Άμυνα... προδότης! (pics,vids)

Άμυνα... προδότης! (pics,vids)

Gazzetta team
Άμυνα... προδότης! (pics,vids)

bet365

Ο καλύτερος Ολυμπιακός επί Ζαρντίμ... έκανε σπουδαία εμφάνιση όμως «λύγισε» (3-1 η Άρσεναλ) από αστεία λάθη στην άμυνα που ήταν πέρυσι «οχυρό»!

Οι βαθμοί στην Άρσεναλ, οι εντυπώσεις στον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι του α' μέρους άφησαν πολλές υποσχέσεις, έκαναν δύσκολη τη ζωή των κανονιέρηδων και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάτι περισσότερο. Η κούραση, τα πολλά λάθη στην άμυνα και το... άλλο επίπεδο των γηπεδούχων έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Λονδρέζων, ενώ το 3-1 τους στέλνει στην κορυφή με έξι βαθμούς.

Σούπερ τριπλέτα, εξαιρετικό στήσιμο!
Ο Ζαρντίμ περίμενε την πίεση της Άρσεναλ και αιφνιδίασε αρκετούς με το στήσιμο του. Ο Πορτογάλος άφησε στον πάγκο τον Ιμπαγάσα, έδωσε ταχύτητα με τον Μασάντο στον άξονα, ενώ έβαλε τον γρήγορο, αλλά αμυντικογενή Γκρέκο στα αριστερά.
Η Αρσεναλ είχε την κατοχή, κράταγε μπάλα, αλλά ο Ολυμπιακός ήξερε πως να αμυνθεί και κρατούσε μακριά τους γηπεδούχους από την εστία του. Σιόβας, Μανιάτης έκαναν εξαιρετική δουλειά, έκλειναν τους διαδρόμους και εμπόδιζαν Αρτετα, Καθόρλα να κάνουν το ματς τους. Ο Μασάντο είχε γκάζια, υπομονή και βοηθούσε στο να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση.
Ένα σουτ του Καθόρλα στο 12' ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Άρσεναλ στο πρώτο 20λεπτο. Μπορεί η κατοχή να ήταν καθολική, ωστόσο οι κίνδυνοι για τον Μέγερι ελάχιστοι... Η Άρσεναλ ανέβασε ρυθμό μετά το 25', ομως ήταν και η αιτία για να κάνει ο Ολυμπιακός αισθητή την παρουσία του και επιθετικά. Μάλιστα, στο 30' ο Μασάντο έβγαλε τον Μήτρογλου ακάλυπτο έξω από την περιοχή του, αλλά μπλόκαρε δύσκολα ο Μανόνε. Το καλό διάστημα των Πειραιωτών δημιουργικά συνεχίστηκε και στο 35' είχαμε τη μεγαλύτερη φάση του ματς. Μεγάλη ενέργεια του Μανιάτη, παράλληλη σέντρα, αλλά ο Μασάντο από απόσταση αναπνοής αστόχησε!
Αντίδραση σε Ζερβίνιο!
Τα αμυντικά λάθη δεν έλειψαν για τους Πειραιώτες, ωστόσο αυτό που κόστισε ήταν του Χολέμπας στο 42'. Ο διεθνής μπακ δεν πέταξε τη μπάλα από την περιοχή, ο Ζερβίνιο τσίμπησε και με ωραία σουτ άνοιξε το σκορ, με τον Μέγερι πάντως να έχει ευθύνη καθώς ήταν εκτός εστίας. Το γκολ των γηπεδούχων πάντως δεν πάγωσε τον Ολυμπιακό, και στο 45' σκόρπισε... ανησυχία στο Emirates. Μεγάλη μπαλιά του Γκρέκο, εξαιρετική κεφαλιά του Μήτρογλου και το 1-1 ήταν γεγονός, καθώς ο Μανόνε δεν μπόρεσε να... κερδίσει τον διεθνή φορ!
Πίεση, λάθη στην άμυνα και πήρε... τρίποντο!
Το ξεκίνημα του β' μέρους ήταν ιδανικό για την Άρσεναλ, ο Ζερβίνιο ήταν αρκετά κινητικός, έβγαινε στα πλάγια και απειλούσε, κάτι που έκανε και στο 50', αλλά από την εξαιρετική του προσπάθεια ο Καθόρλα δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη στην άμυνα, η απειρία του Μανωλά ήταν εμφανής και στο 56' οι ερυθρόλευκοι το... πλήρωσαν. Ο Ζερβίνιο... on fire, o νεαρός αμυντικός έδιωξε πολύ άσχημα και η ασίστ του Ιβοριανού βρήκε αποδέκτη τον Ποντόλσκι που δεν αστόχησε κάνοντας το 2-1!
Μετά το 60' το ματς άνοιξε, ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά, ωστόσο οι χώροι πίσω αρκετοί. Καθόρλα και Ζερβίνιο άνοιγαν χώρους και στο 63' ο Κοσιενλί έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει. Τα σημάδια κόπωσης πολλά, ο Μασάντο δεν είχε τα γκάζια του α' μέρους, ο Ντιακιτέ δεν είχε δυνάμεις και έχανε πολλές μονομαχίες, με συνέπεια οι Πειραιώτες να μην μπορούν να απειλήσουν.
Ο Ζαρντίμ σε ένα εξάλεπτο (67'-73') πέρασε τον Αμπντούν στη θέση του Γκρέκο και τον Ιμπαγάσα στη θέση του Ντιακιτέ. ώστε η ομάδα να γίνει πιο επιθετική. Ο Μανωλάς πήγε δεξιά, ο Σιόβας στο κέντρο της άμυνας και ο Ολυμπιακός το έπαιξε όλα για όλα! Η κούραση πάντως ήταν αισθητή, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την φρεσκάδα και εκτός από μια ενέργεια του Αλγερινού δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Ο Ζαρντίμ έκανε το σύστημα 4-4-2 με Πάντελιτς αντί του Μασάντο, όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε! Η Αρσεναλ πάντως ήταν αυτή που θα μπορούσε να πετύχει γκολ, αλλά στην τρομερή φάση του 89' και στο σουτ του Ζιρού η μπάλα βρήκε τον Σιόβα και δεν μπήκε στα δίχτυα. Όλα τελείωσαν όμως στο 93', όλος ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά και με... δυο μπαλιές, Μανόνε, Ζιρού, αποδέκτης ο Ράμσεϊ που διαμόρφωσε το 3-1!

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Οξλέιντ-Τσάμπερλέιν (70' Γουόλκοτ), Καθόρλα, Ποντόλσκι (80' Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80' Ζιρού), Κοκλέν

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Σιόβας, Μανιάτης, Μασάντο (80' Πάντελιτς), Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Φουστέρ, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Γκρέκο (72' Αμπντούν), Μήτρογλου

Pir1 από rrmisas

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα