Φρίκη στο χορτάρι! (vids)

Θάνος Σαρρής
Φρίκη στο χορτάρι! (vids)

bet365

Με αφορμή τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Κάρλες Πουγιόλ, το gazzetta.gr θυμίζει περιπτώσεις ατυχημάτων στον αγωνιστικό χώρο που κόβουν την ανάσα!

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα είχε μία άσχημη πτώση, με τον αγκώνα του να μετατοπίζεται και την εικόνα να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να θυμίζει ότι ενίοτε το ποδόσφαιρο έχει και σκοτεινές στιγμές. Το gazzetta.gr θυμάται κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις τραυματισμών που έμειναν στην ιστορία.

26 επεμβάσεις!
Αναμφίβολα ένας από τους χειρότερους τραυματισμούς στην Πρέμιερ Λιγκ και γενικώς στο ποδόσφαιρο ήταν αυτός του Ντέιβιντ Μπαστ της Κόβεντρι, στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Απρίλιο του 1986. Ο άτυχος Μπαστ συγκρούστηκε με τον Μπράιαν ΜακΚλερ και τον Ντένις Έργουιν και το πόδι του έγινε... κομμάτια! Χρειάστηκαν 12 λεπτά για να καθαρίσει το αίμα από τον αγωνιστικό χώρο, ο Σμάιχελ χρειάστηκε... γκρουπ θέραπι για να συνέλθει από το σοκ και ο Μπαστ γλίτωσε το πόδι του μετά από 26 επεμβάσεις. Ούτε λόγος φυσικά για να ξαναπαίξει μπάλα...

Μνήμες Μπαστ...
Η σύγκρουση του Εντουάρντο της Άρσεναλ με τον Μάρτιν Τέιλορ της Μπέρμιγχαμ στις 23 Φεβρουαρίου του 2008 θύμισε... το παραπάνω τραγικό περιστατικό του Μπαστ. Ο Βραζιλιανοκροάτης έπαθε κάταγμα περόνης και μετατόπιση του αριστερού του αστραγάλου, με την εικόνα που κατέγραψαν οι κάμερες να σοκάρει. Χαρακτηριστικό το ότι η βρετανική τηλεόραση δεν πρόβαλε καν ριπλέι! Ο Βενγκέρ ζήτησε να απαγορευτεί στον Τέιλορ να ξαναπαίξει μπάλα, ενώ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ανέλαβε ρόλο... ενδιάμεσου ανάμεσα στον παίκτη και το ιατρικό τιμ, μιλώντας τόσο πορτογαλικά όσο και αγγλικά.


Oι τραυματισμοί ενός «φαινόμενου»
Πιθανότατα αν δεν είχε τους τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα να είχε γράψει ακόμα μεγαλύτερη ιστορία. Ο κατά πολλούς καλύτερους επιθετικός των τελευταίων ετών είδε την τύχη να του παίζει άσχημα παιχνίδια. Στις 21 Νοεμβρίου του 1999 τραυματίστηκε στο γόνατο στο ματς με την Λέτσε και μπήκε στο χειρουργείο με ρήξη συνδέσμων. Επέστρεψε στις 12 Απριλίου του 2000 απέναντι στη Λάτσιο, αλλά το γόνατό του άντεξε μόλις επτά λεπτά. Έκανε δύο επεμβάσεις και παρά το ότι αρκετοί πίστευαν ότι δεν θα επιστρέψει ξανά σε υψηλό επίπεδο, οδήγησε το 2002 την Βραζιλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ και πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο επίμονος Σισέ
Δύο φορές η καριέρα του Τζιμπρίλ Σισέ κόντεψε να τελειώσει άδοξα. Αρχικά το 2004, όταν με τη φανέλα της Λίβερπουλ δέχτηκε ένα τρομερό τάλιν του ΜακΕβελέϊ της Μπλάκμπερν, που στάθηκε η αφορμή για το διπλό κάταγμα περόνης. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε αποκαλύψει ότι κινδύνευσε ακόμα και με ακρωτηριασμό από το γόνατο και κάτω. Τελικά, κατάφερε να επιστρέψει και το 2006, πριν από το Μουντιάλ, «έπεσε» ξανά μετά από ένα μαρκάρισμα του Κινέζου Ζενγκ Ζι. Η κνήμη του έσπασε ξανά, έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά κατάφερε και πάλι να επιστρέψει.

Ο θάνατος του Κούστιτς
Το αποκρουστικό θέαμα σοκάρει, αλλά τουλάχιστον οι παίκτες καταφέρνουν να γλιτώσουν τη ζωή τους. Αυτό δεν συνέβη με τον Χρβόγια Κούστιτς της Ζαρντάρ. Ο άτυχος Κροάτης, σε ηλικία 24 χρονών, συγκρούστηκε με τον τοίχο της κερκίδας στο ματς της Ζαντάρ με την Τσιμπάλια Βινκόφσκι στις 29 Μαρτίου του 2008. Υπέστη σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο του Ζαρντάρ, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Έπεσε σε κώμα και στις 3 Απριλίου η κατάσταση του χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη με το θάνατο.

Τρόμαξαν με Λάρσον
Ο εκπληκτικός Χένρικ Λάρσον ξεκίνησε την περίοδο 1999-2000 με... φόρα, έχοντας 8 γκολ σε 9 αγώνες με τη φανέλα της Σέλτικ. Στην αναμέτρηση όμως με τη Λιόν για το Κύπελλο UEFA, τρόμαξε τους ανθρώπους των «Κελτών». Έσπασε το πόδι του σε δύο σημεία και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για 8 μήνες. Κατάφερε να επιστρέψει την ίδια αγωνιστική χρονιά, στην τελευταία μέρα με αντίπαλο την Νταντί Γιουνάιτεντ.

Ο Τσεχ έβαλε κάσκα
Αν και αρχικά ο τραυματισμός ο Πετρ Τσεχ στο κεφάλι δεν έδειχνε τόσο σοβαρός, τελικά χρειάστηκε επέμβαση, με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι μπορεί να του στοίχιζε και τη ζωή του! Ο Μουρίνιο, τότε προπονητής της Τσέλσι, όταν κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης, τα έβαλε με τον διαιτητή, τους γιατρούς και τον Στέφαν Χαντ της Ρέντινγκ με τον οποίο συγκρούστηκε. Τελικά, ο Τσέχος γκολκίπερ επανήλθε με προστατευτική κάσκα, η οποία αποτελεί το σημείο κατατεθέν του τα τελευταία χρόνια. Γενικώς το θέμα του προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και επανέφερε την κουβέντα για την προστασία στους τερματοφύλακες.

Η εκδίκηση του Ρόι Κιν
Ο Ιρλανδός μέσος της Γιουνάιτεντ είχε μάτι που... γυάλιζε. Όταν λοιπόν το 1997 τραυματίστηκε σε αγώνα με την Λιντς, είδε τον Άλφ Ίνγκε Χάλαντ να τον κατηγορεί ότι υποκρίνεται και να του λέει να σηκωθεί. Ο Κιν δεν ξέχασε... Τρεισήμισι χρόνια μετά, στάθηκε η αιτία που ο Χάλαντ σταμάτησε το ποδόσφαιρο! Του διέλυσε το γόνατο και όπως παραδέχθηκε αργότερα στην αυτοβιογραφία του, ήθελε ο αντίπαλός του να πονέσει για να πάρει εκδίκηση.

Το καλάμι του στα... δύο!
Ο Μανουέλ Πάμπλο, στο ντέρμπι της Λα Κορούνια με τη Θέλτα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2001 είδε τον Εβέρτον Τζιοβανέλα να πέφτε πάνω του και να «σπάει» το καλάμι του στα δύο. Η εικόνα αποκρουστική, με τον Ισπανό δεξιό αμυντικό να χάνει όλη τη χρονιά και αν επιστρέφει στις 6 Οκτωβρίου του 2002 με αντίπαλο τη Ρασίνγκ Σαντατέρ.

Κοντά στην κεντρική αρτηρία!
Το μαρκάρισμα του Ρονταγιέγκα στον Ρούνεϊ αρχικά έδειχνε να προκαλεί σοβαρό τραυματισμό. Μέχρι η κάμερα να «πιάσει» το σοβαρό σκίσιμο και τους γιατρούς να δηλώνουν ότι η κεντρική αρτηρία να μένει ανέπαφη για μόλις ένα χιλιοστό! Αν είχε χτυπηθεί, θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του σε 10 λεπτά από την αιμορραγία. «Ήμουν τυχερός, για να είμαι ειλικρινής, επειδή ήταν ένα χιλιοστό μακριά από την αρτηρία μου. Θα μπορούσε να έχουν πάει πολύ χειρότερα. Δόξα τω Θεώ ήμουν αρκετά τυχερός», δήλωσε ο ίδιος, ενώ η υπόθεσή του πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις.

«Διέλυσε» τον αστράγαλό του!
Τον Ιανουάριο του 2010 η Ντεπορτίβο Λακορούνια κέρδιζε 3-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο η νίκη πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο Λουίς Φελίπε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στην προσπάθειά του έσπασε μετά από σύγκρουση με τον Γκόρκα Ιραϊθόθ τον αστράγαλό του, ο οποίος «κρέμασε»!

Η κρίση του Ντρογκμπά!
Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά τρόμαξε τους ανθρώπους της Τσέλσι πέρυσι, στην νίκη με 3-1 επί της Νόριτς. Συγκρούστηκε στον αέρα με τον τερματοφύλακα των «καναρινιών» και έπεσε αναίσθητος, ενώ τον πήραν με φορείο και μάσκα οξυγόνου! Παράλληλα, είχε και μία άσχημη σύγκρουση σε ματς με την Γιουνάιτεντ με τον Έβανς, μένοντας στο έδαφος να «σπαρταράει»!

 

Τελευταία Νέα