Η πίστη και τα... σημάδια!

Η πίστη και τα... σημάδια!

Gazzetta team
Η πίστη και τα... σημάδια!

bet365

O απεσταλμένος του gazzetta.gr στο Λονδίνο, Δημήτρης Τομαράς, λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ματς Αρσεναλ - Ολυμπιακός (ΝΕΤ, 21:45) γράφει για το κλίμα στους «ερυθρόλευκους».

Όποιον και εάν ρωτούσε κανείς από τον Ολυμπιακό για την Άρσεναλ θα αντιλαμβανόταν αμέσως την πίστη για κάτι θετικό, πέντε χρόνια μετά το διπλό στην Βρέμη με την Βέρντερ.

Μπορεί να το έχει η μέρα. Σαν σήμερα στις 3 Οκτωβρίου του 2007 ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην σύνθεσή του αλλά και να παίζει σημαντικό ρόλο στο ματς κέρδιζε 3-1 στην Βρέμη την Βέρντερ για τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του. Στον αγώνα αυτόν είχε ξεκινήσει βασικός ο Βασίλης Τοροσίδης ενώ ο νυν αρχισκάουτερ της ΠΑΕ είχε μπει ως αλλαγή σκοράροντας.

Ήταν μία νίκη που έψαχνε τότε καιρό στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός και την οποία είχε άμεση ανάγκη. Τώρα πέντε χρόνια μετά οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται αντιμετώποι με ένα ακόμα δύσκολο και αρκετά μεγάλο εμπόδιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία οι νταμπλούχοι Ελλάδας χρειάζονται ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ για αγωνιστικούς, ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους.

Για τον Ζαρντίμ έχει μεγάλη αξία οι παίκτες του να δείξουν μία θετική εικόνα και να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα σε μία τέτοια έδρα. Είναι το κάτι παραπάνω που θέλει μετά την ήττα στην πρεμιέρα του θεσμού από την Σάλκε στο Καραϊσκάκη. Είναι κάτι και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές επιζητούν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν πόσο δύσκολη είναι η αποστολή τους. Όλοι είναι ρεαλιστές και αναγνωρίζουν ότι η Άρσεναλ είναι αρκετά μεγάλο εμπόδιο.

Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι πολύ καλό. Καλύτερο από ποτέ με τους παίκτες των ερυθρολεύκων να αναλώνονται σε πειράγματα και στο να κάνουν πλάκα ο ένας στον άλλον όταν δεν προπονούνται προκειμένου να χαλαρώσουν και να πάρουν την ένταση από πάνω τους. Συζητούν για μπάλα καθώς και για τα χόμπι τους σε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Άπαντες έχουν πίστη και αποφασιστικότητα για το ματς με την Άρσεναλ.

Είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι καλύτερο για να φτάσουν εκεί που θέλουν. "Θα τα δώσουμε όλα και όπου βγει. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο", είναι το σύνθημα που... κυκλοφορεί ανάμεσα στους παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού. Επιπροσθέτως υπάρχουν και σχετικά... σημάδια ενώ υπήρχαν και αρκετοί στον Ολυμπιακού που θεωρούν γουρλή τον κυβερνήτη που έφερε την αποστολή στο Λονδίνο αλλά και το πλήρωμά του.

Πλέον απομένουν λίγες ώρες για την έναρξη του σπουδαίου αγώνα με την Άρσεναλ. Εκεί όπου όλα θα φανούν στο χορτάρι του Έμιρεϊτς. Σε 90 και... κάτι λεπτά θα διαπιστωθεί το τι μπορεί να κάνει αυτός ο Ολυμπιακός απέναντι στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα