Αυτοί δεν παίζονται (vids)

Gazzetta team
Αυτοί δεν παίζονται (vids)

bet365

Ο Μέσι έκοβε, ο Κριστιάνο έραβε και το clasico εξελίχτηκε σε παράσταση για την «Χρυσή Μπάλα». Πάλι ματσάρα, σκορ 2-2 και η Μπάρτσα σε απόσταση κούπας...

«Ηρεμα, ήρεμα είμαι εγώ εδώ», έλεγε στους δικούς του στο περσινό φίνις του πρωταθλήματος, όταν σκότωνε τη Μπαρτσελόνα στο ίδιο της το σπίτι και εξασφάλιζε τον τίτλο. Για την ακρίβεια πλέον εκείνος που πρέπει να νιώθει σαν στο σπίτι του όποτε παίζει στο «Καμπ Νόου», είναι ο ίδιος ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Λογικό εάν σκεφτεί κανείς ότι ο Πορτογάλος σκόραρε στη Βαρκελώνη σε πέμπτο διαδοχικό clasico (έξι γκολ). «Calma calma» είπε και πάλι σε όσους έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν στο 23' και στο 66', τις δύο φορές δηλαδή που μάτωσε τα δίχτυα του Βαλδές.

Τι να το κάνει όμως. Λογικά για ακόμα μία φορά το βράδυ του ο Πορτογάλος παικταράς θα το περάσει σιχτιρίζοντας για το momentum της καριέρας του. Αυτό τον έφερε να προσπαθεί αν συνυπάρξει ή για την ακρίβεια να ξεπεράσει έναν... άσχημο κοντοπίθαρο. Ναι, όσο τέλεια και αν τα έκανε ο Κριστιάνο και πάλι ήταν εκεί ο Μέσι για να του κλέψει τη δόξα. Τουλάχιστον τούτη τη φορά τα μοίρασαν, βάζοντας από δύο γκολ. Οσοι σαπουδαίοι και αν έπαιζαν δίπλα τους, η κόντρα έμοιαζε να είναι αποκλειστικά δική τους και οι δύο αυτοί υπερπαίχτες έστησαν την εκπληκτική αυτή παράσταση που τελικά δεν είχε νικητή (2-2).

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με αυτό το ντέρμπι. Ας πάμε λοιπόν αντίστροφα, ξεκινώντας από το δια ταύτα: Αυτό που βρήκε Μπάρτσα και Ρεάλ σε απόσταση 8 βαθμών υπέρ της πρώτης. Οπως ακριβώς ήταν και πριν το ματς δηλαδή. Το φοβερό στο φινάλε του αγώνα ήταν ότι οι Μπλαουγκράνα που σαφώς βολεύονταν με την ισοπαλία έτσι όπως είχε πάει το παιχνίδι, εκείνοι ήταν που πάλευαν σαν τρελοί για τη νίκη. Μία ανάσα πριν το φινάλε θα μπορούσαν μάλιστα να την είχαν κάνει δική τους. Στο 88' έκρυψαν το τόπι, με τον Μοντόγια να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Κασίγιας.

Μέχρι το 75', όταν και η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα, η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη. Η Ρεάλ είχε μπει πιο αποφασισμένα, με σκοπό να εκμεταλλευτεί το παράλογο στήσιμο της αντιπάλου της που περιλάμβανε στο κέντρο της άμυνας το απίθανο δίδυμο Μασεράνο-Αντριάνο. Οσον αφορά την παραγωγή της η Βασίλισσα τα πήγε μία χαρά με τα δύο γκολ που σημείωσε. Το πρόβλημα όμως ήταν πως και η δική της άμυνα αν και δεν είχε απουσίες, παρουσιάστηκε εξίσου ευάλωτη. Στο 23' ο Κριστιάνο βρέθηκε μόνος του από αριστερά και με αριστερή βολίδα σκόραρε στην κλειστή γωνία του Βαλδές. Στο 31' ο Πέπε έκανε το λάθος και ο άφαντος -μέχρι τότε- Μέσι στάθηκε τυχερός και νίκησε με τη σειρά του τον Κασίγιας.

Νωρίτερα από αυτά η Ρεάλ είχε σπαταλήσει δύο εκπληκτικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μπενζεμά (13') έπιασε αέρα και η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος (19') έξυσε το αριστερό δοκάρι των Καταλανών που μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορούσαν να στήσουν το παιχνίδι τους. Δυστυχώς για τον Γάλλο αστόχησε και στο 25' όταν με προβολή σχεδόν εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Μέχρι το ημίχρονο δεν υπήρξε κάτι άλλο συγκλονιστικό, με όλα τα όμορφα να εμφανίζονται στην επανάληψη. Στο 61' ο Μέσι σημάδεψε με φάουλ το αριστερό παραθυράκι του αγαπημένου πελάτη του (στον Κασίγιας έχει βάλει 10 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλον στην καριέρα του Ισπανού πορτιέρο).

Στο 66' και ενώ όλα έδειχναν ότι οι Καταλανοί θα πάγωναν τον ρυθμό και κρατούσαν το προβάδισμα, μία ασίστ του Οζίλ έβγαλε τετ α τετ τον Κριστιάνο (λάθος του παρθένου σε αυτή την θέση Αντριάνο που ξεχάστηκε στο οφσάιντ), ο οποίος έκανε πλάκα στον δικό του... πελάτη. Οπως είπαμε η Μπάρτσα προσπάθησε περισσότερο να πάρει τη νίκη στο φινάλε και όχι να κρατήσει απλά το προβάδισμα τίτλου που έχει αποκτήσει με το καλημέρα. Από την άλλη, η Ρεάλ μπορεί να μην μείωσε τη διαφορά, αλλά επιβεβαίωσε πως πλέον ξέρει πως ανταπεξέρχεται στις ιδιαιτερότητες αυτού του γηπέδου, αυτού του αντιπάλου και πως είναι ξεκάθαρα η μοναδική ομάδα που μπορεί να παίξει στα ίσια τη Μπάρτσα.

Οσο για την μάχη για την «Χρυσή Μπάλα» που υποστήριζαν οι Ισπανοί στα πρωτοσέλιδα τους ότι θα κρινόταν στο clasico, δεν είχε νικητή. Κριστιάνο και Μέσι ήταν τόσο αρμονικά εκπληκτικοί μέσα από τη διαφορετικότητα στο παιχνίδι τους. Τόσο τέλειοι να τους χαζεύεις που δεν γίνεται να επιλέξεις. Τουλάχιστον όχι με βάση αυτό φανταστικό το ντέρμπι.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα):
Βαλδές, Αλβες (28' Μοντόγια), Αντριάνο, Μασεράνο, Αλμπα, Φάμπρεγας (64' Σάντσες), Ινιέστα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Πέδρο, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Αλόνσο, Οζίλ (80' Κακά), Κεντίρα, Ντι Μαρία (88' Εσιέν), Ρονάλντο, Μπενζεμά (62' Ιγουαΐν).

Διαιτητής: Κάρλος Ντελγάδο Φερέιρο

 

LA LIGA Τελευταία Νέα