Φύλακας... άγγελος!

Φύλακας... άγγελος!

Νίκος Αθανασίου
Φύλακας... άγγελος!

bet365

Ο Ορέστης Καρνέζης αποτελεί εξαίρεση στη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού, κρατώντας όρθιο το «τριφύλλι» στα πολύ δύσκολα! Ο ρόλος του Αγριόγιαννη και του Καπίνου.

Από την… κόλαση του αποκλεισμού κόντρα στην ΑΕΚ αρχές του 2011, με το βγαλμένο από ταινία γκολ του Μίτσελ, στον… παράδεισο της τελευταίας διετίας, όπου έχει πάρει σπίτι του την φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό και πλέον και στην Εθνική ομάδα. Ο Ορέστης Καρνέζης αποτελεί στη φετινή πολύ δύσκολη σεζόν του «τριφυλλιού» μακράν τον πιο σταθερό σε απόδοση ποδοσφαιριστή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, έχοντας κρατήσει με τις επεμβάσεις του ζωντανούς τους «πράσινους» στα πολύ δύσκολα.

Ένας τερματοφύλακας με μεγάλη προσωπικότητα, που κατάφερε από εκεί που οι πάντες τον είχαν ξεγραμμένο, να δώσει απαντήσεις και να «αναγκάσει» όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να τον παραδεχθεί!

Τα… highlights!

Δεν υπάρχει παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός να τα… χρειάστηκε και ο Έλληνας πορτιέρο να μην φώναξε «παρών»! Πραγματοποιώντας, μάλιστα, εξαιρετικές και πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το «τριφύλλι» προηγείται με τον γκολ του Βύντρα αλλά ο Λεβαδειακός πιέζει. Στο ύψος του πέναλτι ο Πόι γυρίζει, οπλίζει αλλά ο Καρνέζης αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ και κρατά την εστία του ανέπαφη.

Στη συνέχεια και ενώ ο Παναθηναϊκός πήγαινε από γκέλα σε γκέλα ήταν ο μόνος που κρατούσε τα προσχήματα, έχοντας αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν δέχτηκε γκολ από αυτά που λέμε ότι «έχει ευθύνη ο τερματοφύλακας», καθώς τα περισσότερα ήταν… εκτελέσεις!

Δεν είναι τυχαίο πως στα λαϊκά δικαστήρια μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα στη Καλογρέζα ήταν ο μόνος-μαζί με τον Τριανταφυλλόπουλο- που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Και πώς να κάνουν διαφορετικά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού όταν ο «Όρε» κατέβασε ρολά σε τρεις δύσκολες περιπτώσεις! Με πρώτη και… καλύτερη το τετ-α-τετ απέναντι στον Περόνε.

Στα Πηγάδια ήταν η τελευταία… παράσταση. Τα φώτα ήταν λογικό να πέσουν πάνω στο σόου του Λάζαρου αλλά και πάλι χρειάστηκε η κλάση του διεθνή άσου. Καταπληκτική επέμβαση στον «κεραυνό» του Πλατέλα, «φιλί ζωής» η ενστικτώδης απόκρουση στη κεφαλιά του Φλίσκα στο φινάλε!

Η δουλειά, ο Αγριόγιαννης και ο ανταγωνισμός

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική εικόνα του Καρνέζη έχουν παίξει τρία στοιχεία. Καταρχήν, η… σκυλίσια δουλειά που κάνει ασταμάτητα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πρότυπο επαγγελματία, ένα παιδί που έχει στο μυαλό του μόνο το ποδόσφαιρο και το πώς θα βελτιώνεται καθημερινά.

Στην βελτίωση του, σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο προπονητής τερματοφυλάκων, Παναγιώτης Αγριόγιαννης. Ο νεαρός κόουτς έχει ανεβάσει τον πήχη της δουλειάς, την ένταση και την δυσκολία του προγράμματος. Καμία σχέση δηλαδή, με όσα είχαν συνηθίσει στην Παιανία τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα μόνο καλό κάνει ο ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσα στους πορτιέρο του Παναθηναϊκό. Με τον Στέφανο Καπίνο, έναν από τους καλύτερους νεαρούς τερματοφύλακες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, να βρίσκεται στη… γωνιά και να περιμένει την ευκαιρία του, ο πήχης πηγαίνει ολοένα και ψηλότερα και προκαλεί έναν «γλυκό» πονοκέφαλο για τον Φερέιρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα