ΠΑΣ να μας τρελάνεις!

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΣ να μας τρελάνεις!

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν... οδοστρωτήρας στην Κομοτηνή! Από την αρχή οι Γιαννιώτες έγιναν αφεντικά του αγώνα και κέρδισαν με το ευρύ 3-0 τον Πανθρακικό που έχασε πέναλτι στο 0-1!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο γηπεδούχος Πανθρακικός είχε τον Αντίλοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική τετράδα απάρτιζαν οι Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου και Μελίσσης. Στον άξονα ήταν οι Μουνάφο, Μπαϊκαρά και Κοντογουλίδης με τον τελευταίο να κινείται και πιο ψηλά από τους συμπαίκτες του που ήταν στο κέντρο. Οι Λαδάκης και Λουσέρο ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Βαϊρουά στην κορυφή της.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στον αντίποδα είχε τον Φεγκρούς. Οι Οικονόμου και Κολοβέτσιος ήταν τα δύο στόπερ και οι Πάντος και Μιχαήλ τα μπακ. Οι Τσουκαλάς και Λίλα είχαν τον ρόλο των αμυντικών χαφ με τον πρώτο να παίζει ακριβώς μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον δεύτερο να κινείται και πιο ψηλά στον άξονα. Στο κέντρο ήταν οι Κοροβέσης, Βίλα και Γεωργίου και μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.

Γκολ με... αέρα και γκέλα Αντίλοβιτς!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μόλις στο 9ο λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί στο ματς με ένα σουτ του Ίλιτς από τα πλάγια. Ο αέρας έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Αντίλοβιτς που όμως βρισκόταν και εκτός θέσης και με μία λάθος απόκρουση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού για το 0-1.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το δεξί στην αναμέτρηση από πολύ νωρίς. Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους και οι δύο αντίπαλοι είχαν φάσεις για γκολ, δίχως όμως να αποδώσουν ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο. Ακόμα και έτσι οι Γιαννιώτες πατούσαν και στέκονταν καλύτερα στο γήπεδο από τον αντίπαλό τους.

Χαμένο πέναλτι του Πανθρακικού και 0-2

Στο 24ο λεπτό ο Μουνάφο θα μπει μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Οικονόμου να τον... γκρεμίζει και τον Τριτσώνη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό μετά ο Βαϊρουά στήθηκε απέναντι στον Φεγκρούς και σούταρε στην γωνία του με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να του λέει 'όχι' πέφτοντας σωστά και αποκρούοντας την μπάλα.

Αμέσως μετά ο Κοντογουλίδης σούταρε προς την εστία με το σουτ του όμως να κοντράρει. Και σαν μην έφτανε αυτό το 45ο λεπτό επιφύλασσε και άλλη ψυχρολουσία για την ομάδα της Κομοτηνής με το 0-2!

Το 0-2 για τον ΠΑΣ Γιάννινα έγινε με γκολ του Τσουκαλά. Ο Ίλιτς έδωσε πολύ ωραία στον σκόρερ των φιλοξενούμενων με τον Τσουκαλά να εκτελεί όμορφα και ψύχραιμα από κοντά για να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του στον αγώνα.

Αποφασισμένος στην επανάληψη αλλά...

Ο Πανθρακικός μπήκε αρκετά... αγριεμένος στο Β' μέρος και πρέσαρε πολύ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η είσοδος του άκρως θετικού όσο αγωνίστηκε Κυβελίδη του έδωσε άλλη πνοή και του επέτρεψε να κάνει καλές φάσεις για γκολ.

Στο 48' ο Κυβελίδης ενώ ήταν σε θέση για σουτ και με τον Φεγκρούς εξουδετερωμένο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 50' μία κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ του Βαϊρουά βγήκε άουτ.

Στο 59' ο Κυβελίδης έκανε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Στο 66' πάλι ο Κυβελίδης είχε ένα δυνατό σουτ στο ενεργητικό του που αποκρούστηκε από τον Φεγκρούς ενώ στο 72' απέκρουσε και μετά μπλόκαρε το σουτ του Κοντογουλίδη.

Παρόλες τις φάσεις και την πίεση που άσκησε ο Πανθρακικός ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε και τον τρόπο αλλά και τον Φεγκρούς για να κρατήσει το υπέρ του 0-2. Έτσι ο χρόνος ήταν το μέρος του.

Έβαλε... ταφόπλακα στον Πανθρακικό ο Κοροβέσης

Στο 73ο ο Πανθρακικός πιάστηκε ξανά στο... ύπνο. Ο Κοροβέσης μετά από κάθετη μπαλιά που του έγινε από τον Τσουκαλά πήρε την μπάλα και έχοντας απέναντί του τον Αντίλοβιτς δεν αστόχησε με σουτ του, κάνοντας το 0-3 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι ο Πανθρακικός που άλλαξε τον σχηματισμό του, άσκησε μεγάλο πρέσινγκ και έκανε φάσεις την πάτησε από την καλά συγκροτημένη άμυνα των αντιπάλων του, τον Φεγκρούς καθώς και τις αντεπιθέσεις του. Το 0-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες για άλλα τέρματα.

Man of the match: Ο Φεγκρούς. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα με εξαίρεση δύο φάσεις που ήταν εκτός θέσης απέκρουσε ένα πέναλτι σε κρίσιμο χρονικό σημείο. Επιπλέον είχε στο ενεργητικό του ουκ ολίγε καλές και σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των παικτών του Πανθρακικού.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αντίλοβιτς. Ο γκολκίπερ του Πανθρακικού με το τέρμα που δέχθηκε μόλις στο 9ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα. Επίσης με εξαίρεση τον Κυβελίδη η επιθετική γραμμή της ομάδας της Κομοτηνής δεν πήγε όσο καλά έπρεπε.

Στο ύψος του: Οι τρεις σκόρερ του αγώνα και ο Κυβελίδης. Ειδικά το τέρμα του Ίλιτς ήταν πολύ κρίσιμο αφού από εκεί... ξεκίνησαν όλα για τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε ορμή και δύναμη για να συνεχίσει το καλό του παιχνίδι και να νικήσει. Ο Τσουκαλάς εκτός από το γκολ του είχε και την ασίστ στο τέρμα του Κοροβέση. Ο Κυβελίδης από την άλλη ήταν ότι πιο αξιόλογο για τον Πανθρακικό. Από την ώρα που μπήκε πάλεψε πολύ και έβγαλε φάσεις για γκολ.

Η γκάφα: Ανήκει ξεκάθαρα στον Αντίλοβιτς στην φάση του πρώτου γκολ. Σίγουρα τον 'πρόδωσε' ο αέρας, όμως από την άλλη είχε κακή τοποθέτηση και μετά από την δική του λανθασμένη απόκρουση η μπάλα πήγε στα δίχτυα από το σουτ του Ίλιτς.

Το στραγάλι: Ο Τριτσώνης έκανε τα... λαθάκια του, όπως και οι βοηθοί του. Γενικά όμως πήγε αρκετά καλά σε έναν αγώνα ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο, όπου δεν επέτρεψε το ματς να ξεφύγει και να γίνει εξαιρετικά σκληρό.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΣ ήταν... ΠΑΣάς στην Κομοτηνή. Μπήκε δυνατά στον αγώνα με τον Πανθρακικό, διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, έβαλε γκολ νωρίς και φρόντισε να σκοράρει και άλλες δύο φορές για να εδραιώσει την κυριαρχία και την ανωτερότητά του στην αναμέτρηση.Τα τρία γκολ σε μία τέτοια αναμέτρηση είναι ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης.

Ακόμα και όταν πιέστηκε η ομάδα του Χριστόπουλου αντέδρασε σωστά ενώ εκτός των άλλων είχε και έναν πολύ καλό Φεγκρούς. Συνολικά ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πιο καλός από τον Πανθρακικό σε όλους τους τομείς του αγώνα και απέσπασε μία δίκαιη και σχετικά εύκολη νίκη σε μία καμπή του πρωταθλήματος όπου την είχε ανάγκη.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός: Αντίλοβιτς, Μελίσσης (46' Κυβελίδης), Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Μουνάφο, Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Λουσέρο, Βαϊρουά (74' Γωνιάδης), Κοντογουλίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Οικονόμου (54' Ρ. Κεϊτά), Μιχαήλ, Λίλα, Βίλα, Τσουκαλάς, Γεωργίου (67' Ντε Βισέντι), Κοροβέσης, Ίλιτς (81' Γιάκος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα