«Με ενόχλησε το... στημένος!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Με ενόχλησε το... στημένος!»

bet365

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος διευκρινίζει στο gazzetta.gr τη δήλωση που είχε κάνει μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Τι λέει για το εφετινό πρόσωπο του “τριφυλλιού”, τον Κατσουράνη, τον Πανθρακικό και την Εθνική.

Στο περυσινό του πέρασμα από τον Λεβαδειακό (έπαιξε σε 10 αγώνες χωρίς να σκοράρει), μπορεί να μην έκανε “θραύση”, η επιστροφή του στην Superleague, όμως, έγινε για τα καλά αισθητή στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής, οπότε και 31χρονος πρώην διεθνής (24 φορές) ποδοσφαιριστής, πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση Πανθρακικού-Παναθηναϊκού (1-0) και χάρισε στην νεοφώτιστη ομάδα της Θράκης, την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Έκτοτε, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, περί ου και ο λόγος, έχει πετύχει άλλο ένα τέρμα (στο 3-0 επί της πρώην ομάδας του μέσα στη Λιβαδειά), αυτό που τον στιγμάτισε όμως, ήταν ο έξαλλος πανηγυρισμός του στο γκολ που “σημείωσε” κόντρα στους “πράσινους” στην Κομοτηνή αλλά και η δήλωση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, αφιερώνοντας το, στους “υγιείς φιλάθλους” του “τριφυλλιού”. Το gazzetta.gr μίλησε μαζί του σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και σας παρουσιάζει τις απόψεις του...

- Μετά από μία περιπλάνηση σε Ιταλία (Λέτσε), Κροατία (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και Ισπανία (Θέλτα), επέστρεψες στο ελληνικό πρωτάθλημα με στόχο να κάνεις μία καινούρια αρχή;

«Ο λόγος που επέστρεψα στην Ελλάδα ήταν απλά για να παίξω ποδόσφαιρο. Ήθελα να βρω μία ομάδα για να πάρω τον χρόνο συμμετοχής, που δεν πήρα στην Θέλτα. Πέρυσι αυτή ήταν ο Λεβαδειακός και φέτος ο Πανθρακικός.»

- Η μοίρα καμιά φορά παίζει περίεργα παιχνίδια κι απέναντι στην ομάδα που αναδείχτηκες σαν ποδοσφαιριστής (2003-2008), έτυχε να πετύχεις το πρώτο σου γκολ στην Superleague, μετά από 4 χρόνια... Ένα τέρμα που πανηγύρισες έντονα και η αντίδραση σου συζητήθηκε πολύ... Ήθελες κατά έναν τρόπο να δείξεις ότι παραμένεις ένας μεγάλος σκόρερ;

«Το ποιος είμαι το ήξερα και το ξέρω πολύ καλά, δεν χρειαζόμουν επιβεβαίωση... Εκείνο το ματς, ήταν απλά το πρώτο μου με τον Πανθρακικό και όπως είναι φυσιολογικό ήθελα να παίξω καλά και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο αντίπαλος.»

- Σίγουρα, αλλά ένα παιχνίδι κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, στον οποίο μάλιστα πέρασες 5 χρόνια της καριέρας σου, δεν σου προσδίδει ένα έξτρα κίνητρο;

«Κίνητρο είναι το κάθε παιχνίδι για έναν ποδοσφαιριστή! Και ο αγώνας με τη Βέροια που έχει τους ίδιους στόχους με μας και το ματς με τον Λεβαδειακό, στον οποίο έπαιξα πέρυσι, όλα τα ματς...»

- Να το θέσω αλλιώς, δεν υπάρχουν μεγαλύτερα και μικρότερα κίνητρα;

«Όταν παίζεις με τις μεγάλες ομάδες σίγουρα έχεις μία μεγαλύτερη διάθεση να δείξεις ότι δεν είσαι “μικρός”. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήθελα να παίξω καλά για όλους τους πιθανούς και απίθανους λόγους, εκτός από το ότι αντίπαλος ήταν η πρώην ομάδα μου! Αυτά βγαίνουν προς τα έξω και κυρίως από 'σας τους δημοσιογράφους... »

- Πάντως, πέτυχες ένα ωραίο γκολ και με τον πανηγυρισμό σου και τη δήλωση που έκανες μετά τον αγώνα, φάνηκε σαν να ήθελες να περάσεις κάτι στον κόσμο;

«Νομίζω ότι ο κόσμος κατάλαβε, μιλάω για τον υγιή κόσμο... Όποιος δεν κατάλαβε, δεν πειράζει... Κοίτα να δεις, για να το ξεκαθαρίσουμε το θέμα... Είχα πολύ καιρό να βάλω γκολ και αντέδρασα ενστικτωδώς, πανηγυρίζοντας το γκολ που πέτυχα. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο... Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού... Σε όλες τις ομάδες υπάρχει και μία μερίδα κακών φιλάθλων, που δημιουργούν προβλήματα, φαντάζονται απίστευτα πράγματα, όπως για παράδειγμα στην δική μου την περίπτωση, που με έλεγαν “στημένο”! Αυτοί είναι που πειράχτηκαν και για μία ακόμη φορά με “παρεξήγησαν”! Για να φτάσουν, όμως, στο σημείο να με βρίζουν, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν απίθανα πράγματα...»

- Εννοείς κάποια δημοσιεύματα που εμμέσως σε συνέδεαν με τον Ολυμπιακό, λόγω και της φιλίας σου με τον Αντώνη Νικοπολίδη, που ήδη ήταν παίκτης των “ερυθρολεύκων”;

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, είχαν γραφτεί πολλά, αλλά όταν έμεινα ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, με τον τρόπο που συνέβη, τι έγινε; Γιατί σταμάτησαν; Από τη στιγμή που δεν είχα ομάδα και είμαι επαγγελματίας, θα μπορούσα να πάω σε οποιαδήποτε ομάδα ήθελα... Το θέμα, όμως, είναι πως σε διώχνουν και γιατί...»

- Πως βλέπεις την εφετινή πορεία του Παναθηναϊκού;

«Δεν είμαι μέσα στα πράγματα του Παναθηναϊκού για να εκφέρω άποψη, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά... Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό. Εύχομαι να βρεθεί λύση γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολύ κόσμο, που πρέπει να πρωταγωνιστεί και όχι να “μιζεριάζει”...»

- Πως ήχησε στα αυτιά σου, η αποπομπή του Κατσουράνη από τον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω τι έχει συμβεί και αν όλα αυτά που γράφονται έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όπως και να' χει πάντως, αυτή δεν είναι συμπεριφορά μίας μεγάλης ομάδας απέναντι σε έναν σπουδαίο διεθνή ποδοσφαιριστή, που έχει προσφέρει τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στην Εθνική ομάδα... Προσωπικά, ό,τι και να λένε για τον Κώστα δεν πιστεύω τίποτε απ' αυτά... Θεωρώ ότι κάθε προπονητής είναι υποχρεωμένος να ξέρει πως πρέπει να διαχειριστεί τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή, με τα καλά του και με τα κακά τους. Ο Κατσουράνης είναι ένας αποδεδειγμένα εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος, ειδικότερα σε αυτή την περίοδο και προϊόντος του χρόνου, θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα να βγει από την αγωνιστική κρίση... Το ίδιο ισχύει και για τον Καραγκούνη...»

- Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακό θα έχει αντίπαλο στην εφετινή κούρσα του πρωταθλήματος;

«Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, όχι! Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει έναν ρυθμό και να μπει σε μία σειρά συνεχόμενων επιτυχημένων αποτελεσμάτων, αλλά βρίσκεται αρκετά πίσω, λόγω των βαθμών που του αφαιρέθηκαν και του άσχημου ξεκινήματος, οπότε ο μοναδικός που μπορεί να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό, είναι ο ΠΑΟΚ. Με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι ομάδες, μου φαίνεται δύσκολο να γίνει κάποια ανατροπή του σκηνικού, παρ' ότι ακόμη είναι νωρίς... Μακάρι να ανέβει αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός και να διατηρηθεί ψηλά και ο ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός μέχρι το τέλος και να έχει ένα ενδιαφέρον το πρωτάθλημα...»

- Η άποψή σου για την εφετινή Superleague;

«Έχει πέσει αρκετά το επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια... Έχουν μπει αρκετοί νέοι παίκτες και αυτό είναι από τη μία πλευρά καλό, γιατί δίνονται ευκαιρία σε νέα ταλέντα κι έτσι προάγεται η παραγωγική διαδικασία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά από την άλλη πλευρά κακό από πλευράς θεάματος και ενδιαφέροντος. Όλα χρειάζονται τον χρόνο τους όμως...»

- Είσαι ευχαριστημένος από την έως τώρα πορεία του Πανθρακικού;

«Είχαμε δύσκολο ξεκίνημα στις πρώτες 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος με 4 εκτός έδρας αγώνες και είναι σημαντικό που αυτή τη στιγμή έχουμε μαζέψει 6 βαθμούς, έχοντας βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα. Παρ' ότι, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, ίσως να μπορούσαμε να βρισκόμαστε ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία, πιστεύω ότι σιγά-σιγά αποκτάμε μία ομοιογένεια – γιατί πολλά παιδιά ήρθαν την τελευταία μέρα των μετεγγραφών – και λογικά μετά την διακοπή θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, έχοντας πάντα στο μυαλό μας την παραμονή στην Κατηγορία...»

- Την Εθνική που αυτές τις μέρες αγωνίζεται στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, την σκέφτεσαι καθόλου; Θα ήθελες να ξανακληθείς;

«Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να αγωνίζομαι στον Πανθρακικό, να κάνω μία καλή και “γεμάτη” σεζόν, σκοράροντας και βοηθώντας την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της. Τώρα αν στην πορεία, προκύψει μία πρόσκληση από την Εθνική ομάδα, εννοείται πως θα είναι ευπρόσδεκτη. Πάντα, όσο παίζω η συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα