναβαίνει και η Καβάλα με το διπλό στον Βόλο,νέες απώλειες για Παναιτωλικό και Παναχαϊκή.

Σαν «τυφώνας» πέρασαν τα Γιαννιτσά από την Επανομή, όπου επικράτησε πολύ εύκολα της τοπικής Αναγέννησης με 3-0, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο τις δύο πολύ σημαντικές απουσίες των δύο πολύπειρων παικτών, Ογκουνσότο και Τέλλο και πέρασαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ για την ομάδα του Παναγιωτίδη άνοιξε ο Στεφανίδης μετά από σύγχυση της αντίπαλης άμυνας στο 7'.Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι από το γκολ που δέχτηκαν, ο Στεφανίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιορδανίδη και λάθος έξοδο του Μαλαμή.

Το τελειωτικό χτύπημα για την Επανομή ήταν το χαμένο πέναλτι στο 23' όταν ο Μωυσίδης σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι από την άσπρη βούλα, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να βάλει την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι και με φυσικό επακόλουθο να χαθεί κάθε ίχνος θετικής ψυχολογίας. Μάλιστα, διαστάσεις θριάμβου στο σκορ έδωσε και πάλι ο Στεφανίδης που πέτυχε χατ τρικ στο 53' κάνοντας το τελικό 3-0, στέλνοντας την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Μαλαμής, Φωτιάς (56' Κυζιρίδης), Παπατζίκος, Τσερκέζος, Κουκουλέκης, Μωυσίδης, Τζανδάρης, Κουλίδης, Μπαλασάς (65' Ταχμαζίδης), Αναστασίου (74' Σικαλόπουλος), Ναστόσκι.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σκέμπης, Τσιάμης, Καρπαθάκης, Σπαθάρας, Χατζόγλου, Ιορδανίδης, Καρακάσογλου (67' Στεργίδης), Φελίπε (61' Μπαξεβάνος), Στεφανίδης (79' Πολίτης), Φάμπιο.

Ανεβαίνει η Καβάλα
Η Καβάλα eεπέστρεψε στις νίκες και επικράτησε με 2-0 της Νίκης στο Βόλο και έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, περνώντας από μία πολύ δύσκολη έδρα. Οι γηπεδούχοι έκαναν μέτρια εμφάνιση για τα δικά τους δεδομένα και τις δικές τους δυνατότητες, με τον Πλιάγκα να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 26'. Οι Βολιώτες στη συνέχεια πίεσαν, έψαξαν την ισφάριση, όμως εκείνοι που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες ήταν οι Καβαλιώτες με Μπρατσιάνι (22') και Ντιέ (44'). Περικλής Αμαραντίδης και Κώστας Τσαλίκης (γενικός αρχηγός της Καβάλας) αποβλήθηκαν από το πρώτο μέρος, με την εικόνα να είναι ίδια και στην επανάληψη. Κυριάκος, Ουέλινγκτον και Τάντιτς έχασαν ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όμως ο Ντιέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 83' τελείωσε το παιχνίδι.

Νίκη Βόλου (Περικλής Αμανατίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος, Μήτσης (32' Ουέλινγκτον), Σαμαράς, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Τάσιτς (52' Γιάκομπ), Πουρτουλίδης, Τάντιτς, Κυριάκος, Φλίγκος (73' Σκούφαλης)

Νέα Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Ντιέ, Ντος Σάντος (76' Αναστασόπουλος), Μοκάκε (90+2' Ποσίνγκοβιτς), Μπρατσιάνι, Ενσαλίβα, Πλιάγκας (60' Χλωρός)

Λύτρωση στο τέλος για ΑΕΛ!
Με τον Τσιμπάμπα να σκοράρει στο 88' η ΑΕΛ... λυτρώθηκε, επιβλήθηκε 2-1 του Εθνικού Γαζώρου στη Λάρισα και πέτυχε την 3η σερί της νίκη στην Football League. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον Εθνικό στο 11', όταν ο Ναλμπάντης είχε δοκάρι, ενώ ο Σκόνδρας έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 45'. Οι φιλοξενούμενοι, όμως βρήκαν την απάντηση και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 71' με τον Μπεκιάρη. Οι παίκτες του Ζιώγα πίεσαν μέχρι το τέλος και τελικά λυτρώθηκαν με τον Τσιμπάμπα στο 88'!

Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Τσιάρας (64' Καρανίκας), Νεμπεγλέρας, Ζεκίνια, Χασομέρης, Δεινόπαπας (75' Φρανκού), Τσίγκας (31' Τσιμπάμπα)

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Αποστολίδης, Κοσμίδης, Κουκόλης, Καπίας, Μερεσιώτης (25' Νίρλας), Γεωργιάδης, Μουσικάκης, Ζιγκερίδης, Ναλμπάντης, Γκόγκας, Μπεκιάρης

«Κόλλησε» στην Άμφισσα η Παναχαϊκή
Ο Φωκικός υποδέχθηκε την Παναχαϊκή και μετά από ένα παιχνίδι με πολύ πάθος και πολλά νεύρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα, όμως οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Γκόμες στο 20' μετά από λάθος στην άμυνα της Παναχαϊκής. Λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν έμμεσο, όμως ο Ντίνας το εκτέλεσε απευθείας και ναι μεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως φυσικά το γκολ δεν μέτρησε. Με την έναρξη της επανάληψης οι Πατρινοί έφτασαν στην ισοφάριση με ωραίο σουτ του Ουρτάδο. Το παιχνίδι άνοιξε μετά το γκολ, αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες με σημαντικότερη εκείνη του 80' για τον Φωκικό με τον Γκόμες. Το 1-1, όμως, έμεινε μέχρι το τέλος.

Φωκικός (Κρίστο Βαζέχα): Γεωργίου, Θωμόπουλος (44' Χαλούλος), Εσόνο, Λίτσος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Τετέ, Ταμπάκης, Μπουλούλης, Γκόμεζ, Θέος.

Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Σαλαμαστράκης, Ντίνας, Ολίσε, Μπρέσκα, Άντονι, Κοκκίνης (52' Κοκκίνης), Φουρτάδο, Ντιόγκο, Γκούρτσας.

Χ-αμένοι και οι δύο στο Ελ Πασο
Ακόμα δύο πολύτιμους βαθμούς πέταξαν Καλλιθέα και Παναιτωλικός, που ήρθαν ισόπαλοι στο Ελ Πάσο με σκορ 1-1 και παραμένουν μακριά από τις πρώτες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Ντακόλ, που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Φαρινόλα από τον Τακίδη. Η αντίδραση για την ομάδα από το Αγρίνιο ήρθε στο 39', όταν ο Φαβάλι εκτέλεσε φάουλ, ο Ακουάρο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Καμαρά, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Οι Αγρινιώτες έχασαν στο πρώτο ημίχρονο σωρεία ευκαιρών για να... καθαρίσουν το ματς ενώ και στην επανάληψη είχαν την πρωτοβουλία με τον Κουτσοσπύρο να χάνει ευκαιρία που... δεν χάνεται! Οι «κυανοκίτρινοι» που έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία, είχαν στο πλευρό τους περίπου 250 φίλους τους. Όμως, αν και είχαν τον έλεγχο δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλύτερο και το τελικό σφύριγμα του βρήκε να χάνουν άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Ντα Σίλβα (51' λ.τ Χριστοφιλέας), Σταύρου, Μουσταφίδης, Αρβανίτης, Πίκολο, Καλτσάς, Ρουσάκης, Ατματζίδης (75' Κατσικογιάννης), Ντακόλ, Φαρινόλα.

Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης, Ιωάννου, Ακουάρο, Γκόλιας, Μητρόπουλος, Φαβάλι, Κούσας, Καμαρά (81' Πασσάς), Κουτσοσπύρος, Σφακιανάκης.

Σαν σε προπόνηση ο Απόλλων
Ένα πολύ εύκολο απόγευμα είχε ο Απόλλωνας Σμύρνης, που υποδέχτηκε την Δόξα Δράμας της οποίας επικράτησε με 2-0, σκορ που αδικεί τους γηπεδούχους οι οποίοι ήταν πολύ καλύτεροι, έχασαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα τέρματα, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους «Μαυραετούς». Το σκορ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» άνοιξε ο με κεφαλιά ο Ιασωνίδης, ενώ το τελικό 2-0 έγραψε στην πρώτη φάση της επανάληψης ο Τσιλιγκίρης και πάλι με κεφαλιά, μετά από πολύ ωραία σέντρα του αρχηγού Δημήτρη Διαμάντη.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Τσιλιγκίρης (78' Διαμαντίδης), Μανιάς, Διαμάντης, Καραμαλίκης (65' λ.τ Κατσίκης).

Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γουμάγιας, Περπερίδης (60' Σικαλιάς), Στεριανός, Μιλένκοβιτς, Κοντέων, Ταραλίδης, Ιντζόγλου, Κάπελ (46' Πουλάκος), Σοϊλέδης (76' Καμινιώτης), Ρούσεφ, Θάνος.

Υπάρχει ζωή στα Ψαχνά
Την ανοδική του πορεία συνεχίζει ο Ηρακλής Ψαχνών, που παιχνίδι με παιχνίδι μοιάζει να ανεβάζει στροφές και με την βοήθεια του κόσμου που όπως πάντα έδωσε δυναμικό παρών, κατάφερε να επικρατήσει του Πιερικού με 2-0 στην Εύβοια. Το σκορ άνοιξε ο Σέγκος μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σέγκου στο 28', ενώ στο 36' με κεφαλιά ο Τάουερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι που έπαιξαν με παίκτη λιγότερο από το 30, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λαζαρίδης, προσπάθησαν να πιέσουν στην επανάληψη χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν αποτελεσματικοί και να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Ηρακλής Ψαχνών (Βασίλης Βούζας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Τάουερ, Μπακομήτρος, Ρεπετσάς, Κονέ, Βανγκελί (46' Ντελέκος), Ιακωβάκης, Λιόσης, Σέγκος, Χαϊκάλης.

Πιερικός (Νίκος Γκουλής): Τόλιος, Λαζαρίδης, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Δήμου, Σεχολάρι (46' Ίτσιος), Ντόικιτς, Δεσποτόφσκι, Ντάνι, Νίκου, Καρτσαμπάς.

Ισορροπημένοι... ουραγοί
Στο ντέρμπι των ουραγών ο Θρασύβουλος υποδέχθηκε στη Φυλή τον Βύζαντα, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι, όμως το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Ο Βύζαντας άξιζε τη νίκη, με τον Διαμαντόπουλο να αποδεικνύεται... μοιραίος, καθώς έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 7' και στο 34', με τη δεύτερη μάλιστα να χάνεται προ κενής εστίας! Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ισορροπήσουν και να αντιδράσουν, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την τελευταία ευκαιρία στο 89' με τον Ντιαλό να μην μπορεί να νικήσει τον Σταυριανό σε τετ α τετ. Ο Θρασύβουλος τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντα Κόστα στις καθυστερήσεις, όμως τελικά πήρε τον βαθμό.

Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τζιωρτζιόπουλος, Σύρος, Μπακάλης, Σταυροθανασόπουλος, Μπέκα, Ανδρίκος, Πλαβούκος (62’ Σερέπας), Παπανίκου (53’ Προβατίδης), Πάνος, Αγκόλι

Βύζας Μεγάρων (Θύμιος Γεωργούλης): Παναγόπουλος, Γρομητσάρης, Βλάχος, Λαμπρόπουλος, Χαρτσιάς (69’ Μανδύλης), Ταμπάκης, Βελέτης, Κοκόλης (81’ Ζούμας), Διαμαντόπουλος (51’ Ντιαλό), Σιώκος, Κρητικός.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο (20/10)

Εργοτέλης-Ηρακλής 0-1 (34' πεν. Στεφανίδης)

Κυριακή (21/10)

Απόλλων Σμύρνης-Δόξα Δράμας 2-0 (41' Ιασωνίδης, 47' Τσιλιγκίρης)
Αναγέννηση Επανομής-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-3 (6', 17', 52' Στεφανίδης)
Ηρακλής Ψαχνών-Πιερικός 2-0 (28' πεν. Σέγκος, 36' Τάουερ)
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 2-2 (32' Κόντος, 90+2' Γκουγκουλίας - 38' Στουρνάρας, 57' Ογιαρμπίντε)
Καλλιθέα-Παναιτωλικός 1-1 (21' πεν. Ντακόλ - 38' Καμαρά)
ΑΕΛ-Εθνικός Γαζώρου 2-1 (45' Σκόνδρας, 88' Τσιμπάμπα - 71' Μπεκιάρης)
Νίκη Βόλου-Καβάλα 0-2 (26' Πλιάγκας, 83' Ντιέ)
Φωκικός-Παναχαϊκή 1-1 (20' Γκόμες - 50' Ουρτάδο)
Θρασύβουλος-Βύζας 0-0
Ρεπό: Καλλονή

Βαθμολογία

1. ΑΕΛ 12
2. Αναγέννηση Γιαννιτσών 12
3. Καβάλα 11
4. Πανσερραϊκός 10*
5. Εργοτέλης 10*
6. Καλλονή 10*
7. Νίκη Βόλου 10
8. Παναιτωλικός 8
9. Απόλλων Σμύρνης 8*
10. Ηρακλής 8*
11. Καλλιθέα 8
12. Φωκικός 8
13. Ηρακλής Ψαχνών 7*
14. Εθνικός Γαζώρου 6
15. Πιερικός 6*
16. Ολυμπιακός Βόλου 6*
17. Παναχαϊκή 6
18. Δόξα Δράμας 4
19. Θρασύβουλος 3
20. Βύζας 3
21. Αναγέννηση Επανομής 3

*Με παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική


Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πιερικός-Απόλλων Σμύρνης
Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Επανομής
Ηρακλής-Ηρακλής Ψαχνών
Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός
Καλλονή-Εργοτέλης
Εθνικός Γαζώρου-Καλλιθέα
Παναχαϊκή-ΑΕΛ
Βύζας-Νίκη Βόλου
Θρασύβουλος-Φωκικός
Ρεπό: Καβάλα

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα