«Δεν κινδυνεύσαμε από την ΑΕΚ...»

Θάνος Σαρρής
«Δεν κινδυνεύσαμε από την ΑΕΚ...»

bet365

Ο Άκης Μάντζιος μιλάει στο gazzetta.gr για την ισοπαλία της Κέρκυρας μέσα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, τη δύσκολη χρονιά που έχει μπροστά του και το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Οι «Φαίακες» κατάφεραν να προηγηθούν μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και τελικά έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας, αποτέλεσμα που τους αφήνει μία πικρία. Ο Μάντζιος μιλάει στο gazzetta.gr για την ομάδα του, την Ένωση, την επικείμενη επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη ως αντίπαλος, καθώς και για το φετινό πρωτάθλημα.

Κάνε εγγραφή στην bwin και πάρε μπόνους 100%

Μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ (2-1, πρώτη νίκη της Κέρκυρας) είχατε σταθεί στο άγχος που είχε η ομάδα σας. Βλέπετε σιγά-σιγά αυτό το άγχος να φεύγει;
«Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και λόγω του ότι δεν είχαμε νίκες υπήρχε άγχος, όπως εξελίχθηκε το ματςκαι με την αποβολή φάνηκε ότι είχαμε άγχος και θεωρώ ότι σίγουρα υπήρχε και θα υπάρχει άγχος, γιατί τα παιδιά είναι νέα και άπειρα. Αλλά όταν παίρνουμε θετικά αποτελέσματα και κυρίως εκτός έδρας τα βοηθάει στο να απελευθερώνονται».

Άλλες εποχές το 1-1 μέσα στο ΟΑΚΑ θα θεωρούταν τρομερή επιτυχία. Είστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία;
«Ό,τι παίρνεις εκτός έδρας είναι θετικό. Όπως πήγε η ροή του παιχνιδιού αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο που είχαμε προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία και τα χαφ μετά δεν κινδυνεύσαμε καθόλου από την ΑΕΚ, είχαμε τον έλεγχο, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα. Πριν τη φάση του γκολ αν ο Μπάρκογλου έκανε το 2-0 θα είχε τελειώσει το παιχνίδι. Η εξέλιξη του ματς μας αφήνει μια πίκρα όσον αφορά το λεπτό του γκολ και τη φάση του Γιώργου πριν από αυτό, αλλά είναι καλό ό,τι και να πάρουμε εκτός έδρας».

Δηλώσατε ότι η ΑΕΚ πρέπει να βρει το δρόμο της. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει;
«Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην ΑΕΚ με τα διοικητικά, σίγουρα έχει πολλά προβλήματα σαν ομάδα, αλλά όπως προείπα δεν υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς δυνατή ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη. Το ποδόσφαιρο μας χρειάζεται μια καλή και δυνατή ΑΕΚ».

Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξή σας μέσα στην βδομάδα. Νιώθετε τους ανθρώπους της ομάδας κοντά σας;
«Κοιτάξτε, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και με τον κύριο Λιμπατζή και με όλους, δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν μια δυνατή και δύσκολη χρονιά, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και δουλεύουμε πάρα πολύ. Μπορεί να είμαστε και 8-9 ώρες την ημέρα με τα παιδιά στο γήπεδο».

Είχατε τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Νιώσατε την πίεση;
«Υπήρχε σίγουρα άγχος και αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε ήταν να μην υπάρχει απογοήτευση. Όταν είσαι άπειρος μπορεί να έρθει η απογοήτευση με τα άσχημα αποτελέσματα και αυτό ήταν κάτι που δεν το θέλαμε. Για αυτό στο ματς με τον ΟΦΗ υπήρχε το άγχος του αποτελέσματος».

Την επόμενη βδομάδα επιστρέφετε στη Νέα Σμύρνη. Θεωρείτε ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει;
«Για την υποδοχή δεν γνωρίζω. Νομίζω έχω πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα εδώ και πολλά χρόνια, έχω περάσει γύρω στα 15-16 χρόνια που ήμουν στέλεχος του συλλόγου από πολλές πλευρές. Είναι ένα παιχνίδι και θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά μόνο».

Το πλάνο του Πανιωνίου με νέους παίκτες του βγαίνει. Θεωρείτε πως δείχνει το δρόμο;
«Κοιτάξτε το εγχείρημα που έγινε πέρυσι με τα νέα παιδιά το Δεκέμβριο που άλλαξε η ομάδα είχαμε πει ότι ήταν μονόδρομος. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Πανιώνιος με νέα παιδιά τα καταφέρνει. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους και με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο αυτό».

Εσείς ήσασταν αυτός που αναδείξατε τα παιδιά που βλέπουμε τώρα. Στην Κέρκυρα μπορείτε να κάνετε το ίδιο;
«Σίγουρα σε επίπεδο υποδομών ο Πανιώνιος ήταν πιο έτοιμος σε σχέση με την Κέρκυρα, αλλά παρόλα αυτά κάνουμε ιδιαίτερη προσπάθεια και ήδη δύο παιδιά έχουν ντεμπουτάρει στη Σούπερ Λιγκ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ο Νίκος ο Κρητικός πυο έχει παίξει βασικός σε δύο ματς και ο Χρήστος ο Αρμένης, που αγωνίστηκε με τον ΟΦΗ. Είναι ένας σημάδια ότι σιγά-σιγά και στην Κέρκυρα μπορούν να παίξουν τα νέα παιδιά του νησιού και αυτό είναι πολύ καλό».

Στόχος παραμένει η παραμονή. Πώς σταθμίζετε τα δεδομένα;
«Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Θα είναι ένα μακρύ και δύσκολο πρωτάθλημα και χρειάζεται η ομάδα να μείνει οργανωμένη και ήρεμη και να είμαστε οικογένεια και στα άσχημα αποτελέσματα, όπως είμαστε τώρα. Το κλίμα είναι άριστο και θεωρώ ότι έτσι θα πορευτούμε μέχρι το τέλος».

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του;
«Πιστεύω πως ναι. Δύσκολα θα βρει αντίπαλο και πιστεύω ότι τουλάχιστον όσον αφορά τον τίτλο του Πρωταθλητή, είναι το ξεκάθαρο φαβορί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα