«Ο Λίνεν δεν υπολογίζει τίποτα»

Gazzetta team
«Ο Λίνεν δεν υπολογίζει τίποτα»

bet365

Ο Γρηγόρης Μάκος μίλησε για την πρόσληψη του Έβαλντ Λίνεν από την ΑΕΚ και για την προσεχή αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Βοσνία, τονίζοντας ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να κάνει κάτι καλό.

Ο νυν μέσος της Μόναχο 1860 είχε συνεργαστεί με τον Γερμανό τεχνικό στον Πανιώνιο και του έχει ιδιαίτερη εκτίμηση. Με δηλώσεις στον Sentra FM τόνισε ότι είναι ο κατάλληλος για την Ένωση, στάθηκε στα προβλήματα της πρώην ομάδα του και αναφέρθηκε και στην Εθνική.

Αναλυτικά δήλωσε:
Για το παιχνίδι της εθνικής με τη Βοσνία: «Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε οι δύο πρωτοπόροι του ομίλου. Είμαστε στην έδρα μας και πρέπει να νικήσουμε για να μπορέσουμε να είμαστε λίγο πιο άνετοι στη συνέχεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είμαστε αδιάφοροι».
Για το αν υπάρχει μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία για νίκη με βάση τις ως τώρα εμφανίσεις της ομάδας: «Ναι, έχουμε δώσει και ένα φιλικό με την Βοσνία. Είναι μια πολύ καλή ομάδα που θέλει προσοχή, αλλά δείχνουμε ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».
Για το πώς θα πρέπει να παίξει η εθνική με βάση το ότι η Βοσνία έχει πολλές επιθετικές αρετές: «Ναι, έχει πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση. Ιδίως ο Τζέκο θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».
Για τις πολλές απουσίες της εθνικής, καθώς λείπει ο ίδιος, ο Χολέμπας, ο Βύντρα, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Αβραάμ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Απ' όσο διαβάζω και ενημερώνομαι, γινόντουσαν κάποιες κλήσεις και άλλαζαν πάλι λόγω τραυματισμών και ιώσεων. Εμείς είμαστε μέλη της ομάδας, αλλά όποια παιδιά κληθούν να αντικαταστήσουν τους απόντες, είναι σημαντικό να μπουν γρήγορα στο κλίμα και να ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το ματς. Δεν χρειάζεται άγχος, όλοι το ξέρουν και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».
Για την κατάσταση του Μαλεζά που αναμένεται να είναι βασικός: «Ο Στέλιος είναι σε πολύ καλή περίοδο. Προσαρμόστηκε και τον υπολογίζει πάρα πολύ ο προπονητής της Φορτούνα Ντίσελντορφ και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αγωνίζεται σε ομάδα της Bundesliga και αυτό είναι πολύ σπουδαία εμπειρία. Εγώ είμαι στη 2η κατηγορία, έχω παίξει λόγω του τραυματισμού μόλις σε ένα παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικά αυτά που παίρνουμε εδώ. Μακάρι να αρπάξει ο Στέλιος αύριο την ευκαιρία, είναι σε πολύ καλή κατάσταση».
Για τον Εβαλντ Λίνεν και αν όντως ο ίδιος έκλαιγε όταν ο Γερμανός έφυγε από τον Πανιώνιο: «Είχαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση αν και όταν πρωτοήρθε στον Πανιώνιο, στην προετοιμασί είχαμε έρθει σε πολύ μεγάλη κόντρα και τσακωθήκαμε, πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι για το πού θα παίζω, σε ποια θέση. Ηταν περίεργες οι χρονιές στον Πανιώνιο. Οταν ήσουν μικρός και με δεδομένο ότι είχαμε αλλάξει προπονητές, άλλαζαν θέσεις σε όλους τους πιτσιρικάδες. Εγώ όμως ήθελα να κάνω κάτι καλό και να το δείξω. Ημασταν μαζί όλα τα χρόνια που ήταν εκεί, 2,5 περίπου. Ημουν από τους πρώτους που είχαμε έρθει σε ρήξη, αλλά κανένας παίκτης που τον είχε στον Πανιώνιο δεν έχει παράπονο. Είχαμε φτιάξει ένα σπουδαίο σύνολο και καταφέραμε μέσα από προβλήματα - και αν και στο πρώτο 6μηνο ήμασταν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία - καταφέραμε δύο σερί χρονιές να βγούμε στο UEFA».
Για το τι άτομο είναι ο Λίνεν και πώς χειρίζεται τους παίκτες: «Αυτό που λέω πάντα για τους Γερμανούς, είναι ότι το μυαλό μας πάει αμέσως στο κακό, στην πειθαρχία, στο αυστηρό και σκληρό. Αλλά όσους Γερμανούς έχω γνωρίσει και εδώ που είμαι έχω γνωρίσει αρκετούς, δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο.. Εμείς είχαμε μια πολύ καλή σχέση, με όλα τα παιδιά την είχε. Είναι ένας άνθρωπος πολύ εργασιομανής».
Για το τι τακτική ακολουθεί ο Λίνεν στα αποδυτήρια: «Δεν είναι καθόλου αυστηρός, δεν πάει στο άλλο άκρο. Είναι ένας σωστός επαγγελματίας, εργασιομανής, εγωιστής με την έννοια ότι θέλει να κερδίζει πάντα. Κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, έχει αρκετές γνώσεις. Μιλάει σχεδόν όλες τις γλώσσες που μπορεί να μιλά ένας παίκτης που έρχεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αρα έχει γυρίσει παντού και ξέρει σχεδόν σε όλες τις χώρες το ποδόσφαιρο. Προσπαθεί με όσο καλύτερο τρόπο μπορεί να πλησιάσει κοντά όλους τους παίκτες και ειδικά τους νεαρούς».
Για το πόσο δύσκολο θα είναι να διαχειριστεί το νεανικό ρόστερ της ΑΕΚ και να φέρει την ανάκαμψη: «Γνωρίζω, παρακολουθώ όσο μπορώ και βλέπω την ομάδα και είναι πολύ λυπηρό να την τιμωρούν να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές και να είναι σε αυτή τη θέση της βαθμολογίας. Ό,τι και να πω είναι λίγο για το αν θα μπορέσει να κάνει κάτι. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες σε σχέση με τον Πανιώνιο τότε. Υπάρχουν πολλά νεαρά άτομα και δεν υπάρχουν για μένα παίκτες `βαριά' ονόματα για να στηριχθούν πάνω τους οι νέοι παίκτες και να βοηθηθούν. Αν υπήρχαν οι Καφές, Γεωργέας, Δέλλας, Λυμπερόπουλος που είχα και εγώ ή έστω κάποιοι, θα μπορούσαν να δώσουν την ώθηση μετά από κάποιο κακό αποτέλεσμα ή κάποια κακή στιγμή. Να πουν, εμείς μπάλα παίζουμε, προχωράμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα διοικητικά. Οπότε και τα παιδιά που είναι εκεί είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Προσπαθούν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν άλλες ομάδες με καλύτερο ρόστερ όπως φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ να βρει το δρόμο της».
Για το αν συμμερίζεται την άποψη που εξέφρασε ο Φάνης Γαλλής στον Sentra 103,3 ότι αν δεν μπορέσει ο Λίνεν, τότε κανείς δεν θα μπορέσει να σώσει την ΑΕΚ από τον βυθό στον οποίο βρίσκεται: «Πιο βυθός δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί είναι τελευταία στη βαθμολογία. Για μένα δεν υπάρχει θέμα προπονητή και τι θα μπορέσει να κάνει. Ο Λίνεν είναι κανένας Θεός να τη σώσει με το που ήρθε ή να τη βάλει στην πρώτη θέση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα στην ΑΕΚ είναι το διοικητικό. Δεν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι να μπουν στην ομάδα και να μπορέσουν να τη σώσουν. Αυτός ο προπονητής, όπως είπε ο κ. Γαλλής, πέρα ότι είναι εξαίσιος άνθρωπος, είναι κα πολύ καλός προπονητής. Το ότι πήγε και τον έδιωξαν κακήν κακώς στον Ολυμπιακό, είναι άλλο κομμάτι. Δεν συγκρίνεται η κατάσταση της ΑΕΚ με αυτή στον Πανιώνιο (σ.σ. τότε). Εύχομαι και ελπίζω να μπορέσει να τη βοηθήσει, ελπίζω και νομίζω ότι ναι, έχει δίκιο ο κ. Γαλλής. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ποιον άλλον προπονητή μπορεί να φέρεις για να τη σώσει».
Για το αν ο Λίνεν θα έχει ρόλο… κασκαντέρ: «Αν διάβασα καλά τα λόγια του και ισχύει πως είπε ότι είμαι τρελός και έρχομαι, αυτό ναι, συμφωνώ. Την έχει πολύ την τρέλα αυτή και δεν υπολογίζει τίποτα. Όχι, δεν είναι άνθρωπος που φοβάται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα