«Εκεί που αξίζει η ΑΕΚ»

«Εκεί που αξίζει η ΑΕΚ»

Gazzetta team
«Εκεί που αξίζει η ΑΕΚ»

bet365

Αποφασισμένος να οδηγήσει την ΑΕΚ όσο το δυνατό ψηλότερα στη βαθμολογία και στη συνέχεια εκεί που της αξίζει, εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν κατά την παρουσίασή του στα Σπάτα.

Ο Γερμανός προπονητής παρουσιάστηκε την Παρασκευή στις 12:30 στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ με τον Ανδρέα Δημητρέλο να παίρνει πρώτος το λόγο και να καλωσορίζει τον Λίνεν λέγοντας: «Θέλω να καλωσορίσω τον Λίνεν. Εδώ και 10 μέρες ψάχναμε έναν προπονητή που να γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα και κυρίως την ιστορία της ΑΕΚ. Καταλήξαμε στον κ. Λίνεν. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη λύση που μπορούσε να βρει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή και μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Όλοι μαζί: διοίκηση και παίκτες και προπονητής θα δώσουμε ό,τι μπορούμε παραπάνω για να ξεφύγει η ΑΕΚ από αυτή την αγωνιστική κατάσταση. Ελπίζω σύντομα να έχουμε καλά αποτελέσματα. Όλοι ξέρετε την ιστορία του Λίνεν. Ζητάω και από εσάς να του συμπαρασταθούμε όσο το δυνατόν γίνεται».

Κάνε εγγραφή στην bwin και πάρε μπόνους 100%

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δηλώσεις του νέου προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος ανέφερε αρχικά: «Θέλω να ευχαριστήσω την εισαγωγή και την παρουσίαση. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Έρχομαι σε μία δύσκολη στιγμή για την ΑΕΚ. Έρχομαι σε μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά, αλλά μένει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της ΑΕΚ.

Αυτή η ομάδα όμως είναι η ΑΕΚ. Με ιστορία και φανταστικούς οπαδούς. Θα παλέψουμε για να φέρουμε την ΑΕΚ μακροπρόθεσμα εκεί που της αξίζει. Ξεκουράστηκα ένα χρόνο. Ήμουν 18 χρόνια παίκτης και άλλα 18 προπονητής και χαίρομαι που μπορώ να είμαι μέσα στα γήπεδα και να διδάξω στους νέους παίκτες».

Μετά τον πρόλογο του Λίνεν ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου προς τον Γερμανό τεχνικό

Για την εικόνα που έχει για την ΑΕΚ: «Έχω δει 2-3 παιχνίδια. Είδα κάποιους παίκτες που αμύνονται καλά, όμως υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Δεν είδα όμως την ομάδα κόντρα σε κάποιο δυνατόν αντίπαλο. Δεν διέκρινα μεγάλες διαφορές βέβαια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχε η ΑΕΚ. Είμαι εδώ μόλις δυο μέρες και χρειάζεται χρόνο για να γνωρίσω τους παίκτες μου. Το απόγευμα θα δω τον Κατίδη και τον Μπουγαΐδη με την Εθνική, όπως και κάποια παιδιά που δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω. Υπάρχει χρόνος να τους μάθω».

Για το πώς θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ: «Οι δημοσιογράφοι δεν έχετε υπομονή για το αποτέλεσμα. Τα επόμενα τέσσερα ματς είναι δύσκολα και ενδεχομένως να μην έρθουν καλά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει νέους παίκτες και δεν μπορεί να κριθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα αγωνιστούμε κόντρα στον ΠΑΟΚ έχοντας το μυαλό μας στην άμυνα, αλλά και να παίξουμε έξυπνα κόντρα στην επίθεση. Σκοπός είναι να μεταφέρω τις ιδέες μου στην ομάδα».

Γιατί η ΑΕΚ είναι στην τελευταία θέση: «Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ. Η πίεση είναι μεγαλύτερη. Το ιδανικό είναι να μην υπάρχει, όμως όταν παίζεις μόνο με ταλέντα δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το θέμα είναι οι έμπειροι να βοηθούς τους νέους να καταλάβουν που παίζουν. Χρειάζεται χρόνος αν και ξέρω πως δεν υπάρχει. Πρέπει να δουλέψουμε και να καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Αυτό συμβαίνει ακόμα κι όταν δεν υπάρχει αρκετό ταλέντο στην ομάδα. Πάρτε για παράδειγμα την Τσέλσι, που αν και δεν είχε την πιο ποιοτική ομάδα, κατάφερε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον φετινό στόχο της ΑΕΚ: «Προφανώς στόχος είναι να φύγουμε από την τελευταία θέση. Θέλουμε στον πρώτο γύρο να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας όμως κι όχι τους άλλους. Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με το που θα τερματίσουμε στο τέλος. Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα».

Γιατί πήρε την απόφαση να έρθει στην ΑΕΚ: «Αν εμφανιζόταν κάποια ομάδα που θα ήταν στην τελευταία θέση με μόλις 2 βαθμούς και 22 νέους παίκτες, σίγουρα δεν θα αποδεχόμουν την πρόταση. Η ΑΕΚ όμως είναι κάτι το διαφορετικό. Μου θυμίζει τον Πανιώνιο. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κατακτήσει έναν τίτλο, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Η διοίκηση μου μίλησε σοβαρά και ειλικρινά και με έπεισε να έρθω. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει αρκετό κόσμο που γεμίζει το ΟΑΚΑ. Και αυτό παίζει ρόλο στην απόφαση μου».

Για το αν έπαιξαν ρόλο οι διοικητικές εξελίξεις στην απόφασή του: «Φυσικά και έχω μιλήσει με τον πρόεδρο αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Αν είναι να έρθει κάποιος ευχαρίστως να έρθει για να βοηθήσει. Διαπίστωσα πως πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Αλλά δεν πήρα την απόφαση να έρθω για αυτό. Ούτως ή άλλως όποιος και να έρθει δε μπορούμε να πάρουμε μεταγραφές. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Τώρα είναι αποκλειστικά θέμα δουλειάς. Αν δεν έβλεπα κάτι καλό δεν θα ερχόμουν. Πρέπει όλοι να παλεύουν. Πρέπει οι παίκτες να τα δίνουν όλα. Ας μην παίζουμε τόσο καλό ποδόσφαιρο αλλά να δουλεύουμε σκληρά».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα οικονομικά είναι γνωστά και δεν επιτρέπουν να κάνουμε ανοίγματα. Θα κοιτάξουμε τους παίκτες που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να τους εξελίξουμε και να στηριχθούμε πάνω τους. Τον Γενάρη θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε την ομάδα μας μόνο».

Για το σύστημα που θα επιλέξει: «Η συζήτηση για το σύστημα δε μου προσφέρει κάτι, είναι για τηλεοπτικούς λόγους. Όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά των παικτών και την ποιότητά τους. Μπορούμε να παίξουμε 4-2-3-1 ή 4-3-3 αλλά το σημαντικό κομμάτι είναι να δουλέψουμε στις κινήσεις καθώς αυτό που πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο. Ο παίκτες να δουλεύουν τη μπάλα. Διαφορετικά θα δω τον ΠΑΟΚ και διαφορετικά τον Πλατανιά. Άλλες φορές θα είμαστε καλύτεροι και άλλες ο αντίπαλος και πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλες τις συνθήκες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα