«Περιμένω μεγάλο ματς από τον Τζέκο!»

«Περιμένω μεγάλο ματς από τον Τζέκο!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Περιμένω μεγάλο ματς από τον Τζέκο!»

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας, Σάφετ Σούσιτς, μιλάει στο gazzetta.gr για τον αυριανό (12/10, 21.45) αγώνα με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ, τονίζοντας ότι ο Φερνάντο Σάντος μεταμόρφωσε την Εθνική μας.

Ο 57χρονος προπονητής βγήκε πρώτος από την αίθουσα παραλαβής των αποσκευών στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που υποδέχθηκε την αποστολή της Εθνικής Βοσνίας στην Αθήνα. Οι δύο τους, άλλωστε, είχαν συνυπάρξει για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα (1977) στην Εθνική Σερβίας, την εποχή που ακόμη ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Το gazzetta.gr επιχείρησε κατ' αρχήν να μιλήσει με το μεγάλο αστέρι του βοσνιακού ποδοσφαίρου, τον Έντιν Τζέκο της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο 26χρονος υψηλόσωμος σέντερ-φορ αποδείχτηκε απρόθυμος για δηλώσεις.

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να πλησιάσουμε τον “εκλέκτορα” των αυριανών αντιπάλων μας, τον Σάφετ Σούσιτς, για να καταγράψουμε τις απόψεις του για το αυριανό (12/10, 21.45) κρίσιμο παιχνίδι με την Ελλάδα και παρ' ότι αρχικά, φάνηκε αρνητικός, λέγοντάς μας ότι μιλάει μόνο γαλλικά (σ.σ.: έπαιξε για 9 χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν), στη συνέχεια αποδείχτηκε πολύ ομιλητικός...

Θα σκοράρει ο Τζέκο εναντίον της Εθνικής μας ομάδας; Σε απόδοση 2.50 στην bwin

- Πως αντιμετωπίζετε το αυριανό παιχνίδι με την Ελλάδα;

«Κατά την άποψή μου, ο όμιλός μας έχει τρεις ομάδες που κάλλιστα μπορούν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναφέρομαι στην Ελλάδα, την Σλοβακία και την Βοσνία και πιστεύω ότι λίγο-πολύ η πρόκριση θα κριθεί σε αυτά τα 6 ματς. Αύριο θα γίνει το πρώτο και εμείς ήρθαμε στην Αθήνα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.»

- Ποιο είναι αυτό;

«Να μη χάσουμε! Αλλά με δεδομένο ότι έχουμε μία ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο, να σκοράρουμε και γιατί όχι να κερδίσουμε! Σεβόμαστε πολύ την ελληνική ομάδα, ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δεδομένο σύνολο που γνωρίζει καλά πως να “παίρνει” τα αποτελέσματα που θέλει και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή...»

- Τι ακριβώς εννοείτε λέγοντας ότι “ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει”;

«Γενικά είναι μία πολύ σκληρή ομάδα που μπορεί να μη θέλγει με την απόδοσή της, όμως, είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί. Για παράδειγμα στα προκριματικά του πρόσφατο Euro, κατέλαβε την πρώτη θέση, χωρίς να χάσει κανέναν αγώνα και άφησε την Κροατία, να παλέψει για την πρόκριση στα μπαράζ...»

- Η Ελλάδα προετοιμάζεται για την αυριανή μάχη, έχοντας αρκετά προβλήματα σε αντίθεση με τη Βοσνία, που ήρθε πλήρης και τα πρόσφατα αποτελέσματά της, δείχνουν ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα...

«Δεν λέει κάτι αυτό... Η Ελλάδα παραμένει το φαβορί για τη νίκη, παίζει στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε... Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα γκολ και θα δούμε τι θα βγει...»

- Έχοντας μελετήσει την ελληνική ομάδα, ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό της;

«Δεν υπάρχουν μυστικά, σε αυτό το επίπεδο όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά και δε νομίζω ότι η μία ομάδα μπορεί να αιφνιδιάσει την άλλη... Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είμαι σχεδόν σίγουρος για την ενδεκάδα που θα παρατάξουν αύριο(12/10), οι αντίπαλοί μας... Ξέρω ότι δεν θα παίξει ο Παπαδόπουλος, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα είναι ετοιμοπόλεμοι...»

- Πολλοί λένε ότι αύριο (12/10) θα κοντραριστούν μία από τι πλέον αμυντικογενείς ομάδες στην Ευρώπη απέναντι σε μία από τις πιο επιθετικογενείς...

«Δεν συμφωνώ... Με τον Ρεχάγκελ, η Έλλαδα έπαιζε πολύ αμυντικά, αλλά από τότε που ανέλαβε ο Σάντος, έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο που παίζει και την αγωνιστική της φιλοσοφία της μέσα στο γήπεδο. Την έχω παρακολουθήσει πολλές φορές και έχω διαπιστώσει ότι προσπαθεί να δημιουργήσει... Κάποιες φορές, μάλιστα, έχει παραταχθεί με τρεις επιθετικούς, όπως ο Γκέκας, ο Σαμαράς και ο Νίνης, ενώ διαθέτει δημιουργικούς μέσους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά...»

- Αποτελεί πρόβλημα για σας ότι ο Τζέκο, φέτος δεν παίζει πολύ σε σχέση με την περυσινή χρονιά;

«Δεν θα το έθετα έτσι, γιατί η Μάντσεστερ Σίτι συμμετέχει σε 4 διοργανώσεις, οπότε έχει πολλά παιχνίδια να δώσει στη διάρκεια της σεζόν... Κατά την άποψή μου, βέβαια, θα έπρεπε να παίζει βασικός γιατί είναι σε μεγάλη φόρμα, αλλά δεν αποφασίζω εγώ στην ομάδα του... Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να είναι και καλό γιατί οι διεθνείς αγώνες με την Εθνική ομάδα, του δίνουν την ευκαιρία να αποδείξει σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται και δεν σας κρύβω ότι περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι απ' αυτόν, αύριο το βράδυ...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα