Πάει... Four-τσάτη στο clasico! (vids)

Gazzetta team
Πάει... Four-τσάτη στο clasico! (vids)

bet365

Το χατ τρικ του Ρονάλντο ξόρκισε γκρίνες και έριδες και έκανε την Ρεάλ... ευτυχισμένη στο Amsterdam Arena (4-1). Εκλεψε βαθμό (1-1) με Ντόρτμουντ η Σίτι.

Οι κόντρες και το κακό κλίμα έμεινε στην Μαδρίτη και οι Μερένγκες έβγαλαν στο γήπεδο μόνο το ταλέντο και τη δίψα για πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έκανε χατ τρικ για δεύτερο σερί παιχνίδι διέλυσε με 4-1 τον Αγιαξ και έκανε το 2x2 και τέθηκε επικεφαλής στον 4ο όμιλο λίγο πριν το clasico με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου». Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη ομάδα στον αγώνα που έγινε στο Μάντσεστερ κάνοντας πραγματικά πλάκα στην Σίτι στο Etihad, όμως η τύχη της γύρισε την πλάτη και το σκορ αντί για 0-4, 0-5 τελείωσε 1-1 με τους Citizens να ισοφαρίζουν στο 88' με πέναλτι του Μπαλοτέλι.


Πρώτο χατ τρικ για Ρονάλντο
Δυνατά ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Αμστερνταμ, με τον Κριστιάνο (13'), τους Κακά και Μπενζεμά (15') και τον Ράμος (15'), που πήρε φανέλα βασικού να απειλούν. Οι Μερένγκες έχουν φέτος πρώτο στόχο την κατάκτηση του Champions League και όπως είχε πει ο Μουρίνιο θα έπαιζαν μόνο για τη νίκη και στη συνέχεια μέσα σε δύο λεπτά (35' - 37') έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες, δύο με τον Ρονάλντο και μία με τον Μαρσέλο, πριν γίνει τελικά το 0-1 στο 41'. Ο Μπενζεμά έπαιξε πολύ ωραία από αριστερά, έκανε την πάσα στην καρδιά της άμυνας του Αγιαξ που κόλλησε και ο Ρονάλντο με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Οπως με γκολ έκλεισε το πρώτο μέρος, με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο. Μάλλον με γκολάρα. Στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός με την Ρεάλ φέτος, ο Κακά κινήθηκε από δεξιά και έκανε γλυκιά σέντρα για τον Μπενζεμά που με τρομερό εναέριο βολέ τίναξε τα δίχτυα του Φερμέερ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 0-2. Η συνέχει του αγώνα ήταν και πάλι Ρεάλ, με τον κίπερ του Αγιαξ να λέει «όχι» στον Ρονάλντο στο 54' και στο επόμενο λεπτό ο Αγιαξ μείωσε με τον Μοϊσάντερ να νικά από κοντά τον Κασίγιας μετά από αδράνεια της άμυνας των Μερένγκες.

Στο 61' ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και στο 63' ο Ντι Μαρία δεν κατάφερε να βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με τους γηπεδούχους να κάνουν την εμφάνισή τους στο 67' και να χάνουν ευκαιρία με τον Χοέσερ. Στη συνέχεια, ο Μουρίνιο έκανε αλλαγές βάζοντας Κεντίρα και Οζίλ και δράση ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στο Champions League.

Ο Πορτογάλος έπιασε στο 78' τρομερό δυνατό σουτ με φάλτσα για το 1-3 και δύο λεπτά μετά χρησιμοποίησε τεχνική σκάβοντας τη μπάλα στο τετ α τετ με τον Φερμέερ για το τελικό 1-4. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 18 χατ τρικ στην καριέρα του λίγες μέρες μετά το 17ο, κόντρα στην Λα Κορούνια στην Primera Division και τα 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Φερμέερ, Μοϊσάντερ, Μπλιντ, Αλντερβάιρελντ, Φαν Ριν, Κρίστιαν Ποόυλσεν (69' Σπόρκσλεντε), Σίεμ Ντε Γιονγκ, Σάνα (66' Χόεσεν), Μπάμπελ (81' Λουκόκι), Μπουρίγκτερ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Κακά (75' Οζίλ), Αλόνσο, Εσιέν (78' Κεντίρα), Καγιεχόν (61' Ντι Μαρία), Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Sin City...
Σε διοργάνωση της αμαρτίας εξελίσσεται το Champions League για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πρέπει να είναι τρισευτυχισμένη με το 1-1 κόντρα στην Ντόρτμουντ. Οι Citizens μετά την ήττα μέσα σε τρία λεπτά από την Ρεάλ την πρώτη αγωνιστική, έπρεπε να έχουν χάσει 0-4, 0-5 από την Μπορούσια στο Etihad, όμως ο Χαρτ, η τύχη και η ψυχραιμία του Super Mario την έσωσαν από νέα ήττα και μία ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση, στην οποία θα ήταν αγκαλιά με τον αποκλεισμό.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι τεράστιο στο πρώτο μέρος, όμως οι δύο τερματοφύλακες το κράτησαν στο 0-0. Πρώτος ανέλαβε δράση ο Ρόμαν Βάιντενφελερ, αποκρούοντας στο πρώτο λεπτό το σουτ του Αγουέρο, ενώ στη συνέχεια είπε «όχι» σε προσπάθεια του Νασρί, ενώ προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Σίλβα πέταξε τη μπάλα άουτ από τα δύο μέτρα. Από την άλλη ο Χαρτ κατέβασε ρολά και είναι αυτός χάρη στον οποίο η Σίτι ελπίζει ακόμα, βάζοντας τα χέρια του στο σουτ του Γκέτσε το οποίο κατέληξε τελικά στο δοκάρι, ενώ ο Γερμανός είχε και δεύτερο δοκάρι και χαμένο τετ α τετ !

Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι υπέστη πλήγμα με τον τραυματισμό του Χάβι Γκαρθία και τη θέση του πήρε ο Τζακ Ρόντγουελ από λάθος του οποίου προήλθε το γκολ της Ντόρτμουντ, με τον Ρόις να παίρνει τη μπάλα, να περνάει δύο αντιπάλους και να νικά τον Χαρτ για το 0-1. Οι Γερμανοί είχαν στη συνέχεια ευκαιρίες για να τελειώσουν τον αγώνα, όμως οι Ρόις, Γκουντογκάν και Λεβαντόφσκι (έχασε το άχαστο) δεν τα κατάφεραν και στο 88' με πέναλτι του Μπαλοτέλι (χέρι του Σούμποντιτς) πήραν τον βαθμό με το τελικό 1-1.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Κομπανί, Κλισί (81' Μπαλοτέλι), Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Νασρί (57' Κολάροφ), Χάβι Γκαρθία, Σίλβα, Γιάγια Τουρέ, Αγουέρο, Τζέκο.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Χούμελς (74' Φελίπε Σαντάνα), Πίστσεκ, Σούμποντιτς, Σμέλτσερ, Μπλαζικόφσκι, Μπέντερ, Γκουντογκάν (82' Γκροσκρόιτς), Γκέτσε (88' Κελ), Ρόις, Λεβαντόφσκι.


Τα αποτελέσματα

Αγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
(56' Μοϊσάντερ - 42', 78, 80' Ρονάλντο, 48' Μπενζεμά)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1
(89' πεν. Μπαλοτελι - 61' Ρόις)

Η βαθμολογία
(2 αγώνες)

1. Ρεάλ Μαδρίτης 6 (7-3)
2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 4 (2-1)
3. Μάντσεστερ Σίτι 1 (3-4)
4. Αγιαξ 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης
Αγιαξ-Μάντσεστερ Σίτι


1ος ΟΜΙΛΟΣ
«Δράκοι» στο Οπόρτο

Η Παρί είχε να επιδείξει μόλις μία νίκη στα τελευταία της 5 παιχνίδια στην Πορτογαλία κανένα στα τελευταία 9 εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League. Παρά τη νέα εποχή και τα πολλά αστέρια, η Πόρτο ήταν το απόλυτο αφεντικό στην αναμέτρηση και το τελικό 1-0 σαφώς και την αδικεί. Οι Δράκοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με τους Μαρτίνες, Τζέιμς Ροδρίγκες, Μουτίνιο και Βαρέλα, όμως ο Σιρίγκου κρατούσε όρθιους τους Παριζιάνους. Μόλις μία ευκαιρία με τον Ιμπραΐμοβιτς είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι, με την εικόνα να μην αλλάζει στην επανάληψη. Και πάλι οι παίκτες του Περέιρα κυριάρχησαν και πάλι έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τους Βαρέλα και Μαρτίνες και τελικά η... δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 84'. Ο Βαρέλα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, κατέληξε στον Τζέιμς Ροδρίγκες και ο Κολομβιανός με πολύ ωραίο διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ και έδωσε τη νίκη στην Πόρτο, που έκανε το 2 στα 2 στον όμιλο, με τον Ιμπραΐμοβιτς να κάνει... μαύρα γενέθλια.

Πόρτο (Βίτορ Περέιρα): Έλτον, Ντανίλο, Μαϊκόν, Οταμέντι, Άλεξ Σάντρο, Λούτσο (81' Ντεφούρ), Φερνάντο, Μουτίνιο, Βαρέλα (74' Άτσου), Τζ. Ροδρίγκες (90+1' Μανγκαλά), Μαρτίνες

Παρί (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Μάξγουελ, Σακό, Τιάγκο Σίλβα, Φαν Ντερ Βιλ (62' Ζαλέ), Ματουιντί, Σαντόμ, Βεράτι, Μενέζ (73' Λαβέτσι - 80' Παστόρε), Νενέ, Ιμπραΐμοβιτς

Με το... δεξί ο Μπλαχίν
Η Ντιναμό Κιέβου υποδέχθηκε στο «Ολιμπίνσκι» την Ντιναμό του Ζάγκρεμπ και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη, στην πρώτη παρουσία του Μπλαχίν στον πάγκο στο Champions League. Σε αυτό, φυσικά, βοήθησε και το γεγονός ότι οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3', όταν ο Βουκόγιεβιτς (που έπαιξε στους Κροάτες από το 2006 μέχρι το 2008) έβγαλε τη σέντρα και ο Γκούσεβ από κοντά νίκησε τον Κέλαβα με κεφαλιά για το 1-0! Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο, στο 33' πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν ο Ταϊβό αυτή τη φορά έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Πίβαριτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Φυσικά, με τον Μπλαχίν στον πάγκο στην επανάληψη έγινε συντήρηση δυνάμεων από τους Ουρκανούς, που απειλήθηκαν ελάχιστα και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ντιναμό Κιέβου (Όλεγκ Μπλαχίν): Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα, Μιχάλικ, Χατσερίντι, Ταϊβό, Βουκόγιεβιτς, Γκούσεβ (83' Ράφαελ), Βελόσο, Κράνιτσαρ (46' Γκαρμάς), Γιαρμολένκο (80' Μεχμέντι), Ιντέγ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Άντε Τσάτσιτς): Κέλαβα, Σίμουνιτς, Τονέλ, Βίντα, Καλέγιο (46' Τσοπ), Αντέμι, Πίβαριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Σαμίρ (78' Καράσκο), Μπεκιράι (58' Ρουκάβινα).

Αποτελέσματα
Πόρτο-Παρί 1-0

(84' Τζέιμς Ροδρίγκες)

Ντιναμό Κιέβου-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
(3' Γκούσεβ, 34' Πίβαριτς αυτ.)

Βαθμολογία
(σε 2 αγώνες)

1. Πόρτο 6 (3-0)
2. Παρί 3 (4-2)
3. Ντιναμό Κιέβου 3 (3-4)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Παρί

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Από «τριάρα» σε «τριάρα»

Τελικά με βάση τα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πει κανείς πως στάθηκε καλά κόντρα στη Μάλαγα. Οι Ανδαλουσιανοί που βρίσκονται σε καταπληκτική κατάσταση, αφού έριξαν τρία στην Ζενίτ, επανέλαβαν το ίδιο ακριβώς σκορ (3-0) και στο πέρασμα τους από τις Βρυξέλλες. Η ομάδα του Μάνουελ Πελεγκρίνι έπαιξε μονότερμα την Αντερλεχτ και η επικράτηση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, καθώς το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Το πιο χαρακτηριστικό στο ματς ήταν οι δύο γκολάρες του Ελισέου. Στο 45' ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κεραυνοβόλησε τον Πρότο που μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούσε μόνος του το μηδέν, στέλνοντας το τόπι στο δεξί παραθυράκι του. Στο 64' και πάλι ο Ελισέου με λομπίτσα στο τετ α τετ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Ισπανών, με τον Χοακίν να σκοράρει με πέναλτι ενδιάμεσα (56') και να διατηρεί τη Μάλαγα μόνη στην κορυφή του ομίλου.

Άντερλεχτ (Γιον Φεν Ντερ Μπρομ): Προτό, Ντεσό, Κουγιατέ, Βασιλέφσκι, Νουτέν, Ζιλέ, Μπίλια, Κανού, Γιοβάνοβιτς (59' Γιακοβένκο), Μπρούνο (45' Κλιεστάν), Μποκανί

Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Μονρεάλ, Ντεμικέλις, Γουέλινγκτον, Σέρχιο Σάντσεθ, Καμάτσο, Ελισέου, Χοακίν (74' Ντούντα), Ιτούρα, Ίσκο (81' Σέμπα Φερνάντεθ), Σαβιόλα (66' Σάντα Κρους)



Αντερλεχτ-Μάλαγα 0-3
(45', 64' Ελισέου, 56' πέν. Χοακίν)

Ζενίτ-Μίλαν 2-3
(45'+2' Χουλκ, 49' Σιρόκοβ - 13' Εμάνουελσον, 16' Ελ Σαραουί, 75' αυτογκόλ Χουμπότσαν)

Βαθμολογία
(σε 2 αγώνες)

Μάλαγα 6 6-0
Μίλαν 4 3-2
Αντερλεχτ 1 0-3
Ζενίτ 0 2-6

Επόμενη αγωνιστική
Μάλαγα-Μίλαν
Αντερλεχτ-Ζενίτ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα