Εδειξε... φανέλα η Μίλαν! (vids)

Εδειξε... φανέλα η Μίλαν! (vids)

Εδειξε... φανέλα η Μίλαν! (vids)

bet365

Οι Ροσονέρι προηγήθηκαν νωρίς (0-2), ισοφαρίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, όμως έφυγαν με μεγάλη νίκη (2-3) από την Αγία Πετρούπολη κόντρα στην Ζενίτ. Απίστευτος Αμπιάτι!

Η Μίλαν είχε κακό σερί στα τελευταία εκτός έδρας ματς στο Champions League με μία νίκη σε 10 ματς και η έξοδος στην Αγία Πετρούπολη έκανε την υπόθεση ακόμα πιο δύσκολη, όμως η ομάδα του Αλέγκρι αντέδρασε στην κακή φόρμα των τελευταίων ματς και πήρε ένα μεγάλο διπλό βυθίζοντας στο «μηδέν» τους Ρώσους που στο τέλος της μεταγραφικής ξόδεψαν 100 εκατ. ευρώ. Οι Ροσονέρι προηγήθηκαν νωρίς 0-2 και παρότι ισοφαρίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, είχαν την τύχη με το μέρους τους και πήραν τη νίκη με αυτογκόλ, ενώ χρωστούν πολλά στον Κριστιάν Αμπιάτι, που έκανε σειρά επεμβάσεων, δύο από τις οποίες πρέπει να παίζουν σε video με highlights...

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για την Ζενίτ στο Champions League από το 2008, όταν είχε χάσει από την Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα είναι η 2η ήττα εντός έδρας σε όλους της τους αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση...

Ο Αλέγκρι -που ακόμα δεν έχει τον Πάτο στη διάθεσή του- άφησε στον πάγκο τους Μεξές, Νοτσερίνο, Ρομπίνιο, Πατσίνι, όμως οι Ροσονέρι μπήκαν σαφώς καλύτερα στον αγώνα του «Πετρόφσκι» και με passing game επέβαλαν τον ρυθμό τους στους Ρώσους. Μόλις 5' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Κρκιτς να σουτάρει από το πέναλτι μετά από προσπάθεια του Ελ Σαραουί και τον Μαλαφέεφ να του λέει «όχι». Η υπεροχή των Ροσονέρι καρποφόρησε στο 13' όταν ο Εμάνουελσον εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Μαλαφέεφ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ολλανδού σε 20 ματς στο Champions League.

Πριν προλάβουν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 0-1, ο Ελ Σαραουί πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 0-2 δίνοντας καθαρό προβάδισμα νίκης στην Μίλαν. Ο Ιταλός επιθετικός -που κλείνει τα 20 στις 27 του μήνα- έγινε ο νεότερος σκόρερ των Ροσονέρι στην ιστορία της διοργάνωσης ξεπερνώντας τον Πάτο που το είχε κάνει σε ηλικία 20 ετών και 49 ημερών.

Αυτός ήταν ο 36ος αγώνας στον οποίο η Μίλαν προγήθηκε 2-0 και δεν έχασε (34 νίκες, 2 ισοπαλίες)

Στη συνέχει η Ζενίτ ανέβηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με τους Κερζάκοφ (23'), κεφαλιά του... Μοντολίβο (25') και Χουλκ (26'). Ο αγώνας είχε μεταφερεθεί στο μισό της Μίλαν, η οποία είχε καθίσει στο υπέρ της σκορ και δεν έβγαλε καμία κόντρα, εμ το σκηνική στην άμυνά της να συνεχίζεται. Στο 31' ο Μπιστρόφ σούταρε άουτ, στο 32' ο Αμπιάτι έσωσε σε μπέρδεμα που πήγε να δημιουργηθεί και στο 34' οι Ρώσοι έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Χουλκ και Σιρόκοφ να φτάνουν κοντά στο γκολ, όμως ο Ιταλός πορτιέρε ήταν σε τρομερή μέρα.

Στη συνέχεια έβγαλε την κεφαλιά του Χουμποκάν και στο 40' έκανε την πιο τεράστια επέμβαση, όταν απέκρουσε την φωτοβολίδα του Χουλκ σε εκτέλεση φάουλ που ήταν πάνω στη γραμμή της περιοχής, σε μία απόκρουση που ήταν σαν να έσωσε πέναλτι. Παρά τις πολλές επέμβάσεις και την εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, ο Αμπιάτι τελικά έμελλε να δεχθεί γκολ και του το έβαλε το Χουλκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με δυνατό διαγώνιο σουτ μετά από πάσα του Σιρόκοφ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 1-2.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το τέλος του πρώτου. Με γκολ για την Ζενίτ. Ο Χουλκ εκτέλεσε το κόρνερ στο 49', η άμυνα της Μίλαν είχε πάρει ρεπό και ο Σιρόκοφ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή νίκησε τον ανήμπορο να κάνει κάτι Αμπιάτι για το 2-2. Παρά την ισοφάριση που δέχθηκαν ουσιαστικά μέσα σε λίγα λεπτά, οι Ροσονέρι ήταν αυτοί που έκαναν την επόμενη φάση, με τον Αμπάτε να να βγάζει γλυκιά σέντρα από δεξιά για τον Μπόατενγκ, όμως ο Γκανέζος μόνος του από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Μίλαν μετά τον Νοέμβριο του 2010 και το 0-2 επί της Οσέρ

Στο 56' το σουτ του Βίτσελ πέρασε άουτ και όσο περνούσε η ώρα η Ζενίτ έδειχνε αν ανεβαίνει όλο και περισσότερο, όμως δεν κατάφερε να στριμώξει την Μίλαν ούτε να δημιουργήσει καθαρές φάσεις. Ο Αλέγκρι έκανε πιο σκληρό το κέντρο των Ροσονέρι με την είσοδο του Νοτσερίνο και στη συνέχεια έβγαλε τον απογοητευτικό σε ακόμα ένα ματς Κρκιτς για να βάλει τον Πατσίνι, ο οποίος έδωσε νεύρο στην επίθεση. Στο 76' η Μίλαν πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Μοντολίβο βγήκε στα δεξιά και έκανε σέντρα και ο Χουμποκάν αθελά του νίκησε τον Μαλαφέεφ για το 2-3. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στα επόμενα λεπτά, όμως για να κρατήσουν τη νίκη χρειάστηκε ξανά ο Αμπιάτι να δείξει το γιατί έχει μείνει στον πάγκο ο Αμέλια με απίστευτη επέμβαση σε βολίδα του Ανιουκόφ από το ύψος της περιοχής.

Οι συνθέσεις

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ, Κρισίτο, Λόμπαερτς (89' Μπουκάροφ), Χουμποκάν, Σιρόκοφ, Φαϊζούλιν (79' Κανούνικοφ), Βίτσελ, Μπιστρόφ (72' Ζιριάνοφ), Κερζάκοφ, Χουλκ.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μπονέρα, Αντονίνι, Μπόατενγκ (80' Γιέπες), Μποντολίβο, Ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον (64' Νοτσερίνο), Ελ Σαραουί, Κρκιτς (52' Πατσίνι).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα