«Χ»αλάστρα στο τέλος!

Νίκος Τσιώκος
«Χ»αλάστρα στο τέλος!

bet365

Η Βέροια επέστρεψε από... την κόλαση του 0-2, μέσα σε δυο λεπτά ισοφάρισε σε 2-2 στο τέλος και απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας από τον Ατρόμητο, που έδειχνε να κρατά τη νίκη στα χέρια του.

Έτσι έπαιξαν

Με 4-4-2 επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Καρύδας. Ο υπηρεσιακός προπονητής της Βέροιας ξεκίνησε τους Λόπεζ, Γεωργιάδης, Καλί, Ορέστες, Γεωργέας, Καλογέρης, Καφές, Μπαργκάν, Κόστλι, Ολαϊταν, Ιωάννου.

Από τη μεριά του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίμησε το 4-2-3-1, με τους Ιτάνζ, Γιαννούλης Φυτανίδη, Λαζαρίδη, Σκόνδρα, Μπέλιτς, Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο, Μπρίτο, Επστάιν, Καραμάνο να είναι στο αρχικό σχήμα.

Κατοχή, δοκάρι η Βέροια, γκολ ο Ατρόμητος

Η Βέροια είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, είχε και δοκάρι, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που προηγήθηκε. Στο 12' ο Λόπεζ είπε όχι στην κεφαλιά του Φυτανίδη, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό προδόθηκε η άμυνά του. Η μπάλα έφτασε στον Λαζαρίδη, που έκανε το γύρισμα, με τον Καραμάνο να ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν την μπάλα, να την κυκλοφορήσουν, όμως τους έλειπε η τελική προσπάθεια. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 17', όταν ο Καλί έστρωσε στον Μπαργκάν, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Ιτάνζ. Μάλιστα, στο 20' η «βασίλισσα του Βορρά» είχε και δοκάρι, με τον Κόστλι να γυρίζει από αριστερά και την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Φυτανίδη και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

Οι παίκτες του Καρύδα πέτυχαν το γκολ στο 24', όμως ο Κομίνης έδειξε επανάληψη του κόρνερ σε μια περίεργη φάση. Πάντως, αυτό φάνηκε να εκτελείται κανονικά με πάσα, με τον Μπαργκάν να καθυστερεί να πάει πάνω στην μπάλα.

Μια κεφαλιά του Ιωάννου στο 30' πέρασε κόρνερ και στο 31' τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τη Βέροια. Ο Επστάιν έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Γεωργέας με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια κεφαλιά του Ιωάννου, την οποία απέκρουσε ο Ιτάνζ.

Δεν μπορούσε η Βέροια, ανέβηκε ο Ατρόμητος

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Βέροια είχε την κατοχή, όμως έδειχνε να μην μπορεί να κάνει κάτι στην αντίπαλη εστία. Έτσι, έριξε ρυθμούς και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, με τον Επστάιν να είναι η μόνιμη απειλή για τον Λόπεζ. Ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και θέλησε να βγάλει επιθέσεις από τα αριστερά, όμως οι τελικές του προσπάθειες δε βρήκαν στόχο.

Συγκλονιστικό φινάλε!

Με αυτόν τον τρόπο, οι Περιστεριώτες είδαν το παιχνίδι να κυλάει υπέρ τους και έδειχναν ότι θα φύγουν με τους τρεις βαθμούς από τη Βέροια. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι άφησαν το καλύτερο για το τέλος. Ανέβηκαν ξανά μετά το 80' και το φινάλε έμελλε να είναι συγκλονιστικό. Ο Καλτσάς έβγαλε τη σέντρα και ο Καφές με ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μείωσε το σκορ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα της Ημαθίας κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Ολαϊτάν να τσιμπάει την μπάλα έξω από την περιοχή και να την αφήνει στον Μπαργκάν, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ άφησε άγαλμα στον Ιτάνζ για να χαρίσει το βαθμό της ισοπαλίας στη Βέροια.

Man of the match: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Μπαργκάν, που είτε θέλησε να μοιράσει πάσες, είτε θέλησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στη Βέροια.

Αδύναμος κρίκος: Σε κακή ημέρα ο Νίκος Γεωργέας. Δεν του έβγαινε τίποτα στο παιχνίδι του, ενώ με το αυτογκόλ του έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στον Ατρόμητο.

Στο ύψος του: Τόσο ο Παντελής Καφές, ο οποίος μείωσε για τη Βέροια στο 89' όσο και ο Καραμάνος, που άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Νίκος Γεωργέας στο 31', όταν με αυτογκόλ σημείωσε το 0-2 για τον Ατρόμητο.

Το στραγάλι: Παράπονα για το γκολ που ακυρώθηκε έχουν οι παίκτες της Βέροιας από τον Κομίνη, που έδειξε επανάληψη του κόρνερ, ενώ είχε εκτελεστεί κανονικά. Από εκεί και πέρα, έδειξε όπου έπρεπε την κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ωραίο ματς στη Βέροια, το οποίο είχε λίγο απ' όλα. Καλό ρυθμό, πολλά γκολ, ένα αυτογκόλ και ένα συγκλονιστικό φινάλε. Η τοπική ομάδα βρέθηκε να χάνει με 0-2 από το πρώτο ημίχρονο, όμως είχε την κατοχή της μπάλας και μπορούσε να ανατρέψει το σκορ.

Τελικά, το έπραξε αυτό μέσα σε δυο λεπτά, ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Όσο για τον Ατρόμητο, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς έκαναν λάθος που εφησύχασαν με το υπέρ τους προβάδισμα, κάτι που πλήρωσαν στο τέλος.

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Γεωργιάδης, Καλί, Ορέστες, Γεωργέας (46' Έβερτον), Καλογέρης (59' Καλτσάς), Καφές, Μπαργκάν, Κόστλι, Ολαϊταν, Ιωάννου (83' Μπελόν).

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Σκόνδρας, Μπέλιτς (54' Δημούτσος), Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο (86' Καραγκούνης), Μπρίτο (90'+3' Ταυλαρίδης), Επστάιν, Καραμάνος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα