Για αυτό είναι Panathinaikos

Για αυτό είναι Panathinaikos

Για αυτό είναι Panathinaikos

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta.gr για τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό που έδωσε απαντήσεις με την απόδοσή του στο ματς με την Τότεναμ και χόρτασε ποδόσφαιρο τους «πράσινους» οπαδούς.

Οσοι ανηφόρισαν στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη το βράδυ έφυγαν χορτασμένοι από το γήπεδο και κατάλαβαν για άλλη μία φορά γιατί ο Panathinaikos παραμένει η ελληνική ομάδα με την πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχει μία νίκη σε πέντε ματς, αγωνιστικά δεν βλέπεται, είναι στο -11 από την κορυφή, το ρόστερ έχει πολλές ελλείψεις, η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα και προερχόταν από ισοπαλία με τον Αστέρα και μία τριάρα από την Μάριμπορ. Και όμως αυτή η ομάδα μπήκε στο γήπεδο και αφού για ένα ημίχρονο φύλαξε τα νώτα της , για να μείνει στο παιχνίδι και να κρατήσει μακριά από την περιοχή από την Τόττεναμ στο δεύτερο μέρος σήμανε αντεπίθεση.

Μέσα ο Σισοκό, αντί του Μαρίνου και η Τόττεναμ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει στην πίεση. Οι «πράσινοι» έκαναν το 1-1 με υποδειγματική ασίστ του Σειταρίδη και σεντερφορίσιο πλασέ του Τοτσέ και στη συνέχεια έπαιξαν τους «πετεινούς» σαν την γάτα με το ποντίκι. Πίεσαν πολύ οι «πράσινοι» και αν είχε λίγο χρόνο ακόμα το ματς η ολική ανατροπή φαινόταν ότι θα ερχόταν. Η Τόττεναμ εκ των κορυφαίων ομάδων της Αγγλίας έβαλε ένα γκολ από το πουθενά με στημένη φάση και σε όλο το υπόλοιπο ματς περιορίστηκε σε σουτ εκτός περιοχής. Ο Βίλας Μπόας υπολόγισε ότι θα βρεί μπροστά του τον Παναθηναϊκό , αλλά βρήκε τον Panathinaikos. Και στο τέλος έφυγε και ευχαριστημένος από το 1-1.

Ευτυχώς που οι παίκτες έκαναν αυτό το ματς στο ΟΑΚΑ με την Τόττεναμ, για να αποδειχθεί ότι αυτό το ελλειπές ρόστερ φθάνει και για να παίζει καλύτερα η ομάδα στην Ελλάδα και για να μπορεί να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Όταν μπορείς απέναντι στον Μπέιλ και τον Ντεφόε , δεν γίνεται να μην μπορείς απέναντι στον Σανκαρέ και τον Περόνε. Τόσο καιρό φωνάζω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί με αυτό το ρόστερ να παίξει πολύ καλύτερα απ’ότι παίζει. Με την Τόττεναμ δόθηκε μία πρώτη απάντηση από τους παίκτες, που μέχρι τώρα έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και τον Φερέιρα , που παρουσίασε μία ομάδα με τρομερή ενέργεια , που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο.

Ο Γιούρκας μας θύμισε τον Γιούρκα του 2004. Με αυτόν τον Γιούρκα ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο. Ο Τοτσέ έδειξε ότι όταν η ομάδα λειτουργεί σαν ΟΜΑΔΑ δεν είναι …άχρηστος. Ο νεαρός Τριανταφυλλόπουλος (δίπλα στον εξαιρετικό Πίντο)έδειξε ότι ίσως ήταν υπερβολή να πάρει δύο στόπερ ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι και καλύτερα θα ήταν να έπαιρνε ένα παραπάνω χαφ, η επιθετικό. Ο Λάζαρος έτρεξε όσο λίγες φορές, ο Κουίνσι αφού στο πρώτο ημίχρονο …περπάταγε αποφάσισε να παίξει και για την ομάδα στο δεύτερο μέρος και προκαλούσε τον πανικό.

Ο Σισοκό επανήλθε στον Σισοκό, που είδαμε στην αρχή της περιόδου και ο Βιτόλο ήταν κυματοθραύστης των επιθέσεων της Τόττεναμ. Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός ήταν ΟΜΑΔΑ και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Η απαίτηση του κόσμου είναι πλέον στη συνέχεια να δει αυτό που είδε και κόντρα στην Τόττεναμ. Η διάρκεια από εδώ και πέρα μπορεί να «ζεστάνει» και πάλι τον κόσμο, που χθες αλήθεια είναι ότι έφυγε με μία ελπίδα από το γήπεδο. Ότι αυτή η ομάδα μπορεί ….Αρκεί να αλλάξει νοοτροπία. Και για αυτό υπεύθυνοι είναι και οι παίκτες και ο προπονητής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.