Η φανέλα παραμένει βαριά! (pics)

Η φανέλα παραμένει βαριά! (pics)

Νίκος Αθανασίου
Η φανέλα παραμένει βαριά! (pics)

bet365

Panathinaikos? Παρών! Χωρίς «ονόματα», χωρίς μπάτζετ, αλλά με φανέλα που μετράει ακόμα! Το 1-1 κόντρα στην Τότεναμ τον κρατά ζωντανό στην «μάχη» του Europa League!

Βασικός ο «Τριάντα»!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πονοκεφάλιαζε για την σύνθεση της άμυνας του, καθώς Μπουμσόνγκ και Βελάσκες ήταν... off, και τελικά επέλεξε να διατηρήσει τον νεαρό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο στο πλευρό του Πίντο, να μεταθέσει τον Βύντρα αριστερά και τον Σεϊταρίδη δεξιά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε, από κει και πέρα, τριάδα στον άξονα, θέλοντας να ελέγξει τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Βιτόλο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Ζέκα και Μαρίνο. Αριστερά ο Κουίνσι, δεξιά ο Λάζαρος και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Όλοι μέσα!

Το Europa League για την Τότεναμ αποτελεί σημαντικό στόχο... δια στόματος Βίλας Μπόας και ο τεχνικός των «πετεινών» έριξε στον αγωνιστικό χώρο ότι καλύτερε είχε στην διάθεσή του.

Ο Γιορίς στην εστία, αριστερά στην άμυνα ο Βερτόγκεν, δεξιά ο Γουόκερ και ο Ντόουσουν με τον Κόλκερ στα στόπερ. Ντεμπελέ και Χάντλστον τα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Μπέιλ, δεξί ο Λένον, σε ελεύθερο ρόλο ο Ντέμπσι και αιχμή του δόρατος ο Ντεφόε!

Τσάμπα γκολ!

Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες δεδομένη και γνωστή. Ο Παναθηναϊκός εξαρχής γνώριζε πως θα είχε μεγάλο πρόβλημα να παίξει στα... ίσια την Τότεναμ και να ανοιχτεί. Για αυτό οι «πράσινοι» περίμεναν τους Άγγλους στο μισό γήπεδο, γέμισαν τον χώρο της μεσαίας γραμμής και με την καλή τους ανασταλτική λειτουργία κρατούσαν μακριά τους «πετεινούς» από την εστία του Ορέστη Καρνέζη. Δημιουργικά, βέβαια, ήταν ο γνωστός... κακός, χωρίς φαντασία Παναθηναϊκός που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πλησιάσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Ο αργός ρυθμός βόλευε το «τριφύλλι», το ημίχρονο κυλούσε...σβηστά για το 0-0 αλλά μία ολιγωρία στην άμυνα των «πρασίνων» ήταν αρκετή για να πάρει η Τότεναμ κεφάλι στο σκορ. Ο Ντόουσον στο 36΄ πρόλαβε τους Ζέκα και Βύντρα, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και ο Καρνέζης στη συνέχεια του ημιχρόνου με τις επεμβάσεις του σε μακρινά σουτ των Άγγλων κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Την πήρε... το έκανε!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πήρε το ρίσκο του. Έριξε στη μάχη τον Σισοκό στη θέση του Μαρίνου, γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 και τον Κουίνσι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τοτσέ. Ο Παναθηναϊκός είχε την εικόνα της ομάδας που μπήκε στο γήπεδο για να... ματώσει και να πολεμήσει. Η Τότεναμ θεώρησε πως το παιχνίδι είχε τελειώσει, είχε ένα απίστευτο τουπέ και το «τριφύλλι» φρόντισε να την τιμωρήσει!

Από μία φάση, την οποία κυνηγούσε επί 78' ολόκληρα λεπτά ο Τοτσέ. Ο Ισπανός επιθετικός έπαιζε στο όριο του οφ-σάιντ, έκανε συνέχεια κίνηση στην πλάτη των αμυντικών αλλά δεν πέρασε ποτέ μια πάσα, ώστε να βρει την κίνηση του. Σε εκείνο το λεπτό, όμως, η ποδοσφαιρική ευφυία του Γιούρκα και η... μαγική κάθετη, έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον στράικερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έγραψε το 1-1 και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ!

Στα εναπομείναντα λεπτά, μέχρι το φινάλε, και με τον κόσμο να έχει ξεσηκωθεί ο Παναθηναϊκός πίεσε, και θα μπορούσε να φέρει τούμπα το ματς αν είναι πιο προσεκτικός στη τελική πάσα, κυρίως με τον Μαυρία. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, ένα αποτέλεσμα που κρατάει... ζωντανό τον Παναθηναϊκό και του δίνει ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας.

MAN OF THE MATCH: Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο διεθνής μπακ θύμισε στον απόλυτο βαθμό τον... παλιό καλό Γιούρκα. Έκοψε αρκετές φορές την επιθετική ανάπτυξη των Άγγλων και τον Μπέιλ από αριστερά. Είχε αρκετά κοψίματα ενώ βγάζει καταπληκτική κάθετη πάσα στον Τοτσέ. Από αυτές που λέμε «πάρε-βάλε»!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χοσέ Τοτσέ. Δεν είναι φυσικά μόνο το γκολ που πετυχαίνει και δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να πιέζει, να ζητά μπάλα και να δείχνει με κάθε τρόπο πόσο ήθελε να βοηθήσει απόψε το «τριφύλλι». Τελειώνει ιδανική την κάθετη πάσα του Γιούρκα Σεϊταρίδη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Ανήκει στην αντίδραση της αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού στο γκολ της Τότεναμ. Ο Ντόουσον σηκώνεται ολομόναχος στο πρώτο δοκάρι, Ζέκα και Βύντρα τον... χάνουν και ο στόπερ των Άγγλων με σχετική ευκολία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη, βάζοντας μπροστά την ομάδα του στο σκορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Για την κλάση, την ποιότητα και το... δολοφονικό του ένσικτο, το τελείωμα που κάνει στο 55' αποτελεί γκάφα! Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό ο Ντεφόε στέλνει την μπάλα στη... Κηφισίας απέναντι από τον πορτιέρο του «τριφυλλιού»!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλό παιχνίδι από τον Μάγιερ σε γενικές γραμμές. Ο Γερμανός διαιτητής ελέγχεται μοναχά για ένα χέρι του Αντρέ Πίντο στο
2' όπου η Τότεναμ «φωνάζει» για πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Θυμάστε τον άψυχο, άνευρο, «πεθαμένο» Παναθηναϊκό; Καμία σχέση απόψε στην Καλογρέζα. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα... σκύλιασαν, μόχθησαν, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν και εντέλει δικαιώθηκαν. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε, έστω και αργά, το «τριφύλλι» θύμισε τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος και θα παίξει τα ρέστα του κόντρα στη Λάτσιο. Αποτέλεσμα και εμφάνιση που δεδομένα λειτουργεί σαν... βάλσαμο στις πληγές της ομάδας.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα