Η μάχη των πάγκων

Η μάχη των πάγκων

bet365

Για τρίτη φορά κοντράρονται Μουρίνιο και Βιλανόβα, αυτή τη φορά σε ένα ντέρμπι με τεράστια βαθμολογική σημασία, που μπορεί να κρίνει από νωρίς το πρωτάθλημα.

Η «κόντρα» ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν ο Μουρίνιο είχε προσπαθήσει να βγάλει το μάτι του Βιλανόβα σε ένα clasico που είχε επικρατήσει ο απόλυτος πανικός. Σήμερα, οι δυο τους έχουν εξαιρετική σχέση και έχουν ήδη συναντηθεί δύο φορές από τη μέρα που ο Τίτο έγινε πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Αν και τα γκολ στους δύο αγώνες για το supercopa ήταν 4-4, ο Special One κατέκτησε τον μοναδικό ισπανικό τίτλο που έλλειπε από τη συλλογή του με νίκη 2-1 στη ρεβάνς του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και το εκτός έδρας γκολ.

Η ισοπαλία στο ματς Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης πληρώνει 3.75 στη vistabet

O Βιλανόβα μπορεί να μην έχει κάποια κούπα στο βιογραφικό του, έχει όμως μία «νίκη» η οποία προέρχεται από το 6x6 και τους 18 βαθμούς στο ξεκίνημα της Primera Division. Μία νίκη που του έχει δώσει από νωρίς το προβάδισμα του +8 και που τον κάνει να μπορεί να είναι τουλάχιστον λίγο πιο χαλαρός το βράδυ της Κυριακής αφού ακόμα και με ισοπαλία θα διατηρήσει τα κεκτημένα. Από την άλλη, ο κορυφαίος για πολλούς τεχνικός στον κόσμο, καλείται να φανεί στα δύσκολα. Και πιο δύσκολα δεν γίνεται να έχει, αφού είναι αναγκασμένος να τα παίξει όλα σε έναν αγώνα που πιο δύσκολο δεν θα βρει στο υπόλοιπο της σεζόν.

«Είναι τεράστιο το συναίσθημα να κερδίζεις την Ρεάλ Μαδρίτης λόγω της σημασίας του αγώνα» Λιονέλ Μέσι

Εκτός από τη νίκη που σε μεγάλο βαθμό θα «τελειώσει» το πρωτάθλημα, ο Βιλανόβα κυνηγάει ένα ιστορικό ρεκόρ στις πρώτες του κιόλας μέρες σαν προπονητής των Μπλαουγκράνα. Αν επικρατήσει της Ρεάλ θα γίνει μόλις ο δεύτερος Ισπανός τεχνικός στην ιστορία της La Liga που στην πρώτη του χρονιά ξεκινάει με 7x7, κάτι που είχε κάνει για πρώτη φορά το 1979 ο Ντίαθ Νοβόα, όντας στον πάγκο της Σπόρτινγκ Χιχόν.

Μπορεί ο Τίτο να κυνηγάει αυτό το ρεκόρ, όμως σίγουρα δεν θα έχει εύκολο έργο για να το πετύχει. Απέναντί του βρίσκεται ο Μουρίνιο, ο οποίος μάλιστα έχει άστρο τον Οκτώβριο, αφού έχει να χάσει σε όλες τις διοργανώσεις τον συγκεκριμένο μήνα από το 2004 και στα δύο του χρόνια με την Ρεάλ μετρά μόνο νίκες και μόλις μία ισοπαλία (με την Μούρθια σε αγώνα κυπέλλου)!

«Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, είδα μία ομάδα να παίζει απολύτως στο όριο από το πρώτο λεπτό και να κάνει μία εμφάνιση που δεν έχει κάνει από τότε μέχρι σήμερα» είπε πρόσφατα ο Special One για τον αγώνα που έφερε στην Μαδρίτη το supercopa. Σίγουρα εύχεται να δει κάτι ανάλογο στο «Καμπ Νόου» από τους παίκτες του και έχει την τύχη να μπορεί να επιλέξει τους καλύτερους 11 από ολόκληρο το ρόστερ του, αφού δεν υπάρχει καμία απουσία.

Το ίδιο χαλαρός δεν μπορεί να είναι και ο Βιλανόβα, αφού έχει τεράστιο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Αυτό γιατί εκτός από τον Πουγιόλ που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα με την Μπενφίκα για το Champions League, νοκ άουτ παραμένει και ο έτερος βασικός στόπερ, Ζεράρ Πικέ, κάτι το οποίος δεν αφήνει άλλη επιλογή. Ο Καταλανός δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο και σε έναν αγώνα τέτοιας σημασίας να δώσει φανέλα βασικού σε έναν εκ των Μαρκ Μπαρτρά-Αντρέου Φοντάς και θα παίξει ουσιαστικά με δύο αμυντικά χαφ ρε λόγο στόπερ με τους Μασεράνο και Σονγκ να πέρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας.

«Δεν έχω δει ποτέ τόσο μίσος σε αγωνιστικό χώρο» Τσάβι Ερνάντεθ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης να δούμε αν ο Μουρίνιο θα πάει ξανά με προσεκτική-συντηρητική προσέγγιση στο clasico περιμένοντας να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει στον αγώνα ή αν δεδομένου του προβλήματος των Μπλαουγκράνα στην άμυνα προσπαθήσει να επιβληθεί παίζοντας επιθετικά.

Από την άλλη, από τον Βιλανόβα δεν θα δούμε κάτι διαφορετικό από την κλασική Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών, αφού το 4-3-3 θα είναι αυτό με το οποίο θα παραταχθεί, ενώ αν υπάρξει εξέλιξη εκτός προγράμματος θα επιστρατευθεί το 3-4-3 με τρία στόπερ, δυνατό κέντρο και φουλ επίθεση.

Οπως και πέρυσι προς το τέλος της σεζόν έτσι και φέτος στο ξεκίνημά της έχουμε την τύχη να δούμε ένα clasico που πέρα από την... κλασική σημασία έχει τεράστια βαθμολογική. Πέρυσι η Ρεάλ με νίκη κατέκτησε το πρωτάθλημα και φέτος η Μπαρτσελόνα αν καταφέρει να επικρατήσει και πάει στο +11 θα πρέπει να γίνουν φοβερά πράγματα για να μην κάνει κάτι ανάλογο.

«Κανένας δεν θέλει να χάνει ποτέ στο clasico» Ζοσέ Μουρίνιο

Follow me: Giorgio_Oddo

 

LA LIGA Τελευταία Νέα