Ο Σάντος, οι κλήσεις και ο αιμοδότης!

Γιώργος Βροντάκης
Ο Σάντος, οι κλήσεις και ο αιμοδότης!

bet365

Οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος έχουν φέρει τις «φωνές» του Παναθηναϊκού λόγω τραυματισμών και το gazzetta.gr αναλύει πως οι πράσινοι παραμένουν ο βασικός αιμοδότης της Εθνικής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος έχει δημιουργήσει... κακό κλίμα με τον Παναθηναϊκό και το... περιστατικό δεν είναι τωρινό λόγω των τραυματισμών του Λουκά Βύντρα και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου πριν τις αναμετρήσεις με Βοσνία και Σλοβακία, αλλά ξεκινάει από το καλοκαίρι.

Το under 2,5 γκολ στον αγώνα Σλοβακία-Ελλάδα προσφέρεται σε απόδοση 1.69 στην betfair

Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στις σχέσεις τριφυλλιού και Εθνικής Ελλάδος και ο λόγος ήταν οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για το φιλικό της 15ης Αυγούστου με τη Νορβηγία στο Όσλο.

Έξι κλήσεις για φιλικό!

Ο Παναθηναϊκός μια εβδομάδα πριν το κρίσιμο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάλαγα είδε έξι παίκτες του να καλούνται για ένα φιλικό της «γαλανόλευκης». Αυτό προκάλεσε την έκπληξη και τον προβληματισμό του Ζεσουάλδο Φερέιρα καθώς θα έχανε από την προετοιμασία τους Καρνέζη, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλο, Κατσουράνη και Μαυρία.

Τρεις στο Euro!

Οχι μόνο οι παίκτες του τριφυλλιού θα επέστρεφαν κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας τους τέσσερις μέρες πριν από τον αγώνα με τους Ισπανούς, αλλά θα είχαν κάνει και ένα κουραστικό ταξίδι. Οι «πράσινοι» τονίζουν πως ο Φερνάντο Σάντος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πήρε μόνο τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού και τώρα πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα κλήθηκαν έξι στην Εθνική για φιλικό! Την ίδια στιγμή από τον Ολυμπιακό είχαν κληθεί πέντε παίκτες (Τοροσίδης, Σιόβας, Μανιάτης, Μήτρογλου και Χολέμπας).

Ξανά περισσότεροι οι πράσινοι

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2012, η Εθνική Ελλάδος έκανε πρεμιέρα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 κόντρα σε Λετονία (ακολούθησε τέσσερις μέρες μετά η Λιθουανία) με τον Φερναντο Σάντος να καλεί ξανά περισσότερους παίκτες από το πράσινο στρατόπεδο, παρότι ο Παναθηναϊκός παραπαίει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ανακοίνωσε την αποστολή των διεθνών για τα πρώτα παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ έχοντας ξανά έξι παίκτες του Παναθηναϊκού (Καρνέζης, Βύντρα Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μαυρίας και Χριστοδουλόπουλος) και πέντε του Ολυμπιακού (Τοροσίδης, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης και Μήτρογλου)

5 και 5!

Ένα μήνα αργότερα, η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Βοσνία και αύριο αντιμετωπίζει τη Σλοβακία με τις κλήσεις του Σάντος αλλά και τους τραυματισμούς παικτών του Παναθηναϊκού να φέρνουν δυσφορία, τόσο στο πράσινο στρατόπεδο, όσο και στο γαλανόλευκο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε καλέσει αρχικά τέσσερις παίκτες του τριφυλλιού (Καρνέζης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος και Βύντρα), όμως, μετά το πέρας της αγωνιστικής «φώναξε» και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Από τον Ολυμπιακό είχαν κληθεί οι πέντε «συνήθεις ύποπτοι» (Τοροσίδης, Μανιάτης, Μήτρογλου, Σιόβας και Χολέμπας), όμως, ο αριστερός μπακ των «ερυθρόλευκων» τραυματίστηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και «κόπηκε» από την αποστολή.

Οι τραυματισμοί που προκάλεσαν δυσφορία

Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τον Παναθηναϊκό, ήταν οι τραυματισμοί των Βύντρα και Χριστοδουλόπουλου σε μια προπόνηση της Εθνικής με τους πράσινους να ρίχνουν την ευθύνη στο Σάντος και το ιατρικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, βγάζοντας μάλιστα και ανακοίνωση.

Βασικός αιμοδότης ο Παναθηναϊκός

Τελικά, στην Εθνική παραμένουν τρεις πράσινοι (Καρνέζης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος) και τέσσερις ερυθρόλευκοι (Τοροσίδης, Μανιάτης, Μήτρογλου και Σιόβας).

Με τις κλήσεις του Φεράντο Σάντος τη νέα σεζόν φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός παραμένει ο βασικός αιμοδότης της Εθνικής καθώς από τον συγκεκριμένο σύλλογο, ο Πορτογάλος τεχνικός καλεί τους πιο πολλούς παίκτες.

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΠΑΟ

ΟΣΦΠ

15/08/12

Νορβηγία – Ελλάδα

2-3

6

5

07/09/12

Λετονία – Ελλάδα

1-2

6

5

11/09/12

Ελλάδα – Λιθουανία

2-0

6

5

12/10/12

Ελλάδα – Βοσνία

0-0

5 (3)

5 (4)

16/10/12

Σλοβακία – Ελλάδα

-

3

4

 

Τελευταία Νέα