Οι προκλήσεις του Μέσι!

Θάνος Σαρρής
Οι προκλήσεις του Μέσι!

bet365

Ο Λιόνέλ Μέσι φιλοδοξεί να «πιάσει» τα γκολ του Αλφρέντο Ντι Στέφανο σε clasico. Διαβάστε και για τους υπόλοιπους τομείς που θέλει να γράψει ιστορία!

Έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της Μπαρτσελόνα. Μεταξύ άλλων, ξεπέρασε τον Θέσαρ στη λίστα των πρώτων σκόρερ της ομάδας στα επίσημα ματς -γιατί υπάρχει και ο Αλκάνταρα- σε ηλικία μόλις 24 ετών και οκτώ μηνών και 27 ημερών και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μία χρονιά στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Είναι ωστόσο ακόμα μόλις 25 ετών και έχει μπροστά του όλο τον καιρό για να γράψει ακόμα περισσότερη ιστορία, ξεκινώντας από το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή στο Καμπ Νου.

Θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες στο ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης; Σε απόδοση 1.52 στην betfair

Η πρώτη μεγάλη πρόκλήση, είναι να γίνει αρχισκόρερ στα clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μία διάκριση που συνεχίζει να έχει ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Ο Αργεντινός πρώην θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε σκοράρει με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα 18 γκολ, ενώ ο Μέσι έχει 15. Θέλει, επομένως, ένα χατ-τρικ για να τον φτάσει στο clasico την Κυριακή (07/10). Μέχρι στιγμής πάντως, έχει σημειώσει μόλις μία φορά τρία τέρματα απέναντι στη «Βασίλισσα», στο 3-3 του 2007 μέσα στη Βαρκελώνη.

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία και σε άλλους τομείς. Θέλει ακόμα δύο γκολ για να φτάσει τα 100 στο Καμπ Νου. Απέναντι του θα έχει τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος, από τότε που έκανε ντεμπούτο στην Πριμέρα, τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί από έναν παίκτη είναι οκτώ από τον Ετό και οκτώ τον Μέσι (μόνο στο Πρωτάθλημα). Επομένως, ο Αργεντινός έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον Καμερουνέζο και να γίνει ο... νούμερο ένα εφιάλτης του! Οκτώ γκολ με αντίπαλο τους Μερένγκες έχει και από τότε που ανέλαβε ο Ζοσέ Μουρίνιο, θέλοντας να πιάσει διψήφιο αριθμό κόντρα στον Πορτογάλο.

Ένα σημείο που κάνει τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να αισιοδοξούν είναι το ότι ο Μέσι δεν έχει βρει δίχτυα για τρεις αγώνες, εκ των οποίων οι δύο στο Καμπ Νου. Και όταν αυτό συμβαίνει, συνήθως τα βάζει... μαζεμένα! Η τελευταία φορά που έμεινε χωρίς να σκοράρει για τρεις αγώνες και μάλιστα στην έδρα της Μπάρτσα ήταν το μακρινό 2006/07, στα ματς με Λεβάντε, Μπέτις και Χετάφε στα τελειώματα του Πρωταθλήματος. Το παιχνίδι που ακολούθησε ήταν το τελευταίο εντός έδρας με αντίπαλο την Εσπανιόλ, όταν και σημείωσε δύο γκολ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα