«Πάντα σημαντικός ο Κατσουράνης»

«Πάντα σημαντικός ο Κατσουράνης»

Gazzetta team
«Πάντα σημαντικός ο Κατσουράνης»

bet365

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς μίλησε για τον Παναθηναϊκό και την απομάκρυνση του Κώστα Κατσουράνη, δηλώνοντας πως στο τριφύλλι ευελπιστεί να ξέρουν τι κάνουν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον Sentra 103,3:

Για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στο ποδόσφαιρο: «Είναι γεγονός ότι τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει προς τα κάτω και αυτό δημιουργεί κάποια προβλήματα όταν οι κινήσεις των ομάδων δεν στηρίζονται σε μια αθλητική πολιτική και σε μια ποδοσφαιρική λογική. Σίγουρα σε ένα σημαντικό βαθμό επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, κάτι που θα μπορούσε να μη συμβαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Θα μπορούσαν και θα έπρεπε οι ομάδες να σκέφτονται πιο παραγωγικά, πιο δημιουργικά. Μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση αλλά όχι κρίση παραγωγικότητας».

Για το αν αυτά μπορούν να συνδυαστούν: «Πρέπει να συνδυαστούν αυτά, θα έπρεπε σαν λογική να έχουν μπει πριν καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν δεν υπάρχουν λεφτά σαφώς υπάρχει πρόβλημα, όμως ίσως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα όταν υπάρχουν λεφτά και ξοδεύονται με λανθασμένο τρόπο. Ετσι μπορεί προσωρινά να κρύβονται αδυναμίες, αλλά όσο περνάει ο χρόνος αυτά τα προβλήματα βγαίνουν και επιβαρύνονται».

Για την εικόνα της ΑΕΚ και τους νέους παίκτες που φορτώνονται πολλά και ίσως τους καταλογίζονται πολλές ευθύνες που δεν τους αναλογούν: «Στην περίπτωση της ΑΕΚ, τα συγκεκριμένα προβλήματά της άρχισαν να φαίνονται εδώ και πολλά χρόνια. Η ΑΕΚ προσπαθεί αναγκαστικά να παρουσιάζει σαν καινούριο ένα πρότζεκτ, ενώ θα έπρεπε να αρχίσει να προσαρμόζεται και να πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση πριν από μερικά χρόνια. Αυτό που γίνεται είναι λόγω της έλλειψης ξεκάθαρης καταγραφής της πραγματικότητας, το να καταλάβουν ποιοι είμαστε, πού βρισκόμαστε, πού θέλουμε να πάμε και με ποιο τρόπο. Κάνουμε αποσπασματικές κινήσεις, τα λάθη συσσωρεύονται και μετά βίαια και αναγκαστικά προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε πριν από 3-4 χρόνια, με αποτέλεσμα αμφίβολο και να συμβεί αυτό που είπαμε, να πέσει ανάθεμα σε μια ομάδα και σε παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα. Και πρέπει αυτοί βιαίως να ανταποκριθούν σε κάτι που θα έπρεπε να γίνει σταδιακά».

Για το πώς μπορεί να μείνει ανταγωνιστική μια ομάδα όταν πρέπει να μειώσει στο μισό το μπάτζετ της: «Εδώ και πολλά χρόνια, οι ομάδες που το σκέφτηκαν έγκαιρα και άρχισαν να κινούνται σε μια λογική ότι το οικονομικό είναι σε συνάρτηση με το αγωνιστικό… δεν μπορεί να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως επιτυχία ένα επίτευγμα ενός στόχου για ένα χρόνο, ενώ σε κάποια χρόνια έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα και το αγωνιστικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στο οικονομικό.

Πάντα το αγωνιστικό πρέπει να σχετίζεται με το οικονομικό και να προσπαθείς με βάση τις οικονομικές δυνατότητες, η αγωνιστική βελτίωση, η προοπτική που δίνεις, το μέλλον που προετοιμάζεις, θα πρέπει να ανταποκρίνεται ή να ξεπερνάει τις οικονομικές δαπάνες που κάνεις. Πρέπει πάντα να βάζεις υψηλούς στόχους. Η προοπτική που δίνεις, πάντα οι στόχοι πρέπει να μπαίνουν πάνω από τα χρήματα που διαθέτεις και γι' αυτό θεωρώ ότι για την ανταγωνιστικότητα των ομάδων δεν παίζει καθοριστικό ρόλο το μπάτζετ. Οι ομάδες μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικές από αυτό που καθορίζει το μπάτζετ τους. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας, προς τα πού κινούνται οι ομάδες, ποιες είναι οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, να μπαίνουν ξεκάθαρα κριτήρια σε κάθε είδους επιλογές και από εκεί και πέρα να στοχεύουμε ψηλά».

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ και αν μπορεί να δείξει κάτι καλύτερο, που δεν έδειξε σε θεωρητικά πιο «βατά» παιχνίδια: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, τουλάχιστον από την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει και βρίσκεται σε μία δυσαναλογία ανάμεσα σε αυτό που αντιπροσωπεύει αυτός ο σύλλογος, ανάμεσα στο μέγεθος που έχει. Εδώ και κάποια χρόνια τα κριτήρια που λέγαμε προηγουμένως και πρέπει να είναι ξεκάθαρα και να συνυπολογίζουν πολλά θέματα, νομίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια ο πήχης των απαιτήσεων και τα κριτήρια έχουν πέσει αρκετά, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει ως αγωνιστική εικόνα μια καθοδική πορεία.

Καλό είναι, εφόσον στον Παναθηναϊκό αυτό το πράγμα το καταλαβαίνουν, πρέπει άσχετα με τα χρήματα που διαθέτουν – μακάρι να υπάρξουν πολλά – να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια. Όχι μόνο τα κριτήρια επιλογής παικτών, αλλά γενικά σε διάφορα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σαφώς και στην επιλογή των ποδοσφαιριστών, γιατί όταν χαμηλώνουμε τα κριτήρια σε τέτοιοι βαθμό, έρχεται αυτή η δυσανάλογη εικόνα του μεγέθους, του μεγαλείου που λέγεται Παναθηναϊκός και της εικόνας που βγάζει στο γήπεδο. Δικαιολογία γι' αυτό δεν πρέπει να είναι το οικονομικό. Είναι εφικτό να υπάρχει μια πολύ καλύτερη εικόνα.

Οσο για το σημερινό ματς, είναι δύσκολη η αποστολή για τον Παναθηναϊκό. Είναι σε αγωνιστική κρίση, έχει και απουσίες. Αντιμετωπίζει μια ομάδα που ειδικά εφόσον αγωνιστεί με βασική 11άδα, είναι πολύ δύσκολη. Είναι μάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό, σε όλο το γήπεδο, σε υψηλή ένταση και θα θέσει πολλές δυσκολίες στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι πολύ ρεαλιστικά και να προσπαθήσει κυρίως μικραίνοντας τους χώρους να περιορίσει τη δύναμη της Τότεναμ και ενδεχομένως να καταφέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά ελπίζω να τα καταφέρει και να τον βοηθήσει ψυχολογικά».

Για το θέμα Κατσουράνη: «Με αιφνιδίασε η είδηση, δεν το περίμενα. Δεν μπορώ να κρίνω κάτι που δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνεται, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Σίγουρα είναι μια κίνηση με δυνατό αντίκτυπο, που εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που πήραν την απόφαση να έχουν συνυπολογίσει διάφορα πράγματα σωστά και μια τέτοια απόφαση να συμβάλει ώστε τα πράγματα στον Παναθηναϊκό να αρχίσουν να κυλούν καλύτερα.

Μπορώ να μιλήσω ποδοσφαιρικά για τον Κώστα Κατσουράνη, από τότε που τον πρωτογνώρισα ως παίκτη, θεωρώ ότι ήταν πάντα ένας σημαντικός παίκτης, από τους Ελληνες ποδοσφαιριστές που έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξέλιξης και να πλησιάζει τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Ενας παίκτης που, μιλώντας για πολλά χρόνια πίσω, είχε πάρα πολλά στοιχεία που τον βοήθησαν να κάνει μια σημαντική καριέρα, αλλά νομίζω ότι σύμφωνα με τα προσόντα που από τότε μπορούσε να τα διακρίνει κανείς, μιλώντας για πριν από 10 χρόνια, νομίζω ότι η καριέρα που έκανε θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Εχω την εντύπωση ότι δεν εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις δυνατότητες που πραγματικά είχε ως ποδοσφαιριστής».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα