Το βάλσαμο της επανεκκίνησης!

Το βάλσαμο της επανεκκίνησης!

Gazzetta team
Το βάλσαμο της επανεκκίνησης!

bet365

Ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού, Νίκος Αθανασίου, γράφει για το restart στα Πηγάδια, τα μαγικά του Λάζαρου, τον απίθανο κόσμο και την ηρεμία που «αγόρασε» το «τριφύλλι» ενόψει της διακοπής.

Πέρασε καιρός. Αρκετός καιρός για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού. Επτά ολόκληρα παιχνίδια δίχως νίκη! Διάστημα ικανό για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να σε… σκοτώσει! Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζητούσε restart, μία νέα αρχή που θα έβαζε το «τριφύλλι» στον ίσιο δρόμο μετά τις απανωτές «σφαλιάρες» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σον δρόμο της ανάκαμψης. Όπως αποδείχθηκε, η εμφάνιση κόντρα στην Τότεναμ δεν ήταν… αναλαμπή.

Η ισοπαλία απέναντι στους φορμαρισμένους Άγγλους αποτέλεσε την καλύτερη δυνατή ψυχολογική «ντόπα» και σε συνδυασμό με το «ηλεκτροσόκ Κατσουράνη» αφύπνισε τους πάντες μέσα στην Παιανία.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν μόνο φανέλες με το «τριφύλλι» στα Πηγάδια. Έβγαλε πάθος, ψυχή, προσωπικότητα και αποφασιστικότητα. Όταν το παιχνίδι στράβωσε επικίνδυνα(1-0 από το... πουθενά στο 7’, χαμένο πέναλτι στο 11’) βρήκε τον τρόπο, βρήκε ηγέτη στο πρόσωπο του Λάζαρου και έφερε τούμπα το ματς. Ολική ανατροπή, κατέβασε τα ρολά ο Καρνέζης όταν χρειάστηκε και μετά από ενάμιση μήνα, οι «πράσινοι» γεύτηκαν την χαρά της νίκης.

Εμφάνιση ηγέτη!

Αδιαμφισβήτητα, πρόσωπο και απόλυτος πρωταγωνιστής της ανατροπής, ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Όχι τόσο για το ξέσπασμα και τον πανηγυρισμό με το… μαλλί αλλά για τις ενέργειες και στα δύο γκολ που σημειώνει. Όταν ολόκληρη η ομάδα λειτουργεί όπως πρέπει, τότε όλοι έχουν την δυνατότητα να δείξουν περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον «Λάζο». Στο πρώτο γκολ παίρνει την μπάλα σε… θέση βολής από την καταπληκτική ενέργεια του Ζέκα. Τελειώνει την φάση με το «κακό» αριστερό και η μπάλα στο πλεκτό. Στο δεύτερο παίζει ιδανική το «ένα-δύο» με τον Σισοκό, βγαίνει στο «ένας εναντίον ενός» και αφού πατάει… γκάζι, πλασάρει ιδανικά και φέρνει τα πάνω-κάτω.

Εκτός από τα γκολ, πάντως, η γενικότερη εικόνα του είναι εκείνη που θέλει να βλέπει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Εικόνα ηγέτη, ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί στα δύσκολα να σηκώσει στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό.

Το αν θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο, εξαρτάται καθαρά από τον ίδιο, και το αν θα συνεχίσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Ξεκίνησε καλά την χρονιά στα παιχνίδια με την Μάδεργουελ, μετά παρασύρθηκε από την γενική μετριότητα και τώρα στα πολύ δύσκολα τράβηξε το κάρο από την λάσπη!

Ηρεμία και αυτοπεποίθηση

Εκτός από το «τρίποντο» που το είχε τεράστια ανάγκη, ο Παναθηναϊκός «αγόρασε» ηρεμία και αυτοπεποίθηση ενόψει της διακοπής. Στοιχεία πολύ σημαντικά για να συνεχίσει την δουλειά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και να διορθώσει-παρά τις απουσίες των διεθνών- τα κακώς κείμενα που έχει διαπιστώσει μέχρι στιγμής.

Ο Πορτογάλος δεν ήταν… τρελός όταν μιλούσε για πρόβλημα ψυχολογίας και αυτό αποδείχθηκε μετά το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Τότεναμ και την αντίδραση του «τριφυλλιού» στα Πηγάδια, όπου γύρισε το ματς και έφυγε νικητής.

Όσκαρ συμπαράστασης

Αυτό που γίνεται φέτος με τον κόσμο του Παναθηναϊκού αποτελεί κάτι μοναδικό, κάτι που δείχνει ότι οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έχουν καταλάβει τις δυσκολίες που περνά η ομάδα και το πόσο σημαντική είναι η στήριξη τους. Στα Πηγάδια παίχθηκε ακόμη ένα έργο, για όσκαρ συμπαράστασης.
Παρά το δύσκολο ξεκίνημα και όπως έχουν πράξει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής, οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν, να είναι στο πλευρό των παικτών του Φερέιρα και να δίνουν το καλό παράδειγμα στους κατόχους των ακριβών διαρκείας στα VIP…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα