Δεν... «Χ»άνονται αυτά! (pics)

Δεν... «Χ»άνονται αυτά! (pics)

Gazzetta team
Δεν... «Χ»άνονται αυτά! (pics)

bet365

Γκέκας και Σαλπιγγίδης έχασαν τα... άχαστα και η Ελλάδα των δύο δοκαριών, έχασε την μεγάλη ευκαιρία (0-0 με Βοσνία) να... αγγίξει την Βραζιλία! Τώρα ζητούμενο το «διπλό» στην Σλοβακία!

Και μόνο που έχει τελειώσει ένας αγώνας με την Βοσνία των Ντζέκο, Ιμπίσεβιτς και των άλλων και φτάνεις στο σημείο να λες πως είναι κρίμα, δείχνει πως αυτή η Εθνική είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Το έδειξε στο Καραϊσκάκης και αν και το 0-0 δίνει στην Βοσνία το μεγάλο αβαντάζ για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, σίγουρα η εμφάνιση και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, μας γεμίζουν αισιοδοξία για την συνέχεια.

Τα είχε όλα εκτός από γκολ…

Δύο δοκάρια (και τα δύο για την Εθνική μας), καλό ρυθμό, μεγάλες ευκαιρίες, καλή ατμόσφαιρα στην εξέδρα. Όλα τα είχε το πρώτο μέρος του αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Για την ακρίβεια δεν τα είχε όλα, καθώς του έλειψε το γκολ. Ένα γκολ που θα μπορούσε να μπει άνετα και στις δύο εστίες, αλλά αυτό δεν έγινε με το 0-0 να μοιάζει λίγο σε σχέση με την εικόνα του ματς. Και οι δύο ομάδες πάλεψαν για το γκολ, με τον Φερνάντο Σάντος πάντως να κοιτάζει και τα μετόπισθεν.

Με 4-4-2 η Εθνική

Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να είχε συνηθίσει τόσα χρόνια σε ένα σύστημα 4-3-3, ωστόσο ο Πορτογάλος από το ξεκίνημα των φετινών αγώνων έχει αρχίσει να εμπιστεύεται πολλές φορές και το 4-4-2. Με αυτό ξεκίνησε και κόντρα στην Βοσνία, έχοντας τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια τους Παπασταθόπουλο και Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, τον Σπυρόπουλο αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά.

Στην μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Κατσουράνης και Τζιόλης, με τον Μανιάτη δεξιά και τον Φορτούνη δεξιά. Οι δύο τελευταίοι είχαν εντολές να κλείνουν προς το κέντρο όταν αμυνόμασταν. Μπροστά τους υπήρχε το επιθετικό δίδυμο που το αποτελούσαν οι Σαμαράς και Γκέκας με τον πρώτο να γυρίζει πιο πίσω για να πάρει μπάλα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί και την ταχύτητά του.

Ευκαιρία που δεν χάνεται ο Γκέκας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς μόλις στο 5’ φτάσαμε μια ανάσα από το 1-0. Συγκεκριμένα ο Σαμαράς έφυγε σαν άνεμος από αριστερά περνώντας σαν σταματημένο τον Βράνιες. Παρότι μπορούσε να κάνει το σουτ έχοντας μπει στην μεγάλη περιοχή, προτίμησε και καλά έκανε την πάσα στον αμαρκάριστο Γκέκα. Ωστόσο σε κενό τέρμα και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο ο επιθετικός της Λεβάντε κατάφερε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι Μπέγκοβιτς.

Καλός ρυθμός, ευκαιρίες αλλά μηδέν…

Η συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε καλό ρυθμό, φάσεις και για τις δύο ομάδες, αλλά καμία δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Οι Βόσνιοι μετά το δοκάρι του Γκέκλα προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 8’ ο Σαλίχοβιτς ανάγκασε τον Καρνέζη να μπλοκάρει με δυσκολία.

Ο από μηχανής Μανιάτης…

Η μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 24’, όταν βρέθηκαν μια ανάσα από το 0-1. Για την ακρίβεια μετά το σουτ του Μισίμοβιτς όλοι νόμιζαν πως η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα, αλλά την τελευταία στιγμή πετάχτηκε ως από μηχανής Θεός ο Μανιάτης διώχνοντας με το κεφάλι πάνω στην γραμμή.

Νέο δοκάρι για Εθνική, νέα επέμβαση Καρνέζη και τέλος το πρώτο…

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου υπήρξαν άλλες δύο σημαντικές στιγμές η μία για κάθε ομάδα, ενώ όπως αναφέραμε αρχικά, ο ρυθμός ήταν γρήγορος καθώς και οι δύο έδειχναν πως ήθελαν να σκοράρουν. Όσον αφορά τις φάσεις που έκλεισαν τα ημίχρονο, αρχικά στο 24’ η Εθνική είχε ένα ακόμα δοκάρι. Αυτή την φορά με τον Τοροσίδη που πήρε την μπάλα μετά από πέσιμο του Γκέκα μέσα στην περιοχή (δεν υπήρξε κανένα πέναλτι) και με έναν… κεραυνό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Βόσνιων.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο 41’ με τον Καρνέζη να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Λούλιτς και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με το μηδέν σε άμυνα και επίθεση.

Δεν ήθελε να μπει η ρουφιάνα…

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά το σχετικά γρήγορο ρυθμό, δεν υπήρξαν οι φάσεις που υπήρχαν στο πρώτο. Η Εθνική είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε στο διάστημα μέχρι το 78’ να κάνει κάτι σημαντικό. Ενώ από την άλλη αμυντικά είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους κάνοντας του ακριβοπληρωμένους παίκτες της Βοσνίας να φαίνονται μικροί μπροστά στην άμυνα. Κάτι που συνεχίστηκε ακόμα και όταν ο Μαλεζάς τραυματίστηκε και ο Σάντος αναγκάστηκε να γυρίσει τον Κατσουράνη πίσω και να βάλει στο κέντρο τον Καραγκούνη. Ο Πορτογάλος βάζοντας στην συνέχεια και τους Μήτρογλου και Σαλπιγγίδη, γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1, αλλά η ατυχία δεν έλεγε να τον αφήσει…

Μια ατυχία που φάνηκε και στο 78’ όταν ο Σαλπιγγίδης έφυγε κανονικά μόνος απέναντι από τον Μπέγκοβιτς, με τον τερματοφύλακα ωστόσο των Βοσνίων να τον νικά και να κρατάει το μηδέν.

Ένα μηδέν που δυστυχώς για την Εθνική και την προσπάθεια των παικτών έμεινε μέχρι το τέλος του ματς. Οι παίκτες του Σάντος πάλεψαν, άξιζαν το τρίποντο, αλλά όπως έλεγε και ο Βόσνιος Ιβιτσα Όσιμ, αν δεν θέλει η πόρνη η μπάλα να μπει δεν μπαίνει και σήμερα η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε με τίποτα…

Man of the match: Έκανε τα πάντα, αλλά δεν έφτανε για να έρθει η νίκη. Ωστόσο ο Σαμαράς ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Ο επιθετικός της Σέλτικ αναστάτωσε και στα 90 λεπτά του Βόσνιους. Έδωσε ένα γκολ πάρτο-βάλτο στον Γκέκα και νίκησε κάθε μονομαχία του με τους αντιπάλους του. Κρίμα που δεν ήρθε η νίκη μετά από μια τέτοια εμφάνιση.

Αδύναμος κρίκος: Όταν έχεις καταφέρει να κερδίσεις μια θέση βασικού στην ντριμ τιμ της Μάντσεστερ Σίτι, σίγουρα ο κόσμος περιμένει περισσότερα από εσένα. Ωστόσο ο Ντζέκο ήταν ο αδύναμος κρίκος σήμερα, κάτι που φυσικά δεν μας χαλάει καθόλου.

Στο ύψος του: Ο Ορέστης Καρνέζης βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και αυτό φαίνεται σε κάθε ματς. Και σήμερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να επέμβει δυο-τρεις φορές και το έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία, δείχνοντας πως φέτος είναι η χρονιά.

Η γκάφα: Δεν χάνεται ρε Φάνη αυτό το γκολ. Μόνος απέναντι με το τέρμα, χωρίς τερματοφύλακα ο Γκέκας δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0 μόλις στο 5’ και να αλλάξει εντελώς τον αγώνα. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, αλλά ειδικά για έναν παίκτη όπως τον επιθετικό της Λεβάντε, αυτό που έχασε είναι από αυτά που λέμε πως δεν χάνονται.

Το στραγάλι: Όταν τελειώνει ένας αγώνας και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολείται με την διαιτησία, τότε ο άρχοντας του παιχνιδιού πάει να πει πως έκανε καλά την δουλειά του. Και σήμερα ο Νταμάτο ήταν όντως εξαιρετικός.

Το ταμείο του Gazzetta: Δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Η Εθνική πάλεψε, έτρεξε, έφτιαξε και έχασε ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια, αλλά η πόρνη η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα. Οι δύο χαμένοι όπως εξελίχθηκε το ματς βαθμοί μπορεί να μας στερήσουν ακόμα και την πρόκριση, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο… Η ζωή συνεχίζεται και με τέτοιες εμφανίσεις η Εθνική μπορεί να δώσει το παρών στην Βραζιλία.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μαλεζάς (66’ Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης (80’ Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαμαράς, Γκέκας (57’ Σαλπιγγίδης).

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιντζα, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς (74’ Ίμπρισιτς), Ζαχίροβιτς, Μεντουνγιανιν (74’ Στεβάνοβιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.

 

Τελευταία Νέα